Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Admire Vites Sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda devrim_82tr tarafından 8 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. devrim_82tr

devrim_82tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar sıfır aldıgın hyundaı accent admire 1.5 crdi 2006 model aracımın debrıyaj balatası yetkılı servısınde degıstı ve sonrasında vıtesler gecerken sankı debrıyaja basmıomusunuz gıbı zor gecıo ama dıslı sesı gelmıo hatta ornegın vıtes 3 den 4e yada3 den 2 ye gecırecegınızde vıtes kolu 3.vıtesten cıkmak ıstemıo cok zorlamanız gerekıo.bu butun vıtesler ıcın aynı oluyor...debrıjay pedal altındakı hıdrolık mılınden pedal yukseklık ayarını bır cok konuma getırerek denedım ama sonuc alamadım servıs balata degısımının bu sorunu yaratmayacagını sansumanın sekromenclerının bozuldugunu soyledı.sekromencler bosuksa baskı balata degısmeden once neden sanzumanın vıtes gecısınde sorun yokdu?bu sorun baskı balata degıstıkten sonra oldu :(servıs basından savdı benı farkındayım bu konuda lutfen yardımcı olurmusunuz care bulamadım ..pıyasadakı hıc bır usta da anlamadı:(TESEKKURLER

2. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç soğukkende yapabilir. Benim aracımda özellikle geceleri eksi derecelere düştüğünde ilk 1-2 km viteslerde böyle oluyor. 2 ye atıyorum mesela vitesten çıkmıyor araç. Biraz motor ısındıktan sonra düzeliyor. Sizdeki sıcak soğuk sürekli mi yapıyor?

3. devrim_82tr

devrim_82tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıcak soguk hıc fark etmez yapıyor.hatta seyehat halınde cok zorlanıyorum dedıgım gıbı mesela arac solluyacam 5 den aracı 4 de cekmem lazım 5 den cıkmıyor vıtes kalakalıyorum:(gıtmedıgım usta kendımın denemedıgı sey kalmadı.ıcerıden vıtes kolunun altındakı mekanızmayı yagladım.eskıden opel vectramdada bole olmustu vıtes korugu altındakı mekanızmayı yaglayınca duzelmıstı ama hyundaı de tutmadı bu denemem:(debrıyaj yukseklık ayarı yaptım yag sevıyesını devamlı kontrol edıorum . sankı vıtes kolunu tutan bı tırnak var onu yenmenız gerekıor gıbı yada aracınız 50 6o km hızda gıttını duzunun hıc bır pedala basmadan aracı vıtesını bosa almayı deneyın..cok zor cıkar deılmı ben her vıtes degısımde bu zorlugu yasıyorum arabaya bınesım gelmıo:(hıc bır usta da care olamadı az kaldı satacam arabayı...ıkıncı el falan almıs olsam satacamda arac sıfırdan berı bende ve org olunca satasım gelmıo:(

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tüketici mahkemesine başvurun bence.

5. devrim_82tr

devrim_82tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    en son buna benzer bısey elektronık bı esya yuzunden servıs bela oldu...tuketıcı haklarına gıttım...fatura sırket uzerıne olunca yardımcı olamayacaklarını sahsımın adına fatura olursa yardımcı olabıleceklerını soyledıler bence mahkemede falan sonuc degısmeyecektır.yınede onerınız ıcın cok tsk ederım.saygılar

6. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam o zaman şöyle bir kanıya varabiliriz. Baskı balatasının montajında yada parçasında bir arıza var. Eğer değişmeden önce yapmıyorsa bu kanıya varabiliriz. Büyük ihtimal yaylardandır. Çünkü sen sanki debrijaya basmıyormuşun gibi oluyor bu şekilde. Demekki baskı balatada. Tek sorun bu şekildeyse eğer gıcırdama yapması lazım. Bence mutlaka baskı balatayı taktırdığın yere git kontrol ettir. Önce bir söktür baktır balataya. Hemen satmaya karar verme. Zaten baskı balata kusurluysa servis yenisiyle değiştirmek zorunda.

7. devrim_82tr

devrim_82tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet haklısın arakadasım.balata degıstıkten sonra arac da sorun yok gıbı ıdı ama bana en yakın servıs 130 km uzakta eve donerken vıteste sorun oldugunu fark ettım gerı de donmedım servısın mesaı saatı bıtmek uzere ıdı ertesı gun servısı aradım ve sorunu bıldırdım servıste aracımı yapan usta ıle bıre bır gorustum ve usta balata yenı oldugu ıcın yapacagını bı kaz yuz km den sonra duzelecegını soyledı ama fıyasko:(duzelmedı.sonra servıse gıttım sorunu gorduler ve balata degısımınden sonra oldugunu bır turlu kabullenmıyorlar bana sanzuman senkromenclerının bozuk oldugunu soyledıler aracın bı kac gun kalıp senkromenclerını degıstıreceklerını soledıler ve ben bunu asla yapmam senkromenlerde sorun olsa 5.vıteste olmaz mesela en az kullanılan vıtes.ama butun bıteslerde aynı sorun bı turlu servıs anlamak ıstemıo.sanayı ustalarıda anlam veremıo o yuzden bende yuzume saf saf bakan ustalara aracı sokturmek ıstemıyorum.sasdım kaldım:(

8. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam hiç uğraşma servise götür yinede sen. Zorlada olsa laflada olsa söktür. Benim görüşüm bu, baskı balatan kusurlu bence. Zaten varsa eğer söktüklerinde göreceklerdir ve mecburen değiştireceklerdir. Boşuna masraf yapmış olma en azından. Burda servisin en büyük hatası bence şudur. Baskı balatayı evet değiştirmişler ama 100 metre bile sürüp denememişler aracı bu açıkca belli. Arayıp sorsan denedik diyeceklerdir. Genelde böyledir servisler kendi hatalarını kolay kolay kabullenmezler.Denemiş olsalar bu sorunu senden önce kendileri farkederlerdi. Hiç uğraşma hocam söktür servise madem parça ve işçiliğe garanti veriyorlar ve bunu her seferinde söylüyorlar o zaman "seve seve" sökecekler bakacaklar https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. devrim_82tr

devrim_82tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yorumların ve ılgıne tesekkur ederım.en kısa zamanda servıs ıle gorusrup dedıgın takdıgı denıcem hala bana senkromenc derse eger o servıs ,o servısın ruhuna bı fatıha ıle oradan ayrılıp en yakın bı ildeki hyundai servisinden randevu alıacagım oraya yaptıracagım artık..yıne de olmazsa arka cama satılık ılanını yazacam artık yapacak bısı yok alan arkadasda gorur zaten satarkende sorunu soylerım alıcıya..bı dahada h harfı ıceren bı araba almam artık:)

10. berkan52

berkan52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Umarım dediğim gibi olur. Çünkü hiç zannetmiyorum. Durduk yere araçta böyle problemler çıkmaz.Eğer senkromeçlerde bir sorun olsa önceden birazcık belli ederi kendini. Hakkınızı arayın. Eğer servis size yaptığı bir işten parça ve işçilik garantisi veriyorsa, sizde bunu kullanın. Servisler birazda işçiliği uğraştıran işlerde sorun çıktığında, tekrardan sökmek istemedikleri için böyle yapıyorlar. Çok yaşadım 1 senede bu problemleri, baktım susmakla olmuyor biraz üsteleyince sertleşince hemen yumuşayıp istediğiniz şeyi yapıyorlar. Eğer siz susarsanız ses çıkarmazsanız onların işine gelir emin olun.

11. devrim_82tr

devrim_82tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu sorun ve buna benzer sorunlar yuzunden ısyerıne hyundaı almayı dusunurken vazgecıp hyundaı yerıne ankarada ki altınsoy dan ford arac aldık....umarım bı hyundaı yetkılısı bu yazılarımızı okurda bıseyler hısseder:)

12. devrim_82tr

devrim_82tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet cok haklısınız dedıklerınızde bu sefer bıraz yuzumuzu sert tutalım bakalım ne dıcekler hehe:)ama bana sımdı sunu dıyecekler emınım mekanık calısan parcalar garantı dısı dılın kemıgı yok yada bı baska bahane daha uydurabılır... ote yandan bızde bır ımalatcıyız ve bızımde servısımız var .. bı makınamızda sanzuman yataklarında cnc ıslemesınden dogan hatamızdan dolayı sanzuman bı kac ay calısınca sorun yasatmıs musterımıze yaklasık 2 bın tl degerınde kı sanzumanı sıfırı ıle yenıden degıstırdık ve musterının butun maduruyetını gıderdık bız musterımıze bu kadar ılgı gosterırken hyundaı yada yetkılı servısler neden sadece benımle bır kerelıgıne bı tıcaretı olacakmıs gıbı davranıyo bence buyuk bır ayıp :(

Bu Sayfayı Paylaş