Arkadaşlar merhabalar, Ben Serkan. 14 Şubat 2025 tarihi ile ilk aracımı satın aldım. Maddi seçeneklerimin kısıtlı olması dolayısıyla biraz yüksek kilometre de, 167.000 km de otomatik Dct Vites 2016 model 1.6 Crdi Accent blue mode plus satın aldım. Forumdaki servis önerilerinden Güngören Bağcılar daki dörtler servise gittim. Burada aracın bakımlarını yaptırdım. Ustalar gayet iyi. Bunun detayına yine sonra değinirim. Şimdi benim asıl aklımdaki sorun Dct vites vuruntu ve silkeleme olayı malum herkeste var veya bir sekilde ortaya çıkmış. Dörtler özel servise de durumu anlattım ufak bir test sürüşüne çıktık ustamla kavrama ve volan seti değişmesi gerekli dediler. Malum 40 bin TL üzeri bir masraf bazı arkadaşlarım yaptırma 1 2 yıl bin satarsın diyorlar ama böyle kullanmak hoşuma gitmiyor ve ben bu sorunu çözdürürsem sonuçta satacak olsamda temiz düzgün bir araç satacağım ve fiyatı da ona gore tutarım içimde rahat olur ben bu şekilde düşünüyorum sizce yanlış mı düşünüyorum? Ayrıca malum İstanbul trafiğinde zorlayıcı durumlar oluyor dur kalklarda vuruntu ve sarsılma titremeler özellikle 2 viteste yoğun oluyor ve geri viteste özellikle yokuş yukarı kavrama geçmiyor ve bir anda fırlatıyor park etmeyi zorlayıcı etken oluşuyor. Kavrama ve volan değişimi sonrası bu sorunu yine yaşar mıyım ? bunu en iyi nerede yaptırırım, yaptığı işin arkasında kim durur ? Sorun devam ederse çözmeye yönelik kaliteli bir servis ve bu deneyimi yaşamış arkadaşlar sizlerden tavsiyelerinizi bekliyorum. Herkese hayırlı mutlu bayramlar dilerim.
Aracınız hayırlı olsun , aracınız hakkında yol gösterici olarak forumdaşımız @onurforces tavsiye edebilirim. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sorununuz kesinlikle baski balata kaynakli. Volan degismeli mi degismemeli mi o konuda emin degilim ama belli bir km sonra degismesi gerek diye biliyorum. Agir bakim oldugu icin yetkili serviste yaptirmak mantikli ama yesil kutu valeo alip guzel bir ozel servis arastirilip degistirilirse maliyet dusurulebilir.
Anladım hocam öncelikle bilgiler için çok teşekkür ederim, Baskı balata için satın alacağım yer ve servis konusunda tavsiye edebileceğiniz bir yetkili servis varmı? Her servis parçayı ben aldım takın deyince takar mı?
Servis disaridan getirdiginiz parcayi takar mi bilmem. Forumun sponsoru parcaofisi.com dan alabilirsiniz. Taktirma icin hangi ilde ikamet ediyorsaniz paylasin, arkadaslar yardimci olacaktir. İlk mesajinizdan istanbul gibi anladim ama emin de olamadim.
Çok teşekkür ederim. Evet İstanbul'dayım, kendi alacağım parçayı takacak yetkili servis tavsiyesi verebilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Arkadaşlar İstanbul Avrupa anadolu yakası hiç farketmez şanzıman konusunda Tecrübeli hızlı ve özenli yetkili servis tavsiyesi yapabilir misiniz lütfen. konuları okudum aradım ama tam olarak bulamadım son zamanlarda 2. Vites te titremeler silkelemeler çok arttı ve geri viteste aynı şekilde bir anda anı vuruntu yapıyor artık yaptırma zamanım geldi çok rahatsız etmeye başladı. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
Merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Özellikle İstanbul'da olup da Hyundai için otomatik şanzıman servisi aramak çok yanlış . Aramanıza gerek yok direkt ZDF Şanzıman'a gidiyorsunuz Necdet abi ile görüşüyorsunuz. Maliyette alacağınız hizmete göre mantıklı olacaktır. Burası Hyundai "Yetkili" Otomatik Şanzıman Merkezi, tüm Türkiye'den yetkili servisler şanzımanı buraya gönderiyor zaten. Ben Konya'da olmama rağmen 2019 ve 2021 de iki kez burada işlem yaptırdım ikisinden de memnun kaldım. Yetkili diye önermiyorum, gerçekten işlerini hakkıyla yaptıkları ve müşteriyi ayrıntılı bilgilendirdikleri için öneriyorum, tabi yetkili olması da diğer büyük artısı. Google dan arayıp konumlarına ulaşabilirsiniz, İkitelli OSB'de yerleri. https://zdfsanziman.com/
ZDF Şanzıman hakkında daha önce de olumlu yorumlar duymuştum, ama sizin detaylı ve samimi geri bildiriminiz gerçekten içimi rahatlattı. Bende de 2. viteste belirgin bir titreme başladı, ayrıca geri vitese taktığımda garip bir ses geliyor. Artık vakit kaybetmeden bu işe el atmam gerektiğini anladım. İlk fırsatta ZDF’ye uğrayacağım. Deneyimlerinizi paylaştığınız ve bu kadar açıklayıcı olduğunuz için çok teşekkür ederim, böyle bilgiler gerçekten çok değerli.
Rica ederim, amacımız bu, yardımcı olduysam ne mutlu bana. Hiç tereddüt etmeden ZDF ile görüşün, tabi yine son kararı siz verin ama görüşünce kararınız netleşecek zaten .
Sorununuz baskı balata değişimi gibi duruyor. Duruma göre volan da değişebilir. İki alternatiften birincisini arkadaş yazmış. Maliyeti ne olur bilemem. İkinci alternatif yeşil kutu valeo set temin edip dışarda ustada değiştirmek. Bence önce aracınızın şaşi numarasından yeşil kutu valoe setin fiyatını araştırın. Sonra Zdf şanzımanla görüşün. Ne takacaklarını sorun. İşçilik artı parça fiyatını sorun. Zdf mantıklı şeyler söylerse hiç uğraşmayın.
@adgny , @onurforces çok sağolun arkadaşlar ikinize de gerçekten çok çok teşekkür ederim. Bugün ZDF şanzımana gittim Necdet usta ile tanıştım ufak detaylı anlattım durumu hatta forumdan arkadaşlar önerdi diye de söyledim. Herşey çok çok iyi karşılamaları insanı ilişkileri muhteşem fakat fiyat biraz yüksek gibi geldi bana ama sanırım piyasa böyle artık kavrama seti + rulman ve 1 litre yağ ekleme yapılacak dedi komple yağ değiştirmeye gerek yok dedi, bu şekilde volan değişimine gerek kalmazsa 45 bin TL volan değişimi gerek duyarsak sökünce detaylı bakacağız volan da değişirse 75 bin TL olur dediler. Parça marka konusuna gelirsek orjinal parça ama markası valeo dediler sadece hyundai için özel fabrika üretimi diye kutu farklı yeşil değil dedi ama içindeki parça üretim olarak birebir aynımı degilmi bilemiyorum dedi. Parça için de siz alırsanız takarız ama çok tercih etmiyoruz çünkü parçanın garantisini veremiyoruz siz aldığınız için farklı bir sorun çıksa çok uğraşırsınız sizde bizde şeklinde konuştu haklı tabi bir yerde. İlk aracım için bu kadar masraf etmek ne kadar doğru bilemedim. Kararsız durumdayım biraz. Güvenilir Özel servis bir tavsiyeniz varmı fiyat sormak açısından daha iyi bir seçenek bulabilir miyim diye düşünüyorum