Selamlar. 2004 model Accent aracımda bazen yaşadığım bir sorunu dile getirmek istiyorum.Ayrıca bu sorunu yaşayan arkadaşlarımız deneyimlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum. Düzce'den Rize'ye doğru yola çıkıp Bolu Gerede'ye geldiğimde aracımın debriyaj pedalının anormal şekilde yumuşadığını fark ettim. Vites değiştirmeye çalıştığımda takılma ve zorlanma meydana geldi. Hemen orada ayak üstü bir ustaya gösterdim. Debriyaj üst merkezinde sorun olduğunu ama arada bir pedalı pompalayarak Rize'ye gidebileceğimi söyledi. Aynı dediği şekilde 850-900 km geldim. Rize'ye gelince sadece vida falan sıktı ustam ve sorun düzeldi. Sonra bir ara tekrar aynı şey oldu, yine kendiliğinden düzeldi. Geçen haftalarda 15 km kadar rampa olan bir yolda aracın çekişinin biraz düştüğünü fark ettim, debriyaja basınca yine aynı yumuşama devam. Düz yola gelince sorun oradan kalkıyor. Anlam veremiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden herkese teşekkürler.
Bir önceki arızasında kontrol etti usta baskı balata sorunu değil dedi. Bir şeyleri sıktığını söyleyip aracı teslim etti bana. teslim aldığımda sorun düzelmişti. Yarın tekrar bakacağız artık. Çekişi de düştü aracın. Bugün dışarı çıktım, pedalı pompalayınca da sertleşmiyor artık. Sadece debriyajla da rahatlıkla kalkış yapıyor araba. Anlamadım gitti arkadaş..
debriyaj üst merkezden ziyade alt merkez kaynaklı olabilir.Aynı problemi yaşadım alt merkez değişti sorun çözüldü.25-30 ₺ lık parça zaten değiştirin bence.