Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Blue 1.6 Crdi (128 Hp) Motor Kısmından "cır" Şeklinde Ses Gelmesi

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda ugr28 tarafından 29 Temmuz 2023 tarihinde açılan konu

1. ugr28

ugr28 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Uğur Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Arkadaşlar merhaba,

2013 Accent Blue 1.6 Crdi (128 hp) aracımla özellikle 4. ve 5. viteste giderken 2000 devirlerde "cır" şeklinde veya buna benzer bir ses geliyor. Bir ihtimal 6. viteste veya 1,2 ve 3 gibi düşük viteslerde de oluyor ama rüzgar, motor vs. sesler baskın olduğu için pek duyulmuyor. Sesin bariz olduğu durumlar şöyle: araç düz bir yolda giderken dediğim gibi özellikle 2000 devire yakın seviyelerde oluyor. Gaza fazla yüklenince kesiliyor ya da ara ara yapıyor. 2000 devir seviyelerinde ses sürekli çıkarken gaza hafif dokunuşlar yapınca gaza basmama paralel "cır" şekline belirgin bir şekilde artıyor. Ama araç yükteyken (yokuşta, gaza ani yüklenince vs.) pek duyulmuyor. Bir de baya uzun mesafe gidince (300-400 km üzeri falan) ses kesiliyor ya da bariz bir şekilde azalıyor. Arabayı alalı 2 sene oldu ve yaklaşık 340 binde. Neredeyse 1.5 yıldır bu ses var. Bir zararını şimdilik görmedim ama ses iyice rahatsız ediyor. Muhtemelen sese odaklandığım için. Yağını suyunu sürekli kontrol ederim. 10 bin km dolmadan bakımını yaptırırım. Bu arada ustaya sorduğumda sıkıntı olmaz dedi ama diğer blue'larda bu sesi duymuyorum.

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

2. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,429
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam merhaba. Bende de 2012 prime paket dizel accent blue vardı. Aynı ses bende de vardi. Yanlis hatirlamiyorsam 80 civarı hızda yapıyordu. Devir 2500 uzerine ciktimi kesiyordu. Zaten 2500 deyken devirde ben 5 e aliyordum vitesi. Ya da 5 teyse 6 ya.
    Bu arada km 155.000 civariydi. Yetkili servis bakimli bir aracti.

3. ugr28

ugr28 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Uğur Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Eyvallah hocam. Dediğin gibi 80 km hızlarda iyice belirginleşiyor. Peki sebebini öğrenebildiniz mi? Oto sanayi sektörü malum. İşi bilmeyen bir de merhametsiz bir ustaya düştün mü Allah yardımcın olsun. Onun için evveliyatında sorun ile ilgili bir araştırma yapıp ona göre üstüne gideyim dedim.

4. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,429
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam benim arac yetkili servis bakimli oldugu icin gecmis evraklarina baktim. Eski sahibi yetkili servise basvurmus konuyla ilgili. Yetkili servis yalandan bir iki islem yapip sorun gorulmedi yazmis. Bende cok sorun etmedim acikcasi. Ozellike de 80 le 2000 devirde hafif yokus yolda gaza yuklenirsen kendini daha belli ediyordu. Bence bu sorun icin araci kurcalatmaya degmez. Bir de sizin km yuksek, sanayide anasini aglatirlar valla bulacaz diye.
    Tavsiye olarak gazlı hidrocarbon uygulamasi yaptirabilirsiniz. Motoru biraz rahatlatacaktır.

https://www.facebook.com/hydrocarbongarage?mibextid=ZbWKwL

5. ugr28

ugr28 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Uğur Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Doğru söylüyorsun. Aşağı yukarı 40 bin km'dir bu şekilde kullandım sese takılmam hariç bir sorun olmadı. Ben de dediğin gibi boşa kurcalatmayayım diye bir ön araştırma yapayım dedim. Yoksa aciliyeti olan bi konu değil. Bilgi için teşekkürler

onurforces bunu beğendi.
  6. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,429
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Rica ederim.