Herkese selamlar, hayırlı günler... 11000 kilometrede 2015 model Accent Blue aracıma LPG taktırmaya karar verdim, inşallah ocak ayı içerisinde halledeceğiz. Fakat kararsız kaldım. Babam uzun yıllar Tartarini ile renault flash kullandı ve çok memnun kalmıştık. Ama zaman değişti bir sürü marka var seçmek zor. Benim öncekli tercihim yerli markalardan yana ve Atkiker GOLD ODBII şu anda aklımdaki ilk LPG sistemi. Bu sistemin internetteki resmi sayafasında fiyatı 1550 TL (montaj dahil). Bir de SUPER versiyonu var ama arasındaki fark ne bilmiyorum. Tartarini gerçekten iyi marka ama fiyatı yaklaşık 500 lira daha fazla ve ithal. Bu fiyat farkına değer mi? Daha başka markalarda bu araç için daha iyi çalışan sistemler hangileridir? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
2015 i 10 otomatik 1.25 de brc kullaniyorum.Gerek cekis guc yakit durumundan son derece memnunum.Tavsiye ederim.
Merhabalar aracınıza lpg uyumlu değil bilginiz olsun belli bir süre sonra aracınız da lpg den dolayı subaplar da uzama meydana gelecek ve lpg olduğundan garanti kapsamına girmeyecektir.
Aracımın LPG uyumlu olmadığını söylediniz ama ticari taksilerde LPG'li olarak 800 bin km motor arızası olmadığını biliyoruz. Subap olayı ile ilgili olarakda ODB sistemi aşırı ısınmayı önlüyor diye biliyorum acaba yanlış mıyım?
Van Merkezde BRC için 2400 TL fiyat isteniyor. İnternette baktığımda ise liste fiyatı olarak 2100 TL taksitli fiyat belirtilmiş. Anormal değil mi?
Hyundai Accent Blue için BRC Kit montajında manifolt delinmiyor ve kablolar kesilmiyormuş. Diğer markaların hepsinde bu işlemler mecburen yapılıyormuş diye bir bilgi edindim. Acaba doğru mu?
Accent blue bilmrm ama i20 için manifold delinmediğini biliyorum nasipse 15 tatilde bende brc seq32 düşünüyorum obd'li sistem
Arkadaşlar sordum soruşturdum "Accent Blue için hangi sistem olduğu fark etmiyor, işçilik önemli" denildi çoğu yerde. Bende yerli sermaye kazansın dedim Atiker Fast Sıralı sistem montajını 1100 TL'ye yaptırdım. 31 Aralık 2016'dan beri kullanıyorum Allah'a şükür sistem çok iyi çalışıyor. Hatta benzinden daha bile performanslı gibi geldi bana. Herkese de tavsiye ederim, boşu boşuna yabancı markalara bu kadar para vermeye gerek yok.
Beyler bir bilgi paylaşayım, ki bunu LPG montajı yapan ustaların bile çoğu bilmiyor. Atikfast sistemde benzin takviyesini aktif hale getirirseniz Accent Blue araçlarda -tahminin diğer markalarda da geçerli- arıza lambası yanacaktır. Bu durumda sensörler zengin karışım sorununu algılıyor. Benzin takviye sistemini kapalı tutmanızı, arada manuel olarak aracınızı benzinde kullanmanızı öneriyorum.
arkadaslar bende de 2015 blue var 17bin deyim. brc ve prins olarak arada kaldim. brc de yogunlastim. onda kablo kesmiyorlar ama delme islemi var diye ogrendim. usta olatak oneriniz var mi?
Kablo kesilmemesi ve ayrıca manifolt delinmemesi sadece brc de var. Tabi gayri resmi her markaya aynı uygulama yapılabiliyor, yeterki usta istesin. Fakat bilginiz olsun iki uygulama da tavsiye edilmiyor. Manifolt delinmesi yerine pipo benzeri bir aparat takılıyor ama zamanla benzin kaçırıyor diye söyleniyor. Ayrıca BRC'ye hiç gerek yok Atiker veya AKL taktır.