merhabalar benim starex tcı motor abs lambası devamlı yanıyor..bi servise götürdüm makıneye bagladılar beyin bozuk dediler..başka biyer kablo ,sensörlere ,kampanaların içine felan bakılacak dediler basına böyle bişe gelen varmı.ne yapmam gerekli acaba.
Bir arkadaşımızın arabasında (Passat) aynı arıza varmış. ABS lambası sürekli yanıyormuş. Arkadaşım sanayide özel bir servise gidiyor. Usta nam salmış bi ustaymış. Hallederiz diyor. Işığın bulunduğu camı söküyor. Küt diye lambayı kırıyor ve artık yanmaz diyor. Sorunu kökünden çözüyor(!) Ne yapman gerek tam bilmiyorum ama, yapılmaması gerekeni yazdım ben. Saygılar
Bende biara olduydu böyle bi arıza.ABS sensörünün üstünü çamur kaplamış ondan arıza ışığı veriyomuş.Yıkadık düzeldi.Denemek lazım.
bir kere balataları değiştikten sonra olmuştu,sensörü temizlediler ve kesilmişti,öncelikle çamur veya balata tozu nedeni ile kirlenmiş olma ihtimaline karşı sensöre bir baktırın isterseniz
teşekkür ederim arkadaşlar bugun istediler aracımı hiç hesapta yoktu..sattım onlara....onlar baktırır artık...ilginiz için teşekkür.