İyi akşamlar arkadaşlar ...temiz değişensiz bir accent era 2007 model buldum 83 binde tek eksik abs. 18 bine bırakıyor... Siyah renkli bir araç.... Arkadaşlar abs konusunda ne dersiniz... Olmazsa olmazmı..
olmasada olur. bende var 2 yıldır kullanıyorum pek işe yaramadı açıkcası. ama sadece 1 defa lazım olabilir hayatta orasını bilemem
Kullanıma Bağlı Diyebilirim Bende Abs li Araç Kullanıyorum Şehir İçinde Dezavantazlı Uzun Yolda Avantajlı
abs degılde ebd super bır sıstem frene dokunur dokunmaz tepkı alıyorsunuz, tabı bu sıstem abs nın yardımcısı olarak beraber sunuluyor abs mesafeyı uzatır denıyor benım aracımda abs kolay kolay devreye gırmıyor cok zorlarsam yada bılınclı bır sekılde frene asılırsam ozaman gırıyor bazı araclarda ıse frene dokunur dokunmaz abs kuturtusu gelmeye baslıyor buda heralde lastıklerı ıle alakalıdır ne olursa olsun abs+ebd benım ıcın vazgecılmez bır ozellık
abs şart değil bence. hatta abs yi hiç sevmiyorum. karlı iklimde yaşamaktayım ve özellikle hidrolikli fren tercih ediyorum.
Aracı satarken sizin gibi düşünen müşteriler için büyük bir avantaj. Ancak kullanım sırasında olması şart değil.
http://www.ehow.com/about_5393969_abs-vs-standard-brakes.html incelemesi burada kısaca özetlenirse; abs avantajı lastikler kilitlenmeyeceği için tehlikeli durumlardan hem frenleyip hemde kaçılabiliyor. abs dezaavantajı fren mesafesinde azda olsa bir kısalma sağlıyor ama kar ve çakıl gibi yerlerde standart fren çok az da olsa (kıl payı)daha kısa mesafede duruyor. standart frenin avantajı masrafının az olması.