Selamün aleyküm arkadaşlar benim sorunum şu şekilde Mercedes marka arabam var ve garip bir şekilde BMW x5 e53 görüp aldım herşey güzel gidiyordu fakat araba Abs lambası yaktı ilk başta ara sıra sönüyordu sonra bir anda frene basarken anlık fren sertleşiyordu ve Abs lambası yakıyordu araba ve öyle kalıyordu velhasılkelam ustaya götürdüm arabayı araba sağ ön sensörü haya olarak gösterdi sensör geldi taktık yine yanıyordu lamba 3 kere 3 farklı marka sensör denedik hiçbirinde sönmedi hem arıza kodunu silmemize hemde yolda test etmemize rağmen sonra usta tesisatına baktı bir sorun yoktu ona rağmen yeni kablo çekti yine aynı şekilde ışık yanıyordu en sonunda teker teker tekerlerin hızına bakmaya karar verdik bütün tekerleri denediğimizde sağ ön tekeri çevirince sol ön teker çevriliyor olarak algılıyor araba ve sol ön tekeri çevirincede sol ön teker olarak algılıyor araba usta beyin bozuk deyip kestirip attı yeni beyin alınacak dedi ama ben birde size sorayım dedim ben beyinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum
Merhaba, ustanizin cihazi orjinal degilse sagini solunu bilmiyor olabilir. Siz sag icin aldiginiz sensoru sola takip deneyin. 23117RA68G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederim cevabınız içim fakat usta ile aynı dediğiniz olayı da denedik sağ sol değiştik sensörleri yine aynı sonucu verdi parça satan kişiyi aradığımızda o sensörde sağ sol yok önlerin ikisi yer değiştirebilir aynı arka tekerdekiler farklı diye yanıt aldık yeni tesisat çektiği için kabloları - ve + olarak düşünürsek onların da yerini değiştirdik birinde hiç sonuç alamadık diğer şekildede sol ön olarak algılıyor halendaha
tüm sensörleri söküp sol önden başlayıp tek tek denemenizde fayda var. yine farklı bir tespitiniz olmaz ise sorun beyinde demektir. tabii elinizdeki cihazın yeterli olduğunu varsayıyorum.
Teşekkür ederim yanıtınız için bir sefer daha dediğiniz gibi hepsini söküp deneme yapacağım yine olmaz ise beyinciye gidicem bir baksınlar inşallah sorun beyinde ise tamir olunacak bir sorundur