Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Acc X3 Kullanıyorum. 04-06 Elantra düşünüyorum. Önerileriniz?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Hyundai Candır tarafından 16 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. Hyundai Candır

Hyundai Candır Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Merhaba Hyundaiclubtr.com forumu sakinleri,

Adım Mehmet,

Ankara'da yaşıyorum, memurum. 1998 Accent LX kullanıyorum. Aracımı çok seviyorum, araç orijinal 110bin km'de, orjinal donanımın haricinde ekstra sis farı var (sonradan takılma, çakallık için değil sis-pus-sağanak yağmur vb. için taktırdım). Bakımlarına özen gösteriyorum. Küçüklüğümde çok sevdiğim bir modeldi makyajlı X3 (yumurta) kasa, sonradan almak nasip oldu. Şansıma uzak bi tanıdıktan aldım, aldığımda da temizdi. Şehir içinde de şehir dışında da kullanımı fena değil. Hatta Ankara çevre yolunda benden başka hiç aracın olmadığı bir vakitte (trafiğe kapalı ortam olarak düşünün) 173 km'yi bile gördü bu yaşlı kız. İyi ki bu arabayı almışım diyorum. Fakat imkanlarım çerçevesinde belirli bakımlardan daha iyi bir Hyundai istiyorum. Aslında aracımdan memnunum ama yaşın getirdiği problemler malum, bol bol ön konsol çatlakları, karbüratörün istikrarsızlaşması ve ufak tefek de olsa sağda solda nokta halinde ortaya çıkan paslanmalar.

Genel olarak yaşadığım sorunlar şunlar:
    1. ABS ve hava yastığı olmayışı
    2. Kazalara karşı aracın genel sağlamlığı normal zamanlarda trafik kurallarına çok dikkat ederim, asla emniyet kemersiz kullanmam, hatalı sollama/makas vb. yapmam ama siz ne kadar dikkat ederseniz edin biri gelip size çarpabilir. X3'ün Tofaş kuş serisinden veya Reno 9/12 gibi arabalardan daha sağlam bir şasesi olsa da daha fazla güvenlik arıyorum ailem için.
    3. Gürültü (motor sesi ve yalıtıma bağlı yüksek süratlerdeki uğultu vb. ses sorunu)
    4. Hidrolik direksiyon olmayışı (park etmeyi çok zorlaştırabiliyor)
    5. Aracın yaşının yüksekliği (şase, kaporta, plastik aksamlar ve döşemeler gibi elektrik sistemi vb. yaşa bağlı yıpranmalar)

Biraz araştırdım, soruşturdum, farklı marka ve modeller için yerli yabancı değerlendirme/review makaleleri inceledim. Yine gönlüm Hyundai'den yana oldu. Gözüme en hoş gelen, fiyat/performans ve güvelik de dahil olmak üzere genel olarak beni en çok cezbeden araç üçüncü nesil Elantra'nın (XD) makyajlı (facelift) hali, 2004-2006 Elantralar.

Beni cezbeden yönleri şunlar:
    1. Güvenlik Euro NCAP'an tam puan almış olması (5 yıldız!)
    2. Konfor
    3. Fiyat performans fiyatına göre en donanımlı, en dolu ve kaliteli araç olması
    4. Kalite ABD'den Çin'e ve Avrupa'ya kadar ödüller almış, saygın ve övülen bir araç olması.
    5. Tasarım diğer marka ve modellerden akranları arasında gözüme en hoş görünen tasarıma sahip.

Bu noktada tecrübeli forumdaşlardan tavsiyeler almak istiyorum. Ben bu araca uzun süre, inşallah en az beş yıl veya belki daha uzun süre binmek için niyetlendim. Elantra alırken nelere dikkat etmeliyim? Bu aracı kullanan arkadaşların genel olarak deneyimleri nasıl? Aracın sizce artıları ve eksileri nelerdir? Bu aracın yapısal sorunları nelerdir? (Örneğin yumurtalardaki konsol çatlaması problemi gibi yaygın sorunlar)

Teşekkürler, saygılar.

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hoşgeldiniz, XD kasayı bilmiyorum ama sanki piyasada çok bol bulunan bir model değil, bu nedenle mümkünse paranızı ayarlayıp uzun süre arama yapın, bulduğunuz en düzgün aracı alırsınız böylece, binici olduğunuz için uzun yıllar size sorun çıkartmayacak bir araca böylece sahip olursunuz.

3. Hyundai Candır

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim yanıtınız için. Keşke sizin profil fotoğrafınızdaki gibi bir "Devrim" arabası bulsak da binsek. Teknik özellikleri çok güzel bir arabadır Devrim ama bu başka bir konu. XD kasa normal bilinen üçüncü nesil elantra tasarımı, Türkiye'deki bütün 2004-2006'lar XD kasa'nın facelift/makyajlı modeli. Ticari taksilerde bile görüyorum bu arabayı bazen. Özellikle Çin'de ticari taksilerde çok yaygın kullanılan bir model olduğunu duymuştum. Dediğiniz gibi, temizini bulsam kaçırmayacağım, keyifle bineceğim.

4. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Hocam hiç düşünmeden al. Kesinlikle pişman olmazsın. Radyatör çatlaması dışında herhangi bir kronik sorununu bilmiyorum. Bu radyatör mevzusu da düşük basınçlı kapak takarak çözülüyor. Bu eksi özelliğiydi. Artısını saymaya kalkarsak burası dolar taşar. :) Tek dikkat etmeniz gereken nokta temiz araç bulmanız. (her arabada olduğu gibi bu araçta da önemli.)

Hyundai Candır ve birolkeser bunu beğendi.
  5. Hyundai Candır

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Çok teşekkür ederim yanıtınız için, radyatör konusu faydalı bir bilgi oldu, aldığımda radyatör kapağına hemen el atacağım. Artıların çok olduğu malum ama, yine içimi rahatlatır tabii deneyimli kullanıcıların olumlu görüşleri.

6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    2005 xd2 iki yıl kullandım aklımda hep güzel anılar kaldı :) lpg ile uyumlu ve sorunsuz bir araç.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Hyundai Candır

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkürler. Alacağım aracın 150bin Km'den düşük olmasını arzu ediyorum denk gelirse. Çamurluklarda küçük şeyler veya kaput/bagaj kapağı filan şaseyi etkilemeyecek şeyler önemli değil, yeterki taklası veya radyatöre giren, ne bileyim airbag açtıran, kapı değiştirten kazası olmasın. Bu dediğim temizlikte 100-150bin km aralığında temiz bir Elantra'nın gerçek ederi ne aralıktadır? Çeşitli sitelerde 30bin liraya kadar fiyatlar var, bana fazlaymış gibi geliyor bu paralar.

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    20 ağustosta 2005 model manuel 88.000 kmde 1 kapısı değişen 2 parçası boyalı aracımı 25,500 e verdim ki araçta epey extra vardı lpg enjektörlerinden ses sistemine kadar epey eklemesi vardı.

artık şehir içi ufak tefek kazalarda bile araçlarda 2-3 parça değişen olabiliyor km de oynama olmasın en önemlisi bence budur. 23-24 bine hadi piyasa yükselse 2 bine baya güzl bir araç alırsınız. sıkı pazarlık edin. benden aracı alan adam inşallah bir daha beni aramaz ben öyle pazarlıkçı adam görmedim.:)

Hyundai Candır bunu beğendi.
  9. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,086
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Yaşıtı polo ve fiestalara bu paralar istenirken Elantra için çok değil aslında. Ben de 6 ay kadar önce sahip oldum bu araca. Hem de polo, fiesta, ibiza, 206 falan bakarken ayni fiyatlara Elantra sahibi oldum :)

10. Hyundai Candır

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Teşekkür ederim, eğer bir sakıncası yoksa, ne özellikte bir Elantra'ya hangi civara sahip olduğunuzu paylaşır mısınız, bana tecrübe olsun?

Valla 25.750 vereydim de ben alaydım, orjinal 88binde, LPG uyumlu enjektör, ses sistemi... kaçan balık büyük olurmuş :) KM oynaması konusunda güvenilir herhangi bir usta mı, yoksa Hyundai'nin kendi servisi veya computest vb. mi doğru hareket olur?

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Km için servis kayıtları ve fenni muayene km lerine bakarsınız. Benim aracım düzenli servis bakımlı olduğundan sıkıntı yaşamamıştım.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

12. Hyundai Candır

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    5664'den sorgulayınca yanılmıyorsam 2008-2009'a kadar gösteriyor. Kesin sonuç almak bakımından merak etmiştim.

13. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,086
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Değişensiz, yarım parça boyalı (aldığım kişinin beyanı ben ölçtürmedim boyayı 4-5 parça çıksa da sorun değil bana göre), ikinci sahibinden, 2011 yılına kadar yetkili servis bakımlı, 2006 model, standart donanımın dışında deri döşemeli, LPG'li ve 125.000 km'de bir araç aldım. Aracın yıllık bakımı bile ben almadan 2 gün önce yapılmıştı. Fiyat olarak da Elantramı almadan önce almaya niyetlendiğim 2002 polo ve 2006 fiestalarla aynı paraya aldım :) İlk mesajımda dediğim gibi bu fiyatlara alınabilecek en iyi arabalardandır Elantra. Şu anda internette satılık ilanı olan düşük kilometreli ve düzgün duruşlu bir çok Elantra var. Bu konuda şanslısınız diyebilirim.

14. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bende yumurta kasa accenti satıp elantra xd2 kasa almıştım çok memnun kalmıştım. tavsiye ederim. alırsanız radyatör kapağını 0,9 bar basınçlı orjinal kapakla değiştirmeyi unutmayın.

Bu Sayfayı Paylaş