Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 2000'de vites arızası

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda lcamranl tarafından 22 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. lcamranl

lcamranl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar

accent vitesi ile ilgili çok konu başlığı var ama genelde accent'te normal sayılan sorundur (onun çözümü de 2 ye geçirirken tam sola çekmemektır) ama benim sorunuma benzer bi şey bulamadım.

yeni aldığım arabamda vites 1 ve 2 ye geçerken bazen ses yapıyordu. ustaya götürdüm. debriyajdan dedi. yeni baskı balata taktırdım. ama sorun çözülmedi, bazen daha da kötü oluyor. 3 e bile sesle giriyor. 1 ve 2 ye zorlukla giriyor. ama arabayı durdurup, vitesi geriye alıp debriyajı kısmen kaldırdığımda ve ya bir kaç metre geri geri sürdüğümde sorun çözülüyor. tamircilere gittiğimde açılması gerekir diyorlar. net bi şey sölemiyorlar. bi kere boşuna masrafa girdiğim için güvenemiyorum.
    bu arada baskı balata değişirken vites kutusunun yağı eksiltmiş dediler. yağ değiştirmeye imkanim olmadığından aynı yağı tekrar koydurttum. usta kendi yağından ekleyecekti de yaptığından pek emin olamadım. acaba sorun yağ eksikliğinden olabilir mi?

yardımcı olursanız memnun olurum.

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Sesli geçişi tarif ediniz. Cırtlama mı farklı mı ?

Şanzıman yağı EPX 75w90 kullnılacak.
    FArklı numara kullnım vites geçişleri sorunu ve ısınma yıpranma yapabilir.

3. lcamranl

lcamranl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle teşekkürler
    1 ve 2 ye geçirirken çok sert oluyor. biraz güç kullanmam gerekiyor. ama 3e geçerken dişliklerin sesini duyuyorum. yani cırtlamadan farklıdır. ( hani parmak çıtlatılır ya, öyle bir ses yapiyor)

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ilk once sanziman yagini degisin.2 lt epx 75w90 castrol veya shell.Ep 80 olmaz....

Bu Sayfayı Paylaş