Selam arkadaşlar Abs ışığı iki üç günde bir yanmaya başladı stop edip tekrar çalıştırınca sönüyor bir çok nedeni olabilir böyle bi durumla karşılaşan varmı ?
Arada benimki de öyle yapıyor.Ben burdayım diye hatırlatıyor galiba.Şaka bi yana abs en son ne zaman devreye girdi bilmiyorum.Galiba frene sert basacak kadar bir durum olmadı herhalde.Bir sorun olduğunu sanmıyorum.
Hız sensörü hata verdiği zaman abs ışık yakar. Bende era var bende de yapıyordu. Fren lambası ve abs birden yanıyor stop edip çalıştırınca düzeliyordu. Elm327 ile bakınca şuan hatırladığım ama bulabileceğim bir hata kodu veriyor ve ayrıca göstergede hız gösterse de obd hız değeri sıfır gösteriyor. İki tane hız sensörü var galiba biri hata veriyor. Hata nedeni tekerdeki dişlilerden hızı anlayan sensör. Bir mıknatıs ve tekerlekteki dişlilerden oluşuyor. Tekerden motora doğru bir kablo gidiyor. Teker ile son zamanlarda bir şey oldu mu? Mesela su sıkıldı mı yada çukura filan girildi mi? Buda zamanında benim açtığım konu https://www.hyundaiclubtr.com/konu/p0501-ariza-kodu-brake-ve-abs-isigi-soenmedi.39432/