Merhabalar aracımı ilk aldığımda hava filtresine balata spreyi sıkınca çalışıyordu 2-3 ay yattı çalıştırmak istedim çalışmıyor hiçbir şekilde balaata spreyi sıkıyorum yine çalışmıyor. Lm317 ile bağlandım p1616 arızası veriyor bilen varsa yardımcı olurmusunuz
Dizelerden pek anlamam ama hata kodu ne diye baktım. Ana sigorta arızalı konuma düşmüş vaybe dedim. Acaba neden oldu . Yabancı forumda birkaç çözüm önerisi var. https://www.hyundai-forums.com/threads/2006-tucson-wont-run-crdi-d4ea-engine.514257/
arıza kodu çözümleri hatalı, aracınızda p1616 ve p0124 kodları yok, bunlar benzinlide olabilir. p16xx serisi kodlar genelde immo ile alakalı, bundan dolayı çalışmıyor olabilir. aracın yedek anahtarını deneyebilirsiniz.
Yedek anahtarım yok yedek anahtarım yok ekranda anahtar piktogramı var peki anahtardan olup olmadığını nasıl anlarım yedek anahtarım yok çünkü
Evet yanık kalıyor aldığım kişiye sordum bana biz aldığımızda bir şey yok diyordu ki araca ben baktım sadece sabahları marşı biraz geç alıyor dedi ben de dizel araba olduğu için çok şüphelenmedim onun haricinde herhangi bir sıkıntı yok dedi bir gün sonra babamla beraber satışa giderken Sabah geç çalışırsa balata spreyini hava filtresine Sıkınca çalışıyor demiş babamın bu konuda çok bilgisi yok Ve bugün adama yazdım bana ayrıntılı anlatır mısın dedim çünkü farklı farklı yerlere gitmek istemiyorum dedim ona göre sonuca gideyim dedim bana yazılanlar şunlar Sorunu bilmiyorum ama bütün ağır bakımları yapılmıştı İlk ateşlemede tutukluluk yapıyordu Sonra sorun çıkmıyor du Bəş altı ustaya gösterdim Anlayan çıkmadı Motora. Bakıldı Karbüratör yapıldı Enjektörler yenilendi Daha başka birçok işlem yaptırdım Motordaki hava sensörü vardı yenilendi Bu arabadan anlayan bir usta bulmalısın
merhaba, rail kütüğüne mazot geliyorsa ve immo lambası yanık kaldığı halde çalışmıyorsa, krank sensörü problemli diyebiliriz.
Merhaba yukarıdan motor bölmesinden ulaşabilirmiyim. Araç babamda olduğu için bende ona göre hazırlıklı gitmek istiyorum olmadı altta ise kriko ile aracı kaldırmayı düşünüyorum
Merhaba bugün krank sensörünü degiştirdim yine çalışmadı malesef aracın başında hava filtresine balata spreyi sıktım babamda marşa bastı biraz motor hareketlenir gibi oldu yine çalışmadı yakıtın mazot filtresine geldiğini gördüm enjektörlerden sesde geliyor çalışmıyor ımbolayzer da çalışıyor anahtardan çipi çıkarttım anahtar simgeydi çıkmadı anahtara takınca ekranda simgeside çıkıyor çalışmıyor
Rail kütüğüne dün baktım sensörü yerinden çıkarıp yakıtın gelip gelmediğini kontrol ettim yakıt geliyor ama yine aynısı oluyor fakat dün araç çalışmaya birazdaha istekli gibi oldu balata spreyiyle çalıştırdım normalde balata spreyiylede çalışmıyordu sonra bir tur attım parkettim kontağı 3-5 kez marş denemesi yaptım çalıştı yarın tekrar gideceğim bakıcam arabaya neden bunu yapar. Birde yakıt basınç regüatörünün düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız
Aşağıdaki arıza tespiti deneyin. Başka bir sistemden P1616 tespit edilmiş olabilir ama P0124 zaten dizel bir araçta olamaz, boğaz yok, haliyle pozisyon sensörü de yok. ANA ROLE 1 . Muhtemel DTC : P1616 • CC-KODU 1) C004 (makul hata) Kontak anahtanın konumunu AÇIK'tan KAPALI'ya değistirmeksizin ,ana röle kapatılırsa hata saptanır. ECU kapatllmadan önce, kontak anahtan ve ana röle kapatılırsa, hata saptanır. Muhtemel arıza nedenleri: A) Kablolarda Açık devre, Kısa devre B) Temas direnci C) Sigorta arızalı D) Ana röle arızalı 2. Kontak açıldıktan sonra, ŞASİ'ye giden ECU pimi 4 ve ŞASİ'ye giden ECU pimi 5'in besleme voltajını ölçün. Öngörülen deger: 8 — 15V 3. Öngörülen değere ulaşılmazsa, sigortaları ve kabloları kontrol edin. 4. Kablolar ve sigortalar düzgünse, ana röleyi değiştirin.