Aracıma Tofaş fan müşürü bağlamışlar ben de iptal ettirdim eski sisteme döndürdüm aracımı. Tabi böyle olunca sürekli hararet yapmaya başladı. Aracın soğutma ile ilgili herşeyi yeniledim yine bir gelişme olmadı Bu kez de üst kapağı yeniledik taşlama,contalar vs derken yine olmadı. Kapağı taktık deneme yaptık yine araba hararet yaptı. Usta silindir bloğunda yamukluk varsa da yapar dedi onu da sökmeden ölçütrdüm onda da eğrilik yok düzgün duruyor. Peki benim bu hararet sorunum nasıl çözülecek.
88 lik termostat var yeni Radyatör su hortumları yeni Antifreez kapak yeni diye koymadım Subap ayarı ne durum da onu bilmiyorum
Biraz alakasız olabilir iyileştirme olarak dikkate alın şase kablo baglantisi ve şase kablosunu güçlendirin bizim araçlarda çoğu sorunun nedeni olabilir gecmis olsun
Çatlak olsa muhtemelen su eksiltme, hortum şişirme, yağa su karıştırma gibi sorunlar olurdu. İlk olarak termostata baktırın. Bildiğim kadarıyla yumurta kasa accent, milenyum kasada 1.3 motor ve dizel motorlar 88 lik termostat kullanıyor. Özellikle 2000 model sonrası 16 valf olan benzinli hyundai motorları 82 lik termostat kullanıyor. Sizin termostat hatalı olabilir.