Öncelikle merhaba, Aracım 2005 1,5 Crdi Getz. Sağ ve sol ön aksları z rot, rot başlarını değiştirdikten sonra aracımda ABS lambasıyla El freni lambası birlikte yanmaya başladı. Kapatıp açınca gidiyor, yaklaşık 2-3 km yolculuk yapınca tekrar birlikte yanıyorlar. Hidrolik tam dolu, arka diskler ve balatalar değişti, ön son ABS sensörü değişti (sağ temizlendi). Fakat buna rağmen hala lambalar yanıyor. Sıkıntısı ise 20-30 km hızla bile giderken frene dokununca, araba çukur gibi bir yere girip sallanınca, direk ABS'ye geçiyor. Şehir içinde zor durumlarla karşılaşabiliyor insan. Başına gelen varsa sorunu nasıl çözdüğünü hakkında yardımcı olabilir mi acaba?
MSC hocam, Aks kafalarını orjinal aldım ve sağ sol olarak değiştirdim. Bilgisayara bağlandı sol sensör arızalı çıktı. orjinaliyle değiştirdim fakat hala aynı sorun. Tek sıkıntım bu kaldı. Ufak ama can sıkan bir olay. Sorunu tespit etmek için ne yapmam lazım acaba? Sorunu bulsam çözüm de basitleşecek
Yolda sensor verilerine bakinca hatanin hangi tekerlekten/akstan/sensorden kaynaklandigi gorulur. Her biri icin ayri hiz bilgisi bilgisayardan bakilabiliyor. Biri digerlerinden yavas yada hizli ise lambalari yakar. Akslar orjinal ise sensor yada tesisatidir. Tabii lastik ebatlarinin dordununde ayni oldugunu var sayiyorum.
aks sın üzerindeki abs dişlisi sayısın dan orjinal le yan sanayı diş sayısı farklı başıma geldi ve kendim cözdüm
Sorunu çözme konusunda öncelikle sorunu bulmak gerekiyor. Çözümü orjinal akslar ile değiştirilmesi mi yoksa farklı bir çözümü var mı? İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.