Merhaba saygıdeğer arkadaşlar . Araba yokuşlarda belli bir devirden sonra titreme yapmakta .benim düşüncem baskı balata sorunu olduğu yönündedir . Fikri olan varsa yazabilir mi ayrıca baskı balata orjinal olarak ekonomik olarak nereden teymin edebiliriz
Arabanızın baskı balata seti değişim zamanı geldiği anlaşılıyor. Servisten almak size bayağı maliyetli olabilir , dilerseniz Luk veya Valeo set alabilirsiniz. Yakın zamanda i20 baskı balata setini değiştirdim sanayide , Valeo mavi kutu ve üzerinde oem ibareli parçayla değişti. Usta 8 yıl İstanbul Hyundai yetkili servisinde çalışmış tecrübeli bir arkadaş , bu değişimden sonra bana ; piyasadaki hangi parçayı kullanırsanız kullanın yetkili serviste dahil olmak üzere ; fabrikanın kullandığı ilk parça kadar asla uzun ömürlü olmayacaktır. Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi
Fabrikasyon 180.000 de daha gidiyor sorunsuz ama vakti yaklaşıyor sona doğru. Senin kaç kmde değiştin abi.
Benimki biraz erken değişti , özel sebebi vardı ( aileden iki bayan direksiyon eğitiminde kullandı , yarım debriyajla balatayı , hırpalamışlar daha böyle de yüz bin gider dediler ama ben değiştirdim ). Başka sorunlara yol açmasın diye. Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi
Abi ben bunda öğrendim ki araba sürmeyi o zamanlar 30.000 deydi. Ama ben yarım debriyajı sevmediğim için el freni kullanıyorum yokuş kalkışlarımda
Bazan dik yokuşlarda arkamda araba da varsa ben de kalkışlarda el frenini kullanıyorum. İyi bir tedbir. Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi