Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent amortisör için yardım

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda yahyaglr tarafından 29 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. yahyaglr

yahyaglr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabaya yenı mayson mando amotıser taktırdık.sızce nasıl bu marka orjınal dıye aldık ama. gerçekten ıyımı yoksa dırıvırı bışeymı

2. Misafir

Misafir Guest

Çok kaliteli olmamakla beraber, kötü'de değil..

3. yahyaglr

yahyaglr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yanı ıdare eder dıyosun abı

4. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok kötü. Keşke Monroe taktırsaydın. Zaten orjinalı maysan mando.. Hep patlıyor.

5. yahyaglr

yahyaglr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya öncekılerı zaten bız patlattık ama bunlarda orjınal dıye aldık ınşallah patlamaz yıne

6. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merak etme normal bir amortisördür. Sana pek sorun çıkartmaz...

7. bilgin_1983

bilgin_1983 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde ozellikle sag arkadan araba cok yukluyken ses geliyor aceba amortisor mu patladi aracta 14 jant var.99 accent lx

8. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    amartisör genelde virajlarda dönüşlerde ses yapar patlaklığını lag lag sesinden anlayabilirsin..

9. mmaphoenix

mmaphoenix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende amortisör sorunuyla karşı karşıyayım. 2001 accent. sol taraftan takur tukur ses geliyor. geçen sene patlatmıştım çok kötü bir çukura düştüm metal sesi geldi ve patlattım o anda. bu sene de bizim belediye sağolsun heryeri eşiyor kapatmayı unutuyor. geceleyin yine çukura düştüm güm.benim sormak istediğim bu kadar çabuk nasıl patlar bu meret. aynı çukura diğerleri de düşüyor ama onlara bişey olmuyor. bir de geçen sene aldığım amortisörleri garanti kapsamında değiştirebilir miyim. yoksa garanti faso fiso mu?

10. Misafir

Misafir Guest

Hocam amortisörler aracın süspansiyonunusağlamak ve yayların salınımını almakiçindir, çukurlara düşünce arabayı korumak için değil, yani küçücük bir tornavidayla kocaman bir vidayı sökmeye çalışmak gibi olur bu, dolayısıyla amortisör kaldıramıyacağı bir yükün altına girerse isterse 1 günlük olsun patlar, bu da kullanıcı hatasından kaynaklandığı için garantiye girmez, ha kimizi çok kalitelidir 5 çukurda patlar kimiside 2 çukurda, bu konuda görev kullanıcıya düşüyor, eğer çukura düşürmezsem amortisöre kolay kolay bir şey olmaz.

11. mmaphoenix

mmaphoenix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öyleyse yeniden alınacak sağlık olsun artık napalım.
    hocam ben sivastayım arabayı alalı bir buçuk sene oldu ve başıma ikinci kez geliyor bu durum. kullanıcı hatası ne olursa olsun ben köye de gittim stabilize yolda da gittim hiçbirşey olmadı. iki seferde de biri ana cadde diğeri de caddede şehir içinde başıma geldi. bizim köyün içinin o bozuk yolunda hiçbirşey olmadı, kısmet.
    bu arada kullanıcı hatası mı değilmi biraz daha yorum yapabilmeniz için bizim belediye başkanının adını yazayım. bütün sivasın deyiş şekliyle Çukur Sami. lakabı çukur olan belediye başkanının şehrinde yolları ancak böyle olur. neyse kısmet olursa gidecem bu şehirden artık.

12. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servisde taktırdığın parçanın 2 yıl 60.000km garantisi var.
    ancak amortisör patlaksa garantiye girmez.kullanım hatası olarak değerlendirilir.

13. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    konu amortisörlerden açılmışken arkadaşlar bir sorum olacak. benim getz yerdeki en ufak bir çıkıntıyı bile hissettiriyor. araç yeni olduğu için şuan zaten değiştirmeye niyetim yok. ama ilerde bunlar eskiyince şöyle yumuşak kaliteli bir amortisör taktırsam acaba yoldaki çıkıntıları hissetmemem mümkünmüdür? daha yumuşak bir amortisörün zararı varmıdır?

14. mmaphoenix

mmaphoenix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Atakan hocam hyundai de çalısşıyosunuz madem. bişey soracam. benim aracın süspansiyonlar çok yumuşak. zaten araç çok alcak. arabada 3-4 kişi olunca kasislerde durmak zorunda kalıyorum. farklı amortisör süsp. takılabiliyor mu acaba. 2001 accent. ne önerirsiniz.

15. replank

replank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    alper kultufan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hyundai accent admira aracımın amortisörlerini değiştirmek istiyorum .hep tamir ettirdim yenisini almadım.ama tamir işi pek hoşuma gitmiyor 7-8 ayda patlıyor.siz değerli form üyelerimizden amortisör önerilerinizi bekliyorum.orjinal mi alsam yoksa kyb yada monreo gibi markalar mı alsam karar veremiyorum birde diğer marka lar benim aracıma uyar mı.

16. alifatih

alifatih Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Ali Fatih DURSUN
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Ben de alacağım bugünlerde. Araştırmalarımda Mando önerildi, ***Yasaklı***'da tanesi 85 lira.

17. merol06920

merol06920 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Mehmet EROL
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Amortisör sorununun nasıl anlaşılacağını birçok kişi doğru anlatmış. Tamirini duymamıştım. En güzeli değiştirmek. 1-2 ay oluyor ben değiştireli. Monreo almıştım. gayet memnunum. taktırdığım ustada en iyilerden olduğunu söylemişti. (benim tercihim olmasına rağmen) diğerlerine göre 5 TL falan pahalıdır ama ne kadar para o kadar köfte hesabı. gönül rahatlığıyla taktırın derim. 98 yumurtaya taktım ben.

Amortisör yol tutuşunu çok etkiliyor. Can güvenliğiniz için ihmale gelmez.

18. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar, eraların amoritsörleri gazlı. çok ses yapıyor ve arkalar çok fazla zıplıyor. Araçlarındaki gazlı amortisörlerin yerine hidrolik amortisörler taktıran var mı? ben değiştirmeyi düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

19. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    2000 yumurta kasa aracım var arkadaşlar arka amaortisorlerin değişim zamanı geldi ne marka tavsiye edersiniz?

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Bu Sayfayı Paylaş