Merhaba, Benim aracım 2005 admira 1.6. Yakıt Eryaman' da oturduğumdan genelde sabit hızla gidildiğinden 7 lt. civarında yakıyor. Yıllık 15 000 km. yapıyorum. Garanti kapsamı da bitmek üzere olduğundan lpg taktırmamı tavsiye eder misiniz? lpg internet sayfalarında tasarruf hesabının biraz yanlış hesaplandığını düşünüyorum. Teşekkürler.
Km de ortalama 8-9 kuruş karınız olur lpg ile yılda 15.000km*8 kuruş : 1.200 tl yapar. Taktırıp taktırmamak size kalmış ama minimum 8 kuruş tasarruf sağlar.
Teşekkür ederim. Şunu sormayı unuttum: lpg konusunda beni "keşke taktırmasaydım" dedirtecek bir yanı var mı? 60 000 km' deyim. Sadece eşim kullanırken gaz pedal pimi koptuğundan garanti kapsamında aracım alınıp yapıldı. lpg taktırdığımda yolda bir sıkıntıyla karşılaşır mıyım?
Eğer amiyane tabiriyle "adam gibi" bir firmaya taktırmazsanız sırf başınız ağrımakla kalmaz cüzdanınızda sizi yarı yolda bırakır.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
Merhaba arkadaşım eskiden olsa yani benzin-lpg arasındaki fark fazla olsaydı yaptır derdim devlet bu farkı kapattı şu an istanbulda 1,73 ten aldım en son benzin bugün 2,92 lira oldu.. lpg ye zam geldimi bilmiyorum yani bu haldeyken % 68 daha uzuz lpg benzinden ... üstelik benzinden % 20 daha fazla yakıyor haliylen arabanın delinmesi bagaj da yedek lastik taşıyamaman muayne de ekstra işlem ve masraf bazı avm lere ve deniz otobüslerine girememen ayrıca kapalı otoparklara alınmama, gibi uğraşman gereken işler var ben atiker marka taktırdım hyundai lerde daha iyi sonuç veriyor diye gerçekten öyle sorunum yok ama ayarlarla ilgili arabasına göre değişen sorunlar sanırım çok forumlarda bahsediliyor.. uzun vadede sanırım motora da zararı var diyorlar.. yani burada yani ist. olsan taktırma derdim.. ha birde sen ankara dasın ve bize göre daha şanslısın zira orada ne hikmetse bu gaz heryerde üç aşa beş yukarı aynı geziniyor ama ankara da UCUZ ...... ne var orada bilmiyorum ankara dahil türkiye yi istanbul besliyor ama ne hikmetse biz pahalı alıyoruz.. yani demem o ki gaz da orada ucuzo açıdan taktırman senin lehine olucaktır.. saygılarımla...
arkadaşım ben 1600 tl ye lovato taktırdı aracım aynı 1600 cc taktırdım ve tüp taktığımı unuttum.sadece 3-4 depo yakınca bir ayar yapılıyor ondan sonra sorun yok.tabiki iyi bir marka ve iyibir yerde taktırırsanız.şuanda 1.72 den lpg alıyorum 125 kuruşyakıyor kilometrede.(uzun yolda)saygılar
Lpg li araçlar genelde yazın daha az yakıyor, zaten geneldede yazın gezildiği için bence taktırabilirsiniz yakıt tasarufu yapmak için. Ama benim gibi yılda 7 bin km bile yapamıyorsanız hiç gereği yok derim.