Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

accent admire subabap iticileri

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda robot tarafından 7 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. robot

robot Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    ismail yavas
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    aracım accent admire 2005 1.6 50.000 km iticiler de ses oldugu için servis den alınıp orjinal parçayla degiştirdim. parça degişiminden sonra filitrelerde orjinal takıldıktan sonra mobil 0w40 tam sentetik yağ eklemiştir.yanlız araç il marşta sogukken ilk 20 sn iticilerde ses yok 20 sn sonra ses gelmeye başlıyor ve motor ısınınca da devam ediyor ek olarak romda eklendi ama sonuç itici sesi şıkır şıkır diye gelir.yağ pompası da degişti sonuç aynı.önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    o yağın aracınıza uyumlu olduğunu nereden biliyorsunuz? Orjinal yağ filtresi tavsiyesini aldığınıza göre forumda okumuşsunuz diye tahmin ediyorum, o yağ aracınıza uygun değil.

3. KartalMania

KartalMania Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    84
    Ad Soyad:
    Erman Sey
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Mesela orjinal yağ filtresi olmayan ve iticilerinden ses gelen arabanın filtresi orjinali ile değişirse ses kesilir mi ?

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    İticilerde hasar yoksa kesilmesi lazım mantıken deneyip görmek lazım.

5. robot

robot Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    ismail yavas
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    0w40 yağ uygun degildir demişsiniz haklı olarak.[bundan öneki aracım brodwaydı ona koyulan yağ 20w50 ben 10w40 tam sentetik yağ kullandım hep 150.000 km devirdim sıkıntı olmadı]aracı aldıgım abide sanayici işinin ehli aldıgımda motorda aynı yağ vardı.üç bakım da 0w40 numara yağ eklendi bi sıkıntı yaşamadım itici harici. yağ degişimi geldi yarin fırsat olursa kirkoyu takıp bakıma alacagım aracı mobil 10w40 ekleyecegim filitereler v.s

6. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Abi 0-40 yag bu aracauygun olmadigi asikar ama mobilin sitesinde arac ozelliklerini girince 0-40 gosteriyor

7. robot

robot Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    ismail yavas
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Doğrudur

3310 dan tapatalk kullanarak gönderildi

8. Acil112

Acil112 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emin Sertkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Inanmayacaksiniz ama 2005 Getz(3silindir ) yağ pompası değişimine kadar gittim ama direkten döndüm. 15/40 yağı koydum aynı gün ses kesildi. 10000 km oldu hala tık yok.
    Bizim arabalar iyi yagi beğenmiyor.

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mobilin sitesinden ziyade aracın kullanma klavuzuna bakmak lazım, kitapçıklarda hangi mevsimde hangi yağ koyulacağı yazıyor.

10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ben 5w40 kullanıyorum 1,4 benzinli getz için sadece 1500 devirde az miktarda supap tıkırtısı var onun harici ses yok 10w40 kullanırken bu ses yoktu ama yüksek devirlerde çok patırtı geliyordu

şimdi benim fikrim şu yönde ben staj yaparken supap iticilerini değiştirdiğimiz bir accent vardı ve ustamız supap iticilerini paketlerinden tek tek çıkarıp yaylarına parmağıyla tek tek bastırdı yaylanmayanları takmadı ayırdı geri yollanmak üzere hışımla avuçlayıp gözönünden kaçırdı götürdü, hatta iticileri taktıktan sonra motoru çalıştırıp biraz bekleyip kaputun önünden sesi dinledik tık tık tık tık motorun sağ tarafından ses geldi, sağ taraftakileri tekrar değiştirdik ses komple gidince işlem tamamlandı, supap iticilerinin fabrikasyon sorunlu malzeme olup olmadığı konusunda soru sormadım ve cevap alabileceğimide sanmıyordum ancak dün sanayide triger değiştirirken akrabam olan Recep usta bana triger in dişlerini saymamı söyledi satan yer serviste olsa zaman zaman hatalı yada yanlış paketlenmiş malzeme çıkıyormuş korktum ve saydım ciddi ciddi problem olabiliyormuş 105 diş saydık taktık, yüzde bir iki hata olur ne olmuş diyebiliriz elbette ama kimse motoru böyle basit şeylerle bozmak istemez sanayideki 25 metrekare pis bir dükkanda çalışan usta bile artık kalite kontrol yapmaya başladıysa vardır değilmi bir sebebi?

bu araçların supap iticileri otomatik supap boşluğu ayarlayan şeyler diye biliyorum ve orta kısmında bir delik bulunur içeri yağ girmesi için ve bu delikten motor çalışıp üst kısma yağ ulaştığında iticinin içi yağ dolar aynı amortisör ve yay sistemi gibi supap boşluğunu sabit tutar mekanizma sertleşir boşluğa oturur, supaptaki boşluk soğuk çalışıp ısınan motorda iticiye dolan yağ ile beraber yayın itme etkisi içeri dolan yağ sebebi ile sabitlendiğinden aralık sabit kalır ancak motor stop edildiğinde iç kısımdaki yağ süzülür aşağı akar ve supap boşluğu yay itme etkisi ile kapanır ben bunun çalışma prensibini tam olarak bilemiyorum bu kadar biliyorum ancak şu resimdeki şekilde bir parça ve takmadan önce bastırarak kontrol edilmesinde fayda var o zaman ince yağ kullanmak bu boşluğun daha çabuk dolması demektir ve motor tam ısınmadan yağ dolarsa itici boşluğu sabitlendiğinde ve üst kapak artı supap kısmı daha sonra ısınıp genleştiğinde boşluk oluşacağı için ses yapması muhtemeldir diye bir tez yürütebiliyorum ama kendi fikrim elbette geçenlerde servisi aradım 5w40 shell helix ultra kullansam ne olur dedim üst kısma yağ daha çabuk ulaşır daha iyi dedi bunu sanayide yağ alışverişi yaptığım dükkanda söyledi ama forumda arkadaşlarım çok ince yada çok kalın yağın ses yaptığını söylüyorsa bu da bu durumda gayet doğru görünüyor çok ince ve çok kalın yağ ses yapar

Bu Sayfayı Paylaş