Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent Admire 1,5 Dizel Yakıt Problemi Acil Yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ercantr tarafından 31 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. ercantr

ercantr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar.
    Aracım 2006 model accent admire 1,5 dizel 3 silindir 81000 km de.
    problemim su: Aracım normal sekilde giderken gazı kesiyor ve devir 3000 den yukarı cıkmıyor. gaz veriyorum ama sonuc yok gaz verdikce araba kendini daha da kasıyor gaz pedalını bıraktıkca biraz acılır gibi oluyor fakat 40-50 km sürat anca yapabiliyorum . daha önce bu sekilde problem oldu depo temizlettim depodaki yakıt ceken sistemin agzı kapanacak derecede kirlenmişti. yakıt filtrelerini degistirdim yine cözüm olmadı. yolda ilerlerken sabit gazda bile bazen araba hızlanmak istiyor bazen kasıyor. rampada falan iyice gücten düsüyor . yolda minibusleri bile gecemiyorum konvoy yaptıgım oluyo . bazende kamyonlar tarafından ezilme tehlikesi geciriyorum. acil olarak bana önerisi olan arakadaslara ihtiyacım var .

SAygılarımla.

2. Misafir

Misafir Guest

Aracı boşa alıp elini egzostun ağzına tutup sağlam bigaz verdir, eğer hava elini itecek kadar üflemiyorsa egzost tıkanmıştır.

3. ercantr

ercantr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hızlı cevap için teşekkür ederim. araba bu durumu devamlı sekilde yapmıyor denemek için tıkandıgı zamanı yakalamam gerekli ama bunu mutlaka deneyeceğim cunku bunu daha önce kimse söylemedi servis dahil.arabamdan bu konu hariç memnunum.enjektör tıkanması olabilir deniyor kesin degil tabiki.
    Saygılarımla.

4. Misafir

Misafir Guest

Egzost dağılmışsa yüksek devirlerdeki basınçtan dolayı parçalar yerinden oynayıpçıkışı tıkıyor olabilir, önce bu testi yapıp sonuca göre deneme yanılma metoduyla sonuca ulaşabiliriz...

5. ercantr

ercantr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    egzost veya arabanın altından hiçbir ses gemiyor . bu sekilde dagılma olması halinde ses gelmesi gerekmezmi.arabayı tek ben kullanıyorum ve tum bakımları yapılıyor.sadece sorun santiye de normal kamyonların aldıgı kırsal motorin tabir edilen dizel kullanıyorum aldıgımdan beri bu sorun olabilirmi.?
    Saygılar.

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Euro dizel dışında kullanmamamın tavsiye ederim.Enjektör olabilir.Dizel araçlarda böyle bir sıkıntı var.Arkadaşım kırsal kullanıyormuş sonradan söyledi kolumanda sprinter enjektörleri az daha eline alacaktı fiyatını sordu ben uçtum 3.500 tl artı işçilik

7. Misafir

Misafir Guest

Ah be kardeşim, şunu baştan söylesene, hangi akla uyup CRDİ motora kırsal motorin koyuyorsunuz anlam veremiyorum, üstelik belirtildiği halde.....tamamen farklı yapıda iki değişik ürün, motor'da tıkanır, enjektörleri'de mahveder, hatta yakıt sistemini bilebozar da bi de üstüne üstlük garantiye girmez verirsin 2 - 3bin TL, hemen o mazotu boşaltıyorsun....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif...

8. ercantr

ercantr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorun buyuk olabilir demekki. gerci benim arabamdan bir tane daha var bizde onda sorun yok baska marka 3 tane daha dizel var onlarda da baska cesit problemler var. demekki sorun yakıtta.aracların tamamı yeni nesil dizel motor.

Saygılarımla

9. Misafir

Misafir Guest

Abicim "dizel motorlarda böyle birsıkıntı var" deyip kenara çekilmeyin,

sadece CRDİ motorlar yapıları itibarı ile eurodizel kullanmak zorundalar

normal dizeller için böyle bir mecburiyet yok, istedikleri ürünü kullanabilirler tabi performans kaybetmek ve o sese katlanmak zorundakalırlar o da ayrı bir konu....

10. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Turbo wastegate kurum bağlamasından kaynaklanan probleme benziyor vw 1.9tdi ve 2.5tdi motorlarda bir ara oldukça fazlaydı bu şikayet.. özellikle kısa yada uzun süreli sıkıştırmadan sonra yapıyordu arızayı.. servise görünmenizde fayda var.. geçmiş olsun

11. Misafir

Misafir Guest

Araçların tamamının "yeni nesil motor" olması hepsinin aynı sistemi kullanması anlamına gelmez, kimi Hyundai'nin kullandığı gibi CRDİ'dir kimi'de Volkswagen'in kullandığıTDİ, TDİ'de kırsal motorin kullanabilirsin ama CRDİ'de kullanılması sakıncalı, ha kullanırsın kullanmasına ama riski'de göze alman gerekir...

12. ercantr

ercantr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kia sportage dizel ve ford tdci bunlarda baska sorunlar oluyor. örnegin ford 2 defa turbo yaktı..

13. Misafir

Misafir Guest

Valla genelde turbolar bakımları zamanında yapıldıktan sonrafabrika çıkışı arıza haricinde kolay kolay arıza çıkarmaz, ama sen kullanım kurallarına dikka tetmezsen 3 günde alırsın turbo'yu eline, ben yıllarca kullandım hiç'de problem yaşamadım, hemde 82 model arabanın çıkma turbosunu 98 model 1.9 dizel Skoda'ya takarak.....

14. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    1-Eurodiesel kullan...
    2-Ekzos içi çoşkun hocamın dediği gibi tıkanmış olabilir.
    3-katalitik tıkalı olabilir.
    4-Enjektörler normal mazot kullandığın için tıkanmış olabilir(yenisi pahalı,serviste bilgisayara bağlatarak püskürtme değerlerini kontrol ettir)
    5-Yakıt filtresini tekrar değiştir.
    6-Turbo iyimi kötümü?şu ana kadar hiç değiştimi?
    7-Değişmediyse aracın halen garantide olması lazım,servise gidip turbonun değişimini iste...(ses yapıyor gibi bahanelerle)
    8-Normal dizel kullanmaktan dolayı pompadada hasar oluşmuş olabilir(kapalı kutu olduğu için yorum yok)

Sayabildiğim kadar saydım.Bunları bi gözden geçirttir.Ve eurodiesel kullanmaya başla....Normal dizelin zararlarını söylememe gerek yok sanırım,herşey ortada....

15. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    ewet bencede bu dediklerini yap ve bidahadanormal mazot kullanma

16. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ne güzel özetlemişsin abi turbo olayını.. teşekkürler ;)

17. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç biraz zor garantide olur helede ses yapmayan turbodan ses yapıyor gibi bahaneler uydurulursa.... Kırsal motorin kullanmayacaksınız euro diesel kullanacaksınız aksi takdirde araç garanti dışı demiyor mu Hyundai?

18. ercantr

ercantr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar..

Arabayı bilgisayara baglattım hicbir sorun cıkmadı . gözle görünen mekaniksel bir problemde cıkmadı. aracın sesi calısmasıda normal usta baktı bir anlam veremedi. tekrar arıza oldugunda gelirsin su an anlayamayız gibi degişik kelimeler kullandı. arıza sürekli olmuyorki arada sırada giderken gazı kesiyor dedim . neyse euro diesel yakıt aldım bakalım tekrar yapacakmı. bu sorun 1.5 yıllık sorun yeni degil ayrıca belirtmek isterim degişik zamanlarda arac bunu tekrarlıyor..ilgilenen arkadaslarıma cok tesekkür ederim

Saygılarımla.

19. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Abi benim bahsettiğim araba hiç öle CRDİ falan değil eğer kırsal motorin sürekli kullanırsan enjektörler de ileride mutlaka sorun olacağını söylüyorum.Sadece CRDİ motorlar değil hepsinin tdi vs euro dizel kullanmaları gerektiğini kullanılmadığı taktirde mutlaka sıknıtı yaşayacakları iletmek istedim sadece

20. Misafir

Misafir Guest

Üstad, bu ürün yıllardır kullanılıyor, dizel motorlarda böyle bir sıkıntı var dediğin zaman "dizel olmasından kaynaklanan sorun" gibi algıladığım için böyle bir mesaj atım...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Bu Sayfayı Paylaş