Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 1.3mpi Sıralı Atiker Sabah Zor Çalışma!!!!

'LPG Sistemleri' forumunda Merterak tarafından 1 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Merhaba arkadaşlar aracım 1.5yıla yakın lpg li araç 2001 model ve 65bin kmde atiker sıralı sistem mevcut. Bir çok kişinin genel problemi olan sabah zor çalışma gaz yememe rolanti dengesizliği (benzinde) sorunlarım var bu konu hakkında okumadığım konu,yazı vs kalmadı sırf bu site değil int de heryeri gezdim fakat net bir çözüm yöntemi yok. Ben sorunun neden olduğunu biliyorum ama çözüm yöntemini bilmiyorum malesef size kısaca bahsetmek isterim. Araçda çalışmama sorunu başladığında benzinde çalışma düzelinceye kadar binip gidip lpg ayarı yaptırınca bir süre sorun çıkmıyor daha sonrasında sorunlar başlıyor ve gittikçe artıyor. Sonra tekrar benzinde binmek gerekiyor sonra yine ayar ve bu işlemlerin sonu yok gibi görünüyor. En son çare olarak şuanda lpg nin bütün bağlantılarını söktük beyin i filan çıkarttılar nedenine gelince ecu nün tamamen sıfırlanması için şuanda benzinde biniyorum araca ve sorun yok çalışmada fakat yine aydı durumu yaşamamak için uğraşıyorum. Bu sıkıntıdan müzdarip olan arkadaşlar çözüm yolu bulabilen varmı acaba bu duruma. Sorunun nedenine gelince aracın ecu sü lpg de çalıştıkça lpg nin verilerini hafızasına alıyor ve aracı lpg verilerine göre çalıştırmaya çalışıyor bu durumda araç ya fakir karışım yada zengin karışım yapıyor ve araç 2-3 marşta zor çalışıyor. Özellikle motor soğukken. Bu arada benzin az filan değil yakıt ateşleme pompa vs hiçbir yerde sorun yok bunları dikkate alarak cevap verirseniz sevinirim.

Düzenleyen : Merterak

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Forumda bununla ilgili bir çok neden yazdık. Benim bu konu hakkında çok araştırmalarım oldu, şu an kesin olmamakla beraber takılan enjektör memelerinin uygun olmaması bunu yapıyor. Tabii bu benim teorim. Aracınızda kullanılan enjektör memesi çapını söyleyebilirmisiniz? (Enjektörün altındaki metal / hortum birleşim yerinin üzerinde yazar.)

[​IMG][​IMG][​IMG]

http://www.atiker.com.tr/rk.asp?yol=admin/urun/SC.113.jpg&genislik=150

Örneğin linkteki 1.8 'lik.

Düzenleyen : MSC

3. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Peki benim araç için çapı ne olması gerekiyor Serdar Bey? Taktırırken ona göre söyleyeyim aynı sorunları yaşamayalım.

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Önemli olan nokta şu,

Yola çıktınız, araç benzinde ve ayağınız sabit gazda 3000 devirde.
    Siz LPG 'ye geçtiğiniz zaman devir 2500 ve biraz altına düşmüyorsa yapılan ayar sizin emisyon değerlerinizi ilerleyen zamanda bozar.

6. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    şuanda enjektörlerin çapını bilmiyorum bakarım fakat aracımda 3 kez değişti enjektörler şuanda en son çıkan her tarafı metal enjektörden var fakat lpg iptal şuanda. Sizin söylediğiniz devir olayı bende mevcuttu lpg ye geçince devir düşüyordu. Ama bu işin çözümünü bir bulsak. Ben atikerin fabrikasını arayıp yardım isteyeceğim. Bunu servise de söyledim biz sizi yönlendiririz dediler bakalım bu sefer çözüm olacak mı?

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    meme çapı 1.8 fakat enjektörler değişti ve bu yeni enjektörü hiç kullanmadım daha eski enjektöründe kaçlık olduğunu bilmiyorum. Siz benim araç için hangisini tavsiye edersiniz regülatör basıncı ve enjektör meme çapı için?

Sizin araç 1.6 motor değilmi ondan dolayı sordum 1.3mpi için değerler değişir belki.
    Düzenleyen : Merterak

9. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    kardeş gerçekten adam gibi bir usta bul ve lpg sistemini bi kontrol ettir.!!!!!
    Bu sorunların yalnızca kalitesiz işçilik yüzünden olmuştur.

10. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    lpg yi taktırdığım yer konya da yani bu işin merkezinde bu işi en iyi yapan yerlerden atiker.com a girdiğinizde oradaki montaj fotolarının hepsi benim lpg yi taktırdığım Taşkın otogazda çekilmiştir taktırmadan önce baya araştırdım atiker merkezi bile aradım heryerden buranın adını duydum öbür yerler boşken burası randevu ile çalışıyor ve ist dahil birçok yerde şubeleri var ve ben konya merkez en büyük en iyi yerde taktırdım hala sorunum çözülmedi atiker merkezi tekrar aradım yardım istedim bayiye gittiğim zaman lpg yi tekrar aktif edeceğimizde bayinin bizi aramasını söyleyin dedi size yardımcı olacağız dediler bakalım ne olacak eğer sorunum halen çözüm bulunmazsa yasal yollardan hakkımı arayacağım malesef başka yolu kalmadı.

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tahmin ettiğim gibi, 1.8 mm normalde güçlü 1600cc motor için kullanılıyor. Hatta 1600cc için 1.6mm normal. 1.3 içinde 1.5 / 1.6mm sorun çıkarmaz. Regülatör basıncıda çok önemli, ben 1.1 yada 1.2 bar olmasını öneririm, bu değerlerle sorun yaşamamıştım.

12. mcoskun38

mcoskun38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    MEHMET COŞKUN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Bende aynı sorunla uğraşıyorum sorunun ince ayardan kaynaklandığını düşünüyorum mutlaka Serdar beyin memi çapı dediği ihtimaller arasındadır ama benim lpg kitimin (landi renzo omegas) meme çapı standart direk kutusundan çıkıyor alternatifi yok İyi olduğunu düşündüğüm ve aracımın bakımlarını yapan usta diğer araçların lpg ye uyum sağlamada toleransı örneğin %25 ise hyundailerin lpg ye uyumsağlama toleransı yüzde 5 diyor. Lpg nin karışım oranı çok önemli yani ince ayar. Eğer sapma yine örnek %5 lik değerin dışına çıkarsa benzin ecusunun ayarları lpg ye göre değişiyor ve bu sorunlar ortaya çıkıyor. Çözüm kendisini ayar yönündende iyi yetiştirmiş ustalardan geçiyor. İyi bir ayar yakalanılırsa yıllarca sorunsuz binen hyundaiciler var. Umarım bizde yakalarız. Çözümü bulursanız haberimiz olsun.

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, her kit için enjektör memeleri değiştirebilir. Aşağıda memeler görünüyor.

<TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" border=0 borderColor=#00ffff borderColorLight=#000080 borderColorDark=#0000ff cellPadding=0 width=929 height=743>

<TD height=19 width=607 colSpan=14>[​IMG]
    <TD height=19 width=4>

14. tim57

tim57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum geçmiş olsun ağustos 2009 da Atiker taktırdım aynı sorunlar çıkmaya başladı saolsun buradaki bayii hemçok ilgili hem çok bilgili sorun tamamen ayarla alakalıbizim nasıl çözdüğmüzü kısaca anlatıyorum. Benzin Ecu değerleri normale döndüğünde Benzin Ecu sunu arıza tespit cihazına bağlattır(Bu cihazıbiz özel hyundai servisinden temin ettik)aynı zaman Lpg kitinide ayar cihazına bağlattır
    Araban benzindeyken arıza tespit cihazında bulunan "Uzun Kısa Yol Yakıt" ibareli yerdeki değeri okuyun (benim arabamda ortalama %3,5 du) sonra lpg ye alın yine arıza tespit cihazındaki "Uzun Kısa Yol Yakıt" ibareli yerdeki değeri okuyun (benim arabamda ortalama -%1,5 du) bu ayarı lpg ayar cihazı Map2 ayarlından benzin ve lpg ninki aynı olacak şekilde ayarlayın.
    Bende bu şekilde ayarlandı hiçbir sıkıntı kalkmadı İnşallah sizin sorununuzda çözülür ayrıca servisin kabul ederse Kastamonu Atiker bayisi ile görüştür http://www.atiker.com.tr/bayidetay.asp?BayiKodu=375
    Düzenleyen : tim57

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sadece gaz ayarı ile malesef bu iş yine dört dörtlük olmuyor. Uygun ayar, uygun meme, uygun regülatör basıncı lazım. önceki aracım bu konuda kusursuzdu diyebilirim.

Siz büyük meme kullanıp regülatör basıncını düşürürseniz bu seferde üst devirlerde araç gaz yemez, benzine geçer.

16. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhabalar ben de yaklaşık 20 gün önce lpgye geçtim. Usta "1000 kmde bakıma gel ayarına bakalım araban 1.4 motor olduğundan büyük enjektör taktım yakarına bak olmazsa değiştireceğim demişti". Bu konuyu okuyunca kastettiğinin meme çapı olduğunu anladım. Az önce aklıma geldi kaputu açıp baktım 18'lik meme takmış. Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım, 1000 kmlik bakıma gittiğimde küçük memeyi deneyelim desem mi sizce? Dertsiz başıma dert açar mıyım?

17. Merterak

Merterak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

İlginiz için teşekkür ederim Serdar beyin bahsettiği gibi acaba aracınızın enjektör meme çapı ve regülatör basıncı kaçtır öğrenebilirmiyiz. Basınç ı öğrenmek zor olabilir ama en azından enjektörlerizin çapına bakabilir misiniz rica etsem. Servis bu sorunu halletmek için ne gerekirse yapmak zorunda fabrika yardımcı olacağını söyledi ben aynı zamanda sizin verdiğiniz servis i de söyleyeceğim sorunu çözdüklerinden bahsedeceğim.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Basıncı LPG map'inden görünüyor. Bilgisayara bağlamanız yeterli.

Koray bey ustanızında dediği gibi meme çapı büyük.

19. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkür ederim cevabınız için. Tüketim konusunda büyük meme sorun yaratır mı? Çünkü ben racın yakarından memnunum.

20. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Büyük memede önemsenmeyecek miktarda artış olur. Yani çapı değiştirirseniz yakıtınız artmaz, aksine azalır. Tabii bu çok küçük bir meblağ olacağından önemsenmez bile. Emisyon ayarlarınızın bozulmaması için ben değiştirmenizi öneririm.

Bu Sayfayı Paylaş