Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Admire aracımla giderken hafif bir zıplama oluyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Furkan tarafından 19 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu

1. Furkan

Furkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Furkan BİLDİK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    yolda giderken 60 70 metrede bir tekrarlanan taş üzerine çıkıp inmiş gibi bir tıkırtı var sağ ön taraftan ne yapmak gerekir ? :confused:

2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    amortisörden gibi bence yada lastik yanaklarında bir ovalleşme olabilir.. ayrıca ilk mesajınızda kendinizi tanıtmanız gerekir forum kurallarını okuyun.

3. Furkan

Furkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Furkan BİLDİK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    kusura bakmayın en kısa zamanda tanıtırım inşallah ayrıca lastikler yeni ve jantlarda yamukluk ve ovalleşme mevcut değildir lastikciye götürüp bizzati kontrol ettirdim ama akslarda şüphe etmekteyim amortisör olacağını pek zannetmiyorum bu durumda forumdaki arkadaşlardan bilgi almak istedim

4. Kore

Kore Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Cem Tuncel
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Zıplama sorunu genelde amortisör patlaklığı sebebi ile olur sanırım.Araç üzerindeki patlak amortisörler çukurların darbesini ememediği için aracı zıplatır diye biliyorum.

5. Furkan

Furkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Furkan BİLDİK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    sadece araba boşa alınca bu ses geliyor vede çukurdan felan geçerken amortisörden herhangi bir sorun çıkaracak ses duymuyorum :confused:

6. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    bence çok rahatsız etmiyorsa uğraşmayın....

benim admire'de de 120km/h'den sonra birden başlayan titreme var. sorun bulunamadi. her şey düzgün diyorlar. motor ile teker arasındaki parçalara baktır, yani şanzıman vs filan dediler.. 58bin km deki aracı bunun için açtıramam dedim öyle 120den sonra titreye titreye gidiyorum :D sürekli disklerim yamuluyor düzgün, dikkatli sürdüğüm halde :confused:

ses yapıyorlarsa balatalar olabilir. ama zıplama gibi olay, ya teker ya da amortisör olabilir.

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    lastiklerin balans ayarından olabilir..

8. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    120den sonra yapıyorsa jantlarda bı problem yoksa kesinlikle lastikle alakalı iki çift sıfır lastik taktım sorun çözülemedi en sonunda yeniden sıfır lastik taktım problem çözüldü bazı lastiklerin balanslari çok zor oturuyor özellikle küçük ebat kumho lastiklerde tecrübeye sabittir

9. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    On ve arka z rotlar yada onlarda sağlamsa z rot lastiklerinden kaynaklaniyor

10. Furkan

Furkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Furkan BİLDİK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    lastiklerimi yeni değiştirdim z rotları biraz araştırdım z rotlardan olabilir gibime geliyor en kısa zamanda batıkent organize sanayide göstereceğim teşekkür ederim:rolleyes:

11. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    hiçbir bakım yapılmadan önce araç 49-50bin KM'de iken 80km/h'da başlıyor ve 110 gibi çok titreşim ve fren sıkınca konsol yerinden sökülecek gibi oluyordu...

böyle olunca, ön diskler ve balatalar değişti, arkalar kontrol edildi, üstüne 4 teker michelin aldım. başta yapmadı. üstüne jantları da kontrol ettirmiştim... 130-140 gibi çok çok hafif bir şey idi. tam anlayamamıştım yapıp yapmadığını... 1.000km yaptım ve ardından hissetmeye başladım. haziranda 1yıl olmuştu ve 6bin km yapmıştım ve arkaları öne aldırdım. rot/balans kontrol edildi, takılan ağırlıklar tüm lastiklerde 5-10ar gram değişiklik gösterdi.. ön amortisörleri orijinalleri ile değişti ve tornacı diskleri kontrol etti ve tornaladı 6bin km'lik diskler için bu kadar olmaz, çok değil ama yine yamukluk vardı dedi.... yine devam ediyor... şu an bütün bu bakımların üzerinden 8bin KM geçti... 2ayrı, iyi michelin bayisi, 2ayrı özel usta baktı yok yani bulunamıyor...

400km civarı bayram sebebiyle uzun yol yaptım sabit 90la giderim genelde, hemen yola çıkar çıkmaz 130-140u görünce titreme yapmaya başladı... araç sürekli şehir içi kullanıldığı için mi böyle yapıyor anlamadım. çünkü 300km civarı 90km/h ile sabit gittim desem yeri, dün akşam bomboş, sapak olmayan yolda, hem tek olmam sebebiyle bastım. 160ı gördü araç otomatik olması sebebiyle tıkandı. sanki titreşim yoktu... o hızda fazla dikkatimi çekmemiş. olsa çekerdi. Bugün gelirken de 100km yol yaptım genel olarak 90km/h'la geldim. ara ara 120e kadar çıktım ama hiç titreşim yoktu...

Aklıma gelen, gelmeyen her yeri kontrol ettirdim, forumlardan edindiğim her şeyi sordum. en son balatalarda boşluk vardı, ustama bu titreşim yapar mı dedim, gülerek yapmaz dedi... ön balatalar parke yolda, bozuk yolda çok fena ses yapıyor... En son gören usta aktarmayı baktır, aracı 1-2gün incelesinler dedi, otomatik olması sebebiyle vazgeçtim bu hali ile biniyorum.

12. Furkan

Furkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Furkan BİLDİK
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    benim sorunum pek seninkine benzemiyor sanırsam hocam benimki çok hafif bir tıkırtı ama sallamayada ihmal etmeyede gelmeyen bir durum olabilir diye internette baya bir araştırdım ya arkadaşın dediği gibi Z rotlardan yada akslardan şüphem var yeni lastikleri taktırmadan öncede vardı bu olay büyük ihtimal büyük bir çukura girdik vakti zamanında o ara oldu :eek:

ayrıca kaç km hız yaparsam yapayım hiç direksiyona etki eden bir faktörde olmadı bu zamana kadar :confused:

13. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Sormayın bu yüzden araçtan, hyundai'den sogudum. Bir de eşek niyetini biniyorum oldu sitede... şu ana kadar öyle çukurlara tümseklere deli danalar gibi girmedim... altı değmesin diye durarak geçiyorum bazı yerlerde... ayrıca o kadar sakin kullanıyorum ki 6lt / 7,5lt gibi tüketimler elde ettim otomatik 1.3mpi ile... manueli bu kadar yakıyor zaten...

bir keresinde belediye asfalt atmış. Ne asfalt ama 10cm yüksek... ben de ışığa yetişmek için hızlanmıştım. biraz hızlı geçtim, yükseltiyi fark ettim ama iş işten geçmişti... ön 2amortisörüm patladı. Çalışmıyorlardı... Değiştirmeden önce sanki yolda traktör üstünde gidiyormuş gibi oluyordu. ayrıca bazı yollarda sanki zıplama gibi oluyordu... darbe emmediği için böyle oluyor dediler orijinalleri ile amortisörler değişti. zaten insan anlıyor amortisörlerin çalışmadığını... araç zaten orijinalden sert amortisörlü idi, hepten böbrek taşı döktürecek gibi oldu :D

Sert bir çukura girdiyseniz amortisörün biri gitmiş olabilir. çok iyi bir amortisör yapısı yok admirelerin. dün 3yetişkin, 2çocuk, bagajda da ıslak tarhana, domastes filan ağır full dolu iken 90la sabit gidiyordum, karayollarımızın süper yaptığı yollar sağolsun, birleşim yerlerinde amortisörler en üst düzeye gelip tak diye ses çıkardı arkalar :confused:

Bu Sayfayı Paylaş