aracımı almadan önce forumlarda araştırma yapmıştım, daha önce ki araçlarım yaptığım aramalarda detaylı inceleme yazılarına rastlamıştım.Ancak accent blue için detaylı bir yazıya rastlayamadım.belki ben bulamamışımdır.)Bu yüzden almayı düşünenler için kendi fikirlerimi paylaşıyorum.Açıkcası araca ilk bindiğimde hatamı yaptım diye düşünmüştüm.Çünkü önceki aracım 2013 ford focus tu.aracı kullandıkça hislerim değişti, başlıklar halinde bakarsak iç malzeme kalitesi: kalite çok yüksek değil ama kötümü hayır benim beklentimi rahat karşılıyor.iç ergonomi focus da ki gibi sizi saran ve arabayla daha bütünleşik hissettriren tasarım yok ama oda bi süre sonra kendinizi sıkıştırılmış hissetmenize yol açıyor, accent blue gayet rahat,tüm kumandalara çok rahat erişebiliyorsunuz içeride ki bardaklık ve gözler yeterli.direksiyon simidi bana biraz ince geldi daha kalın bir simit kullanılabilirmiş.benim gibi iki çocuğunuz varsa aracın arka koltuk baş diz mesafaesi önem kazanıyor. yolcukuklarda eşim aracın arka tarafının focus a göre çok daha ferah ve rahat olduğunu söyledi. iç aydınlatma fazla bile olmuş diyebilirim. gözlük cebi akılcı bir çözüm olmuş.aracın içinden dışarıyı görme açısı yeterli yan aynalar büyük bir geri görüş açısı sağlıyor. ön cam buğu çözücü tam benim aradığım bir özellikti ve süper çalışıyor 10 sn de cam tertemiz . ses sitemi bana yetersiz geldi daha kaliteli olabilirmiş. on kol dayama ortada bulunan eşya gözünün üst kapağı kol dayama olarak kullanılıyor ve üst kısmı ileri geri hareket ettirilebiliyor kolunuzu dayayıp araç kulllanabşlşyorsunuz. sürücü kapısındaki kumandaların eğik bir açıyla yerleştirlmesi güzel olmuş bu sayede sol kolunuzu da buraya koyarak aracı sürebiliyorsunuz. sonuç olarak beklentisi yüksek olan arakadaşları memnun etmeyebilir ama benim için oldukça yeterli. donanım: cruise control- hız sabitleme yok. bu özelliği kullanan arkadaşlar için eksiklik. daha önce bu özelliğe sahip araçlarımda sadece uzun yolda canım sıkılınca kurcaladığım bir şey olduğu için ben aramıyorum. araç kullanmayı seviyorum neden kontrolü bırakayım. en azından prime modelinde yağmur sensörü konulabilirdi. far sensörü var. bagaj hacmi: cocuklu ailelere hitap edecek kadar yeterli.çok iyi. süspansiyon yol tutuş: aracı en fazla eleştireceğim yer burası. eğer bir avrupa ülkesinde yaşıyor olsa idik diyecek lafım olmazdı. ama şehir içi ana yollarında bile çukurlar tümsekler olan ülkemizde süspansiyonun biraz daha yumuşak yapılması gerekirdi. darbeleri biraz fazla hissediyorsunuz. sehir dışı uzun ve düzgün yollarda ise sorun yok. yol tutuş ise gayet başarılı. arasıra zorlamama rağmen araç yolda kalmaya istekli.direksiyon yüksek hızlarda biraz fazla sertleşiyor.ama buda bazen gerekli oluyor doğrusu. araç özellikle uzun yolda çok rahat ettiriyor ve yormuyor. motor: 128 hp, 262 nm. 10 numara. tasarruf yapmak istediğinizde kokluyor. bana gücü ve torku ver dediğinizde ise sizi yanıtsız bırakmıyor. hyundai burada gerçekten harika bir iş yapmış. motor 6 vitesli şanzıman ile uyumlu dişli aralıkları ideal seçilmiş. daha önce kullandığım motorlarla kıyaslarsak daha güçlü olan motorlar sağladıkları güce değmeyecek oranda fazla tüketiyorlardı. daha tasarruflu olalarda ise aradığınız gücü bulamıyordunuz. sınıfının en iyi motoru diyebilirim. dokunmatik ekran ve navigasyon: kullanımı çok kolay, özellikle kızım bayıldı. navi çok işe yarıyor ve çok pratik. sonuç: almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim. formlarda okuduğum kadarı ile bazıları fiyat konusunda değermi değmezmi tartışması yapıyor. focus fluence jetta gibi araçları hem özel hem de iş gereği uzun zamanlar kullandım , bu araçlara bu fiyatlar ödeniyorsa accent blue ' yada haksızlık etmemek lazım.ben ödedim gayet memnunum.
Elektirik destekli direksiyon yuksek hizlarda direksiyonu sertlestirir bu kontrolu elinizde daha iyi tutmaniz icindir dusuk hizlardada yumusatir kolayca cevirirsiniz bu arabada olan gerekli bir ozellik
Yusuf hocam yazınız için teşekkürler gayet açıklayıcı ve merak edenlerin sorularına cevap bulabilecekleri bir yazı olmuş.Eylül ayında babama sıfır almıştık.Araç 6000km ye geldi. 195/50/16 olan lastikler dediğiniz gibi şehir içinde sıkıntı yaratabiliyor.derin çukurlarda küt diye vurması bazen can sıkabiliyor.ben aracın mode donanımını kullandım 175/70/14 lastikler vardı araçta,prime donanıma göre daha iyi geldi şahsen süspansiyonu
Arabamızın tek eksiği cruise control- hız sabitleme.700-800 tl civarı yaptıralabiliyor. Focus sahibi olan ve arabama binen bir arkadaşım Blue'nun daha sessiz olduğunu söylemişti.Sessizlik tescillendi. Yorumlarınız için ayrıca teşekkürler. B sınıfındaki bir araç C sınıfındaki araçlara kafa tutar durumda :RpS_thumbup:
Sonradan takılan hız sabitleme sistemi aynen i30 veya diğer araçlardaki gibi kusursuz çalışabiliyor mu? Sonradan taktırıp kullanan var mı?
Valla istanbuldayım burada hız sabitleme trafikten dolayı kullanmak Nerede ise imkansız ancak senede 1 veya 2 sefer çıkacağım uzunyol için de o kadar paraya değmez
yusuf hocam size bişey sormak istiyorum.bugün aracla yolda biraz deneme yaptım.160km ile giderken 6.viteste devir saati 3000 gösteriyordu sizde acaba deneme yaptıgınızda aynı aralıklarda mı geziyor devir saati ? bana biraz yüksek geldi de size danışayım istedim