Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Accent 1.3 Lx Geri Vitese Geçmiyor Acil Yardım!!!

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda cemalg71 tarafından 24 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. cemalg71

cemalg71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cemal Göçer
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Selamun aleyküm herkese iyi akşamlar.Forumda yeniyim bi kaç sorum olacaktı konuyla alakalı fikir sahibi olanlara.Başlıkta belirttiğim gibi aracım geri vitese geçmiyor.2 gün önce oldu bu olay karda biraz patenaj felan çekmişti akşam sonra garaja geldim geri geri giricem baktım geçmiyor.Biraz uğraştım stop edip felan denedim hiç faydası olmadı sonra komşuyla biraz kurcaladık adını bilmiyorum ama şanzumana giren yerdeki körüklü vitesin geçmesini sağlayan parçayla biraz oynadık aşağı yukarı yaparak o ara geçti garaja çektim sonra tekrar denedim yine geçmedi neyse biraz daha oynadık aynı yerle düzelmiş gibi oldu normal haline geldi akşam bıraktım arabayı o şekilde bi sonraki gün eve geldiğimde denemek için gittim baktım yine geçmiyo bu kez o oynadığımız yerlede oynamama rağmen geçmedi.Bugün akşam üzeri ustaya götürdüm biraz baktı etti şanzıman inecek dedi.Bende çıktım geldim geri eve.Ne olduğunu oda bilmiyor kapalı kutu sonuçta ama bu olay başına gelen veya tahmini olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.

2. AMELE

AMELE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    cemil cem
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    aracın diğer viteslere geçişi nasıl debriyaj altlarda mı kavrıyor en üstte yani çok yukardamı kavrıyor rampalarda araç güçten düşüyormu yani bağırıyor da sanki arkadan biri çekiyor tutuyor gibimi eğer bunlar varsa debriyaj setinden olabilir,şanzumanın içinde geri vites ayı veya yayı kırık olabilir,şanzumanın dışında alt kısımdaki vitesle ilgili tertibatlardan olabilir.birde geri vitese takmadan baştan birinci vitese daha sonra dörte takıp çıkardıktan sonra tekrar geri vitese debriyaja iki kez basarak çift debriyaj yapıpta deneyin,o da olmazsa tek ustaya değil bir kaç ustaya gösterin onlarında görüşlerini alın derim.

3. cemalg71

cemalg71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cemal Göçer
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Abi diğer viteslerde hiç sıkıntı yok aldığımdan beri ayağını yaklaşık yüzde 75 çektiğinde yürüyor. Rampalarda çok hissettiren bi düşüklük yok normal olarak 4 5 kişi binince vites küçültüyorum tabi.Bu şanzımandaki malzemeleri araştırıyorum internetten hiç sıfırını bulamadım geri vites dişlisini yaklaşık parça maliyeti nedir bi bilgin varmı ?Halatlarında felan bi sorun yok şanzımanın dışına kadar normal herşey onun içinde olmuş nolduysa tak tak tak diye bi ses geldi sonra oldu büyük ihtimalle bu önce hiç böyle bi ses duymamıştım.Gidip denerim şimdi dediğini.Kırıkkale de çoğu ustaya güvenilmiyor abi 2 tane iyi ustam var bugün akşam geç gittiğimden sadece biri açıktı diğerini bulamadım oda böyle dedi işte.Yarın yine bi uğramayı düşünüyorum sanayiye dediğin gibi bi kaçına daha gösteriyim.

4. cemalg71

cemalg71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cemal Göçer
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Şimdi denedim çalışırkende çalışmazkende olmuyor demeyi unutmuşum vites yerine tam oturuyor abi yanlız ne geri vites lambası yanıyor nede geri gidiyor debrajdan ayağımı çekince stop felan etmiyor. Bu olay ilk gün yoktu ama şuan bu şekilde

5. AMELE

AMELE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    cemil cem
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    tahminime göre şanzuman inecek vites hilalinde sorun olabilir sadece geri vites dişlisinden olmayabilir dişlinin 1-2 dişi kırıksa kaynakla doldurulup taşlanabilir biraz masraflı bir iş.

6. cemalg71

cemalg71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cemal Göçer
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Abi tahminince nekadar tutar sence?

7. Silgi

Silgi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    160
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Komple tahminine göre 700.900 arası tutar bi sürpriz çıkmazsa.

8. cemalg71

cemalg71 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Cemal Göçer
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Parçanın sıfırını Ankara ivedikte buldum orjinaline baya yakın tam oturuyor. Kırılan 3. vites dişlisiymiş kırılan parça geri vitesin dişlisine sıkışmış. Sökülmüşken baskı balatada aradan çıktı hepsi toplam 700 küsür tuttu.3. viteste her seferinde cartlama oluyodu kronik dediklerinden çok aldırmıyodum şimdi en ufak cırtlama kalmadı.Sitedeki önerileride göz önüne alarak EPX şanzıman yağı koydurdum çekişi kalkışı çok çok serileşti eskisine göre baya para yedi de ama sevmeye başladım :) [​IMG] [​IMG] kürüstür bu

Bu Sayfayı Paylaş