Üstadlar merhabalar formda ve hundayi kullanıcısı olarak yeniyim. Aracı alalı henüz 4 gün oldu. Şöyle bir sıkıntı tespit ettim. 4. vitesten 3. vitese düşerken veya3 den 2ye düşerken vites çektiğimde çırtlama sesi geliyor ve bu durum beni tedirgin ediyor. Ustaya tarif ettiğimde sekromeç den kaynaklanıyor dedi o kadar önemli olmadığını değiştiği zaman dahi 3-4 ay sonra tekrar yapacağını belirtti. İleri geçişlerde 1-2-3-4-5 bunlarda bir sıkıntı yok sadece 4den 3 ve 3 den 2 düşüşlerde yapıyor bunu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz. Tavsiyeniz nedir? ayrıca bu çırtlamanın genelde Hundayi lerde olduğunu bir çok kişiden öğrendim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Aracınız hayırlı olsun.Teknik konulardan çok anlamam ama dişlilerde senkromeçte bir problem olduğunda 2,3,4 vitesleri bu doğrultuda attığınızda sorun olmuyor ama geri düşüşlerde 4,3,2 gibi söylediğiniz cırtlama sesleri geliyor.Yani ustanızın dediği doğru lakin değiştirildikten sonra 3-4 ay içerisinde yeniden bozulma yaparmı bilemeyeceğim.Geçmiş olsun saygılar..
4. viteste giderken Debriyaja basın boşa alın, debriyaja tekrar basın 3. vitese takın. Eğer cırtlama olmazsa sistemde hava olma olasılığı doğar.
aracınız yeni almışsınız..acaba devir düşmeden mi vites değiştiriyorsunuz..devir düşmeden vites küçültürseniz cırtlama yapacaktır..ki sizin asıl probleminiz bu gibi..yani sizin kullanımınızdan kaynaklanan bir sorun devir düşmeden vites değiştirmeyin..mesela 60 km/s hızın üstünde 4 den 3e geçirmeyin vitesi ozaman cırtlar )
Arkadaşlar bulunmuş olduğunuz tavsiyeler için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi uygulayıp sonucu paylaşacağım.
Arkadaşların tavsiyelerini denedikten sonra şu linkide iyice inceleyin oradaki araç da sizinkinin aynısı. Bilginize. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=8811&KW=borpower+gbx&PN=2
Tekrar merhabalar, vites küçültürken 4-3 e veya 3-2 ye önce boşa alıp sonra depriyaj tazeleyip küçültmeyide denedim fakat yine çırtlama oluştu.
arkadaşım sorunun senkromeçten kaynaklanıyor.vites yükseltirken ses gelmez sadece düşürüken gelir.eğer 4-3 ve 2-1 e çekerken oluyosa servise götürüsen ve senkromeç değişirseler sana maliyeti 400 yada 450 gibi bişey olur ki benim sana tavsiyem eğer çok aşırı bir çıtlama değilse ve vitese geçerken zorluk çıkarmıyosa değiştirme çünkü tekrarlama olasılığı çok fazla.aynı sorunu daha önce ben yaşamıştım ve buna dayanarak yazdım.
Kullandım. Bor power GBX Şanzıman katkı Castrol EPX 75 90 yerine EP 80 kullanmak zorunda kaldım Şu an 250 km yaptım. eskiden 40-50 /60 km hızlarda bekleyerek yada düz, 4 ten 3 e geçişlerde CIRTTT geliyordu. Şu an Bekleyerek geçişlerde hemen hemen yok hızlı geçişlerde hala devam ediyor. Ama azaldı. Kemikli geçiş yumuşadı. kazazanılırda 450 tl kazanırlır. Kaybedilirse 90 tl kaybolur https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Düzenleyen : Ogun
En çok 1 hafta veriyorum hocam çok daha azalacak ya da tümden kaybolacak. Benimkinde bu şekilde oldu.