2015 dct dizel blue ile ara ara bu sorunu yaşıyordum. Aracı bazen çalıştırınca bu lambalar yanıyordu ve hız ibresi oynamıyor km saati çalışmıyordu. Geçen hafta farkettim ki kornaya basınca esp ışığı hariç diğerleri sönüyor ve hız ibresi km sayacı aktif oluyor. Servis vs çok yere gittim pc ye bağlayıp sorun yok deyip gönderdiler. Sorunun aslı astarı nedir arkadaşlar bu konu daha önce başına gelen var mı sağlam bir usta bundan anlayan iyice soğuttu araba kendinden.
airbag sargısında bildiğim kadarıyla bir çok fonksiyonun kablosu geçiyor. mesela direksiyon üstündeki tuşlarda bir arıza oluşunca genelde sorun sargıda oluyor. abs ve eps ile ilgili orada bir kablo varmıdır bilmiyorum ama belki bir kısa devreye sebep olup beyni karıştırıyordur. Kornaya basında düzeliyor dediğiniz için acaba airbag sargısı mı dedim bir an.
Tekerlekte hız sensörü var. Onu okuyamazsa hızı bilemez bu nedenle abs ebs çalışmaz. Abs lambası yandığı için fren lambası da yanar. Gösterge de aynı yerle irtibatlı ise oda çalışmaz. Tekerden ve debriyaj dan hız ölçmesi lazım.
abs beynine bağlanıp bakın. sansörlerden biri eksik tur sayıyor. ayrıca motorunuz sıcak olduğu halde rölati neden bu kadar yüksek, gaza basarken mi çektiniz fotoyu?
Seyir halinde çektim fotoyu. Işıklar yanında ibre ve km sayacı da duruyor. Abs beynine de bağlandılar sorun bulamadım ilginç şekilde.
Sorunun nedenini veya çözümünü bulabildiniz mi acaba? Aynısını bir iki gün önce yaşadım. Ara ara aynı sorunla karşılaşıyorum. Servise gittim, PC ye bağlayıp bir sorun gözükmüyor dediler. Lambalar yanıkken arıza esnasında gitmemi istediler.
lastik ebatlarında farklılık veya havalarında sorun varsa arıza kaydı almadan lamba yakabiliyor. fren hidrolik miktarını da kontrol etmenizde fayda var.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Yarın söylediğiniz noktalara bakacağım. Üç lambayla birlikte motor arıza lambası da yanıyor ve hız göstergesi sıfıra düşüyor. Lambalar sönünce hız göstergesi de çalışmaya başlıyor. Motor arıza lambası diğerlerine göre daha geç sönüyor. Arızanın söylediğiniz sebepleri olabiliyorsa servisin bunları hiç kontrol etmeden göndermesi de ilginç doğrusu.
@Sait4358 yanlis hatirlamiyorsam seyir esnasinda benim de yandi. Sonra durdugunda kontagi acip kapattim. Duzeldi. Bir daha da yapmadi. Ama sizin durum biraz daha farkli gibi.
Sorunun kaynağı sol dize yakın yerde bulunan ana sigortadaki klips var onu çıkarıp temizleyince düzeliyor bilginiz olsun.
Benimde aracımda sabah ilk çalıştırdığımda abs esp lambaları ve fren kırmızı lamba yandı daha sonra motor ışığı yandı önce ilk yananlar söndü daha sonra motor arıza ışığı da söndü. Çözümü sıkıntısı nedir bilen var mıdır