merhaba arkadaşlar, dün sabah aracımı otoparka bıraktım aksam iş dönüşü kontağı çevirdiğimde abs ışığı yanıyordu. kontağı kapattım bidaha açtım abs ışığı yine açıktı. sonra eve doğru yola çıktım yaklaşık 15 km gittim bizim evin ordaki servise soktum durumu izah ettim kontağı çevirdim aracı içeri alayım derken abs ışığı sönmüş. yinede kontrol etmem gerekiyor mu? aracı otoparka anahtarla bırakıyorum acaba orda aracı mı kullandılar diye kuşkuya da düştüm. herkese iyi forumlar
Aracı kullandıkları konusunda kuşkulanmanıza gerek yok "EMİN" olabilirsiniz. Hem de ne kullanma. Fırsat bulursanız birgün aracı bıraktıktan sonra bi köşeye geçip 15 dk bekleyin, bakın araçlara neler yapıyorlar.
KM sayıcını artıracak kadar kullanmıyorlar. Örneğin sizin önünüzdeki aracın çıkması için sizin aracı çekiyorlar ama hiç acımaları yok mahvediyorlar aracı.
Anahtar ile bırakılan yere arabamı bırakmıyorum. Hatta birinde 1 km öte bıraktım oradan taksi tuttum 3.5 lira taksiye verdim ama kafam rahat. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bende hiç sevmiyorum öyle yerleri Eminönü ne gittiğimde illaki istiyorlar anahtar yaptırıcam diyip vermiyordum en sonunda herif nerden tanıdıysa (2 3 ay ara ile gidersem giderim) abi geçen seferde anahtar yaptırıcam dedin dedi dedim ne hafıza varmış normalde çıkardım ama 35 dk beklemiştim girmek için bıraktım anahtarı o günden beri de 1 km ilerdeki otoparka bırakırım hep anahtar vermemek için Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bilgisayara bağlayıp arıza kodu düşmüş mü ona bakmak lazım. Abs ile bağlantılı sensör bağlantılarında gevşeklikten de olabilir. Bi boramız vardı , onda koltuğun altındaki direnci onarıp yapmışlardı galiba. Ama bilgisayarda hata kodu görünüyordu. Eski olduğu için tam hatırlamıyorum. Çalıştığım şirketin anlaşmalı otoparkı da anahtar üstünde istiyor, hiç hoşuma gitmiyor. Ara ara denk geliyorum, başka araçlara yer vermek için kullanıyorlar. Adamın arabaya oturması ile arabanın çalışması bir oluyor. Işık sonmesini bırak, kontak marş arası duraksama yapmadan çeviriyor anahtarı. Çalışınca da zaten anında araba dip gaz ile karşılaşıyor , artık kaç devire kadar geldiyse. Stop etmeleri de hakeza frenle beraber stop ediyorlar. Çoğu zaman araba durmadan motor stop ediyor Evet zamanları kısıtlı ve hergün 100 defa aynı şeyi yapmak can sıkıcı. Bundan dolayı da tahammülleri kalmıyor. Sonuçta da araç çalıştırma ve stop etme kurallarının tam tersi bir uygulama ortaya çıkıyor. Size yakın başka anlaşabileceğiz otopark yoksa , otoparka girince en kuytu köşe yere bırakın. Oralarda yeri değişmiyor , aksam gelince aynı yerde buluyorsunuz. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi