Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 2017 1.4'te Hız Sabitleyicinin Çalışmasıyla Ilgili Sorunlar

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Akaydın tarafından 19 Mart 2025 tarihinde açılan konu

1. Akaydın

Akaydın Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Rüzgar Akaydın
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Herkese merhaba!!!
    Bazı sorunlar yaşadığım bir Accent 2017 1.4'üm var. Arabayı yaklaşık 50 km/saat hızla sürerken, şu anda yanıt vermeyen hız sabitleyiciyi etkinleştirmeye çalışıyorum.
    Hız sabitleyiciyi açtığımda, ilk yapmam gereken şey "İptal" ve "Sıfırla" butonlarına basarak hız sabitleyicinin hafızasını temizlemek olacak, ki bu noktada bir sorun olabilir.
    Sonra hız sabitleyiciyi etkinleştirmek için hız sabitleyici düğmesine basacağım. Ancak o düğmeye bastığımda hızım için üç nokta görünüyor, bu da şu anda seyahat ettiğim hızı kaydetmeli ama hiçbir şey olmuyor. Tekrar yapıyorum ve yine hiçbir şey olmuyor, hız sabitleyici hiç çalışmıyor.
    Bir şey yapıyor gibi görünen tek düğme hız sabitleyici açma/kapama düğmesi, ama o da sadece hız sabitleyiciyi açıp kapatıyor. Ayar düğmesi ise çalışması gerektiği şekilde çalışmıyor, tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hız sabitleyici , hız sensöründen gelen veriyi okumuyor. Elektroniksel arıza ise deneyimli bir elektrikçi çözebilir.

Diagramları bulup incelemek gerekli

En basit yol ise akü - kutup başını söküp tüm sistemi resetlemek.

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    merhaba,

bu arızayı daha önce yaşadım. sebebini çözmek için 3 yere bakmalısınız,
    1. direksiyondaki düğmelerde lehim çatlağı olabilir. düğme sökülüp kontrol edilir.
    2. direksiyon sargısı arızalı olabilir. maalesef hyundainin bazı modellerinde 5-6 yaşında sonra yaşanabilecek bir arıza. bunun için de yine sökülüp kontrol edilmeli.
    3. fren müşürü arızalı olabilir. hız sabitleyici devreye girmek için fren müşüründen bir kontak alır. freni çalışmayan arabanın hız sabitlemesi açılmaz. bu arızada hız sabitleyici açılır ama devreye girmez. bunun kontrolü için fren pedalının üstündeki müşür(sviç) kontrol edilmeli

benim arıza lehim çatlağı çıkmıştı. düğmenin lehimleri tazelenince arıza çözüldü.

arıza tespiti için önce OBD cihazıyla kontrol ettirin. arıza kodu yol gösterebilir.

MAERKEK ve bekobey bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş