Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum. Aslen memleket Kdz. Ereğli ama görev icabı Isparta'dayız.Öğretmenim. Yeni araç alma düşüncem var.şu sıralar aklım accent admire 1.3 modeli 80.000 km yi geçmemiş arabalarda. Fiyatlar biraz uçuk tabiki 40.000 km deki araçlara 17.500 fiyat istiyenler var. ben bu araçlar hakkında sizden bilgi istiyorum. Öncelikle okuduğum çeşitli forumlarda 1.3 motorun hantal ve rampalarda bayıldığını, bu yüzden yakıtın arttığını söylemişler.doğru mudur? Diğer sorum ise şu: başka bir forum sitesinde 1.3 admire modelinin klima performansının zayıf olduğunu tüm klima bakımlarını yaptırdığı halde cılız bir serinlik verdiği yönünde. böyle bir sorun yaşayan var mı? bu kasa arabalar fena değil. tam aile arabası. yedek parça fiyatları da makul fiyatlarda. bu konular hakkında bir iki kelime açıklayıcı bilgiler yazarsanız sevinirim
Aramıza hoşgeldiniz. Alabiliyorsanız 1.6 alın, performansı da iyidir. Klima konusu çok göreceli, insanlar için kâfi ama bazı penguenlere az geliyor
1.3 rampalarda devirli gitmeszen hakikaten bayılıyor.Ama yakıt gayet ekonomik.Benimkiside 1.3 gayet memnunum
1.3 ile isparta duz yerde zirub yasanmaz K.denuz ereglu se ise rampali yerlerde sizi uzebilir. 1.6 cc 105 hp admure klima acikken 3 5 hp guder 100 sizin Ama 1.3 cc 85 hp lik admire nin klimasi acilinxa size 80 hp kalir. 100 at 80 attan her zaman iyidir. Klima sogutmasi bakim basinc filtre petek ler ile baglantilidir. Yazin arac icinde burnumyzdan buz damlatmayacagiz ya Bakimli araclar hersaman iyidir.
Hocam,Öncelikle Hoş geldiniz diyorum.Hemşehriniz olarak bende size alabiliyorsanız 1.6 almanızı tavsiye ederim.Ereğli ve çevresi malum dağlık alan o meşhur Deli hakkı rampasını çıkarken birde klima açıksa bencede araç bayılabilir. Birde imkanınız varsa ereğliden bakmanız yönünde olacaktır.Bildiğim kadarıyla ikinci el araç piyasası ereğli de oldukca hızlı gidiyor.Batı karadenizde bir çok servis ve markaların satış yerleri de ayrıca ereğlide. Yedek parça olayıda gerçekten de uygun bence.Başıma gelen bir olaydan Örnek vereyim iki yıl önce Palio nun arka camına Çam kozalağı düştü masraf 350 tl benim arka cama Pansiyon müşterisi soda şişesi düşürdü bartın da orjinal cam ve işcilik 150 tl verdim.
çok yüklenmiyorsanız performans çok istemiyorsanız birde genelde aracı tek kullanıyorsanız 1.3 yeterli... ama performans istiyorsanız genelde de ailecek geziyorsanız arabayla kesinlikle 1.6 yada 1.5 benzinli milenyum kasa tabi temiz bulabilirseniz...
hakkını verirseniz arabanın 1.3 baymaz rampada biraz devirli olması gerekir biraz yakıt artar ama süreklide rampa cıkıcak haliniz yok. oyüzden temiz 1.3 bulursanız tavsiye ederim ama 1.6 alma imkanınız varsa tabiki ilk tercihiniz o olsun.
doğru söylüyorsunuz arkadaşlar.sürekli rampa çıkıcak halimiz yok. bir rampa max 5 km olsa ne yazar. vergi avantajını düşündüğümde ve 2500-3500 devir aralığı kullandığımda bu aracın makul seviyelerde yakacağını düşünüyorum. aslında 99 model yeni kasa mazda 323 glx düşünüyordum,sonra hem modelin yüksek olması ve yedek parça avantajını düşündüğüm için hyundai accent 1.3 te karar kıldım. 2004-2005 model maximum 80 bin km geçmemiş 16000-16500 TL aralığında tüpsüz bir admire 1.3 bulursam durmıcam zaten.
selamlar bendede accent 1.3 2006 war arabanın cekısı gıdısı yol tutusu mukemmel uzun yoldada yakıt tasarrufu o biçim ama clıma acık oldugunda araba relantiden dusuyor stop edıyor o sorunuda relante ayarını bıraz daha acarak sorunu kaldırabılırız araba zaten 1.3 yakıttan daha ne kadar tasarruf edılebılır kı bence 1.3 temız bulursan kacırma