Merhabalar arkadaşlar Aracim bir süredir 4 vitese geçmiyor. ilk üç viteste bir sıkinti yok. Sanziman yağını ve filtresini 10bin km önce servis değiştirdi. Daha önceleri bazen yapıyordu bu geçmeme durumunu ama durup boşa atıp tekrar d ye alınca çözülüyordu genelde. Aracı dün servise götürdüm hata kodu yok mekanik dediler. Bir otomatik Sanzimanciya baktırdım sökülmesi gerek ve içindeki valflerin ayarlanması gerek yeterli basınç yok 800tl olur dedi. Ben vites kolunun altındaki kablolardan şüpheleniyorum ama servisi ikna edip baktiramadim. Bilgisayarda çıkardı öyle olsa dediler. Ne yapmam gerek sizce. (Vites geçişlerinde sertlik yok bu arada. Sadece bazen düşük devirde 3ten 2ye vites düşünürken vurma sesi gibi bisi geliyordu.) Arkadaşlar yorum yazar yol gösterirseniz çok sevinirim.
aynı sorun geçenlerde aynı model hyundaide arkadaşda vardı oda senin gibi yağını herşeyi değiişti servisde bilgisayara bağladılar ama en sonunda vitesin oraları kurcalarken muhtemelen over drive kablosunun kopuk olduğunu buldular kabloyu tekrar bağlayınca sorun çözüldü
Hocam o yapan ustaya ya da arabayı yaptıran arkadaşa ulaşma şansımız var mı ben de kocaeliye geleceğim yakın zamanda.