arkadaşlar 1-2 kez buzlu zeminde devreye girdi,titreşimle tıkırtı sesiyle çalışıyor.. ama sistem çalışınca ABS ışığı yanmıyor..sadece kontağı ilk açarken yanıp sönüyor sonra.. sizde böylemi yoksa bir sorunmu var?
herhangi bi sorun yok herşeyin normal...zaten ışık yanarsa sorun var demektirhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
arabamda abs yok ama abs ışığının abs her devreye girdiğinde yanacağını zannetmiyorum.girmez bence hiçbir sorun yok 2 tane abs liaraba kullandım ışığının yandığını görmedim.
abs ışığı abs devreye girince değil, arıza oluşursa yanar. birde kontağı çevirdiğinizde 5-6 saniye kadar yanıp kendiliğinden söner. zaten sönmüyorsa absde sıkıntı var demektir.
abs de yapılabilecek hata şudur o da tıkırtı sesini duyunca aman ha ayağını frenden çekme..ne kadar kısa mesafede durmak istiyorsan o kadar sıkı-set bas frene. o kendi zaten kaydıkça abs ile durumu ayarlıyacaktır. kış geldi abs ıslak, karlı, buzlu yolda daha uzun mesafede fren yaptırır. sadece güvenli arabayı savurmadan fren yaptırır. her teker kaydığında lastiğin frenini abs bırakıp tekrar sıktığı için fren mesafesi uzar. o yüzden frene erken basın.