İyi akşamlar herkese. Uzun zamandır Accent blue 1.6 crdi kullanıcısıyım. Bir süredir hasıl olan 3000 devri geçmeme arada stop etme sorunu ile karşı karşıyayım. Şu anda Ankara Adana arası otobanda bir benzinlikten yazıyorum. Arızanın çözümü konusunda tecrübe ve paylaşımlarınız olursa çok sevinirim... Arıza internette de sıkça karşılaşılan sabah soğukken gaza yüklendiğimde nadiren stop etme yada 3000 devri geçmeme sorunu. Bu arıza genekde depo tam dolu yada yakıt aldıktan sonra sıkça başlıyor...yarım depo yada daha azı gibi bir değere geldiğimde oldukça seyrekleşiyor. Ob2 arıza tespit modülü ve tel. Yüklü olan car scanner uygulamasına göre arıza p1186. Başka kod vermiyor. Rail hattındaki soketleri kontrol ettim ve sorun yada kir ile karşılaşmadım. İnternette genelde depo içindeki şamandra arızası deniliyor. Çünkü ağırlıklı olarak yakıt alınca ortaya çıkan bir arıza. Ankaradan yola çıktığımda aksaraya kadar sorunsuz geldim. Ama akrasayda depoyu temiz ve bilindik bir yerden doldurttum ve yaklaşın 80km dir her gaza yüklendiğimde ( sollama yada hızlanma) stop ediyor. Araç otomatik olduğundan büyük zorluk yaşıyorum. Bu konuda en son depodaki.şamandra temizliği kaldı yapılmadık ve gittiğim ustalar genelde ondan değildir deyip geçiştiriyor. Şimdi... 1- bu arıza %90 şamandıra diyebilir miyiz...normalde araç rölantide çalılırken gaz verdiğinizde hiçbir sorun olmuyır. Devir 4500 lere kadar çıkıyor. Ama yola çıktığımda ya 3000 bini geçmiyor yada ( otomatik olduğu için) sollama esnasında vites 3000 devrin üzerine çıkması gerekirse stop ediyor. 2- bu arıza çok uzun süredir değişmemiş olan yakıt filtresinden olabilir mi? 3- bu arıza turbo basıncı ile ilgili bşr arıza olabilir mi ( %50 ihtimal veriyorum çünkü rölantide sorun olmuyor) Cevaplar için teşekkür ederim.
düşük basınç hatası genelde sistemde hava olduğu zaman gerçekleşir. kronik olarak mazot filtresinin altındaki su müşirinde ve depo içerisindeki emiş hortumunda çatlama sorunu var. öncelikle bunları kontrol edebilirsiniz tolga hocam.
rica ederim. sizin depo doluluğu ile ilgili değişkenlikler olduğuna göre şamandıra sisteminin o-ringlerini kontrol etmenizde fayda var. depo tam doluyken dip basıncı yüksek olduğundan sistemi komple yukarıya doğru basıyor, bu noktada boru geçiş oringleri ezilip hava alıyor olabilir.
Tekrar merhabalar. Bugün yakıt filtresi ve arka şamandra söküldü. Fltre öyle tıkalı yada aşırı kirli değildi. Şamandra da aman aman kirli değildi. temiz ve kırık vs olmaksızın sağlıklı çıktı. Aracı topluyoruz. Tekrar deneyeceğim bakalım.
İyi geceler. Aracı yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Adana'dan gelirken de biraz yüklenerek geldim. Şu anda bir sorun gözükmedi. Hala korkarak sürüyorum ama 1 haftadır araçta stop etme, 3000 devri geçmeme gibi sorunlar oluşmadı.
Bizim araçlarda depo havalandırma sistemi nerededir? Benzinli bir maruti aracım daha var. Onda yaşadığım bir sorundur bu. Depo havalandırma sistemi tıkalı olduğu için yaz aylarında benzinde kullanırken birden stop eder. Çalıştırması çok zorlaşır. Ama stop ettikten sonra depo kapağını açarsam aracın deposundan bir fıslama sesi gelir ve araç kolayca çalışır. Benim aracımda da sorun bu olabili rmi? Bizim araçlarda depo havalandırma sistemi nerededir?