Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Blue 1.4 D-cvvt Lpg Seçimi Hk.

'Accent Forum - Club' forumunda SynysterGates tarafından 5 Ağustos 2023 tarihinde açılan konu

1. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Herkese merhaba,maalesef son zamlardan sonra normalde aklımda olmayan LPG işini ciddi ciddi araştırır halde buldum kendimi,tüketim olarak aracımdan memnundum ancak daha da az yakması yılda 25-30 bin km yaptığım için benim için çok daha önemli hale geldi bu devirde.LPG ile çalışması konusunda motordan yana hiçbir endişem yok,ancak LPG sistemlerinin hangisi en iyisi,en teknolojiği,en sorunsuzu,en güvenlisi ve en ekonomiği bilmiyorum.

Fiyatların bu halde seyretmesi tabii ki sürpriz olmadı ancak neden daha önce taktırmadım diye düşünüyorum :) Aracımın taksi olarak bir sürü örneğini gördüğüm için herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum ancak yine de LPG'yi pek sevmiyorum.İstanbul'da çokça övülen Candan Mühendislik ile görüştüğümde bana BRC Comfort serisini ısrarla önerdiler,biraz araştırınca gördüm ki BRC'nin giriş seviye LPG ürünü.

LPG'den beklentim,normalde şehir içi ve dışı karma 6-7 litre tüketen motorun 35 litrelik LPG ile 400-500 km yol yapması,arıza lambası yakmaması,motorun performansını düşürmemesidir.Ayrıca teknoloji bakımından da yenilikçi bir ürün olmasını istiyorum uzun yıllar kullanabilmek için.

Montaj konusunda bazı endişelerim mevcut,özellikle motora montajı yapılırken emme manifoldunu deldiklerini duydum,böyle bir şey olsun istemem başka bir yolu varsa beni aydınlatırsanız sevinirim.Tank olarak simit tipi düşünüyorum ki,bagajda yer kaplamayıp kötü görünmesin diye.Hacim olarak aşağı yukarı bizim arabalara kaç litrelik simit tank takılıyor ?

Ayrıca biraz araştırdığımda Prins ve Landirenzo'nunda övüldüğünü gördüm.Yukarıda da yazdığım gibi,uzun yıllar sorun yaşamayacağım,özellikle performans ve tüketim konusunda iyi iş başarabilen önerdiğiniz veya deneyimlediğiniz bir LPG Kiti varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

onurforces bunu beğendi.
  2. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Accent era 1.4 lpg ile önceden 10.5 litre lpg 0.5 litre benzin yakıt tüketimi varken şuan 9.3 lpg 1.0 litre benzin ortalama tüketiyor.
    İlk ortalama izmir şehir içi şuanki ise içi dışı karışık çalıştığım yer 17 km başka bir ilçede sollama nedeniyle benzin çok yakıyor büyük ihtimalle. (3500 devir üssü)

Aracın yakacağı yakıt bellidir. Az yakan lpg kiti filan yoktur. Eğer ayarsız ise yakar. Sonuçta ne kadar yakıt yakacağını belirleyen motor.

Obdli lpg kitleri ayarı kendi kendine yapıyor galiba tam emin değilim. Benimki obdsiz brc

35 litre yakıt ile anlayacağınız yaklaşık 350 km gidersiniz.

3. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Merhaba,LPG kitinin az yakmasını kastetmemiştim,demek istediğim OBD'li olanların olmayanlara göre AFR ayarını yapabildiği için daha mı avantajlıdır onu merak ediyorum.Ayrıca bu araçlar %100 LPG ile çalışamıyor mu,ilk çalıştırmalar hariç benzin tüketimi oluyor mu ?

4. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Motor ısısı 30 dereceye gelene kadar benzin ile çalışır çünkü lpg sıvı halden gaz haline geçerken çevreden ısı aldığı için ısıtılması gerekir. Onun için sıralı sistem deniyor. Daha sonra lpg ayarlarında benzin lpg karışık yaksın diye seçim var. Çünkü lpg basıncı da tahminen 4000 devirden sonra yaktığı yakıta yetişemiyor. Sollama yaparken önemli bu kısım. Benim ki 3500 den sonra Benzin ve lpg karışık yakıyor.

Obdli sistemin iddiası afr ayarına gerek yok diye.
    Bu arada benim araç yüzde 10 zengin yakıyor. Daha az yaksın diye uğraşmadım.

Asel Kaan Efe ve SynysterGates bunu beğendi.
  5. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Anladım,demek ki ayarlarda belli oranda kişiselleştirilebiliyor.Benim araç CVT olduğu için sürekli düşük devirlerde oluyor genelde,bu da LPG sistemi için daha avantajlı olur diye düşünüyorum.LPG montajında emme manifoldu deliniyor mu onu merak ediyorum,bir de aracın soğutma sisteminde ne gibi değişiklikler yapılıyor ?

6. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ben önceki aracım 1.4 D cvvt aracıma prins teknomax taktirmistim 400 km net gidiyordu şehir içinde 32 litre simit tank

SynysterGates bunu beğendi.
  7. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Manifolt deliniyor ayrıca soğutma sisteminden LPG legulatorune bağlantı yapiliyor

onurforces bunu beğendi.
  8. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Prins en iyisi diye söyleniyor benimde gönlüm ondan yana ancak fiyat bilgisi alamadım hala,muhtemelen çok fark varsa tercih etmem.Yine de 32 litreyle 400 km gitmek harikaymış.Manifoldun delinmesi hoşuma gitmedi,bununla alakalı BRC nin sitesinde pipo tarzı bir şeyle benzin enjektörlerinin olduğu yerden enjektörler bağlanıyor diye okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum.

9. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:

Aynen belli oranda değişim kabul ediyor.

10. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arayüz süpermiş,hangi firmanın arayüzü bu ? Bunu yaptığım sürüşe ve harcadığım yakıta göre ayarlatabilirim güzel olur.Benzin tüketimini eğer gaz tek başına motorla baş edebiliyorsa devreden çıkarttırırım.

LPG’de ruhsata işletme olayı nasıl oluyor,muayeneye mi girmek gerekiyor ?

11. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İnternette aratıp buldum hemen hemen her firmanın benzerdir. Ruhsat olayını lpg takan iyi bilir

12. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ruhsat olayını öğrendim,tekrar yeni muayene gerekiyormuş,9 ay önce yaptırdığım için en çok üzen beni bu oldu.Sağolsunlar Candan ve Üçel mühendislik ikisi de yardımcı oldular,bir de forumda Çevre mühendislik varmış lakin Prins satmıyorlar diye duydum.

Kit işine gelirsek,BRC Comfort,Prins Technomax ile BRC Platinum,Prins Silverline arasında kaldım.Prins her türlü daha yakın geliyor özellikle Technomax serisi,ancak Silverline serisi de çok pahalı olduğu için BRC Platinuma yöneldim.İlk belirlemem gereken üst düzey serileri almak böyle bir araç için gerekli mi ?

Prins’i her yerde çok övüyorlar ancak Technomax için toplama ürün deniyor,bu nedenle bir farkı olmayacaksa (enjektörleri,regülatörü vs) BRC Comfortta mantıklı geliyor.Öte yandan BRC’yi 700 bin küsür kmlik Getz’te kullanmıştım,performans bakımından tatmin etmiyordu ve katalizör arızası yaşamıştım bu nedenle mesafeliyim,tamamen önyargıdan.

Technomax daha doğru tercih gibi geliyor,gerek yazılımındaki ayrıntılı ayarlamalarla optimum performansı yakalamak gerekse marka olarak ancak depo şamandırası gelmiyormuş kit içinde,sonradan herhangi bir marka şamandıra takıyorlarmış.Bu önemli bir detay mı bilmiyorum.

MAERKEK bunu beğendi.
  13. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    15 yıldır atiker kit taklı . Aracı aldığımda vardı. Manifoldu güzel delinirse byük sıkıntı yaşamıyorsunuz. Regülatör , enjektör kütüğü (16 senelik 2007 üretimiydi) değişimi , beyin değişimi ile bugüne geldik.

Arada iyi olmayan gaz alınca yakıt fakir uyarısı alırdım. İyi gaz ve ufak bir ayar ile ayar ile hallettik.

Obd portlu evet afr ayarı hiç yaptırmadım. Son zamanlarda Opetten aygaz alıyorum hem daha uzun km gidiyor hem de perfonmans artışı var.
    49 litre ile 550-600 km yol yapabiliyor .(Şehir içi)
    Tank 60 litrelik en fazla 54 litre alıyor . Gaz genleşme payıyla beraber.

İnce ayar falan girerseniz , çok uğraşmaktan bıkmayın derim.

SynysterGates ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  14. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Atiker ile 15 yıl,internetteki yorumlara göre mükemmel duruyor.Fiyat olarak alırken çok avantajlı ancak problemler olabiliyor diyorlardı,çevremde de kullanan var sorun yaşayan pek duymadım.Dediğinize göre gayet uzun ömürlü,düzgün bir sistem kurulmuş aracınıza ki bugünlere gelebilmiş.

Şehir içi 600 km menzil muazzam gerçekten,benim beklentim bu kadar değildi ancak amacım,bir kere ayar yaptırdıktan sonra bir daha hiç ellememek açıkçası.Kurcalamayı severim o ayrı anlarım da,ancak arıza lambasıydı,katalizörüydü,performans düşüşüydü bunlarla pek uğraşmak istemiyorum :)

Aslında Prins’in kullanıcı dostu arayüzünü özellikle LPG’ciler için düşünmüştüm,en ince ayrıntısına kadar ayarlayabilsin ki en optimum ayarı tutturabilelim diye :D

Tank olarak kesinlikle simit olacak çünkü bagaj gerektiği yerde son litresine kadar kullanılıyor.Herhalde benim araca 42 litrelik bir tank takılıyor,en büyük hangisi olup sığarsa onu taktırmayı düşünüyorum.

MAERKEK bunu beğendi.
  15. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    600 km menzil enjektör ve buji kablosu değişiminden sonrasında yakıtı aygazdan almaya başlamamdan sonra oldu. Bunun 600 km tamamı gazda gidilmiş değil . Benzin dahil. Yaklaşık 9 litre lpg yakıyor diyebilirim. 10 zaten beklenir. 9 ila 10 arası bir değerde makul seviyelerde tüketim oluyor

16. gokhan06

gokhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    867
    Ad Soyad:
    Gökhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    İ20 1.4 mpi da 2 yıl 40.000 km dir prins teknomaks kullanıyorum. Memnunum.

Delmeden pipo takıldığında ayar sıkıntısı gaz kaçırma vs olduğunu duydum. Düzgün açı ile delinirse bir problem olmuyor. Zaten motor kablolama regülatör beyin vs baya bir işlem görüyor. Dolayısı ile bir delme işlemi çok önemli olmuyor o manzaradan sonra.

Prins için tek dezavantaj filtreler çok pahalı.

Teknomaksda depo atiker oluyor. Gayet kaliteli bir yerli üretim.

Ruhsata işletme için aldığınız yere söyleyin fatura ve projesini muayeneye yakın zamanda kestirebilirsiniz .

MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Merhaba,bizim araçlarda emme manifoldu plastik olduğu için delme işleminin çok zor olmayacağını düşünüyorum,bir de isim yapmış yerlerle görüştüğümde de pipo'nun pek önerilmediğini delmenin daha garanti olduğunu söylediler.Bizim motorlarda VIS yani değişken emme manifoldu zamanlaması da bulunuyor,LPG'nin bunun çalışmasını etkileyip etkilemeyeceğini bilmiyoırum onu soracağım.

Prins'in filtreleri gerçekten çok pahalı,20 binde bir değişim olsa da yine BRC'nin 2 filtre fiyatını bile kurtarmıyor,öte yandan dediğim gibi Technomax'ın toplama bir ürün olması da beni düşündürüyor,sadece ECU kısmı Prins'e ait olacaksa BRC'nin ya da Prins Silverline'ın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.Şamandıra olarakta Prins'ten şamandıra gelmediğini,ellerinde ne varsa onu sonradan taktıklarını söylediler.Ruhsat olayında gerçekten öyle bir şey olursa çok sevinirim çünkü 1 seneden fazla zaman var,boşuna tekrardan muayeneye girmek istemiyorum.

MAERKEK ve gokhan06 bunu beğendi.
  18. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Hocam bu kadar irdelemeye gerek yok benzin enjektorlerinin kablolarının hepsini kesiyorlar ordan LPG enjektorlerine kablolama yapıp sonra bantliyorlar manifoltta dediğimiz gibi deliniyor aracınıza bu kadar hassasaniz bence taktirmayin en ufak sıkıntıyı kafaya takar sogursunuz

umutd07 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  19. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,091
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Benim Astra F yi delik deşik edip , ger tarafa akıllı vida atmışlardı , lpg tahribattır biraz da , geri dönüşü yok.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Lions_in_A_Cage bunu beğendi.
  20. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,253
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Güzel bır kiti temiz bir iscilikle taktırmak lazım sokturup attiririm demekle de olmuyor delinen kesilen yerler düzelmez. Bir de ne kadar endişeli ve pinpirikli olursan sorun seni gelip buluyor konu sahibi gibi çok kafa yormamak lazım :)

gokhan06 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş