Arkadaşlar merhaba Accent era 1.5 crdi vgt 90 binde aracı yaklaşık 8 aydır kullanıyorum.. Kullananlar çok iyi bilir 2 bin devirden sonra araç adeta uçuyor, son bir kaç gündür o ani hazırlanmaları hissetmiyorum. Tam bilgi sahibi olmamakla beraber bunların turbo yüksek devirlerde devreye giriyor diye biliyorum.. Yoksa turbo da arıza mi olustu? Nasıl anlayabilirim yada nereye baktırmalıyım? Yakıt falan etkilermi?
Yakuttan olabilir, bakım yapılmamış ise bir çok şeyden dolayı olabilir 90bin deki crdi motorun turbosunda sıkıntı olma ihtimali düşük km nizde bir oynama olmuş olabilir Sent from my iPhone using Tapatalk
turbo yada map sensörü, bence turbo. Çıkış hortumunu sökün, yağ varsa revizyon zamanı geldi demektir.
Km orjinal eminim aracı Amcamdan aldım oda ilk sahibi, ben bu aralar farklı farklı istasyonlardan yakıt aldım bu günde Opet ten doldurdum bir kaç gün deneyeceğim olmazsa iyi bi tamirciye baktıracam .. Sağolun
90 binde turbonun revizyon isteyeceğini çok düşünmüyorum açıkcası, başka sebebler olabilir , kademe kademe kontrol edip en son turboya yonelinebilir
Merhaba Bu hortumun yerini tam olarak tarif edebilir misiniz? Biraz yabancıyım ve çıkarıp takması kolay bir parça mıdır? Bir de son olarak turbo için revizyonu mu önerirsiniz yoksa yeni turbo mu? Teşekkürler.
Hava filtresi veya yakıt filtresi tıkalı/yan sanayi olabilir.Gaza basınca ıslık sesi gibi bir ses duyulmuyorsa turbo sağlam demektir.
@GRAFTT Erkan bu iş hakkında bilgili, bir yer biliyor daha önce birisini yönlendirdi adam epey memnun kaldı tekrar bir soralım bakalım Erkan bey @GRAFTT buradan çağırıyorum müsaitseniz?
Ben Ümraniye ak sanayide Fevzi yılmaz turbo center de revize ettirdim 30 bin km geçti 2000 devir altinda hafif ses revizyonlu turbo da oluyor malesef onun haricinde sıkıntı yaşamadım GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende bir 4 aydır ıslık sesi var ve her devirde yüksek devirde kesiliyor hava filtresini çıkardım denedim var ama birden olmaya başladı öncesi turboda hiç ses yoktu mazot filtresinden de olduğunu duymuştum ama nasıl oluyor bilemedim 90 binde turboyada suç atmak istemiyorum ama filtreyi değiştirsemmi su birikince oluyormuş nasıl oluyor acaba bu durum
pallerin göründüğü kısıma bağlı hortumu söküp yağlanma var mı kontrol edebilirsiniz. parmağınızla pallerin ortasındaki milli sallayarak boşluk var mı bakabilirsiniz. çok çok ufak hareket kabul edilebilir ama mil 2mm ve daha fazla sallanıyorsa aşınmış demektir, bu kadarlık bir aşınmada zaten hortumu yağlar. mil aşınmış, paller sürtüyor, basınç artınca stabil kaldığında sürtmüyor.
Evet işte geldim Sanko sanayi sitesine girişite sağda kalan camiinin altında Turbocu Ahmet var, birçok kişiyi yönlendirdim ve menun kalmayan olmadı. Bugün turbo işim olsa yine aynı yere giderim.
İzmirde turbo revizyonumu nereye yaptırabilirim arkadaşlar ötme sesi var turbomda ıslık çala çala geziyorum :-D