Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ABS Işığı Sürekli Yanıyor

'Getz Forum - Club' forumunda ugrkan811 tarafından 13 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

1. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba arkdaşlar,
    Aracım 2006 model Getz.Seyir halindeyken farkettim abs ve brake ışığı sürekli olarak yanıyordu. Sağa çekip motoru durdurdum biraz bekledikten sonra tekrar çalıştırdım ve herşey normale döndü.
    Sizce neden böyle birşey olmuş olabilir daha önce başına gelen varmı yardımlarınızı bekliyorum.

2. olcaybastug

olcaybastug Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    43
    Ad Soyad:
    Olcay BAŞTUĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hidrolik seviyesine bakın.

3. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Biraz önce inip hidrolik seviyesine baktım. Maksumumdan biraz aşağıda.

4. M.Aksoy

M.Aksoy Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Mevlüt Aksoy
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Aynı şey benim başıma geldi. ABS ışığı yandı, kontağı kapatıp tekrar aracı çalıştırdım her şey normaldi. Araç garantili olduğu için servise gittim derdimi anlattım. Teknisyen arkadaş bana Abs ışığı tekrar yanarsa hiç kontağı kapatmadan direk buraya gelin dedi. Ertesi gün yolda giderken tekrar yandi , bende hiç kontağı kapatmadan servise gittim aracı bilgisayara bağladılar, sorun ABS sensörleri arızalanmış değiştirdiler. Ondan sonrada sorun çıkmadı. Size tavsiyem servisle bir görüşün derim.

5. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bende getzle bıgun el frenı cekerek bır hareket yaptım sonra bı baktım abs ısıgı yanmıs stop ettım tekrar calıstırdım duzeldı bırdahada asla yapmadı
    sımdıkı vectram ilk alındıgında abs sı calısmıyordu ve abs ısıgı yanıyordu burada bır usta beynını tamır ettı 5 ay sorunsuz bındık 2 gun once yıne kafasına gore arıza yapmaya basladı bugun tekrar sokturdum ıncelendı beyınde sıkıntı yok sadece soket ayaklarının bır kacında capaklanma olmustu usta komple lehımlerı yenıledı taktık suan sorun yok ınsallah da bıdaha olmaz elektronık arızaları hıc sevmıyorum

6. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

İlginiz için teşekkür ederim.Sizin yaptığını gibi yapmayı düşünüyorum. Yarın ışık yanarsa hemen servise gidip göstereceğim.

7. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    :)) ben öyle bir hareket yapmadım. Ama tuhaf olan hem abs hemde brake ışığının aynı anda yanması

8. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    frenler eskimiş balataların değişmesi gerekiyor................yok değiştirmem dersen biraz fren hidroliği eklediğinde uzun süre arıza yanmaz..ancak frenlere baktırın.....................

9. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Çok teşekkür ederim. Aynı anda hem abs hem brake ışığının yanması balataların bittiğinimi gösteriyordur. Sadece abs yansaydı abs ile ilgili problem olduğu içinmi yanardı.

10. kepuze

kepuze Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o el freni ile hareketi bende yapmıştım getz o zman 8 bindeydi yani balata ya da hidrolikle ilgili bir problem değildir sanırım sonra sönüyor ama adamın canını sıkıyor bir kereara sıra hareket yapınca yine yapıyor aynı şeyi ama lokal bi sıkıntı bu heralde çok sık yapmıyorsa servise ugrayıp boşuna kurcalatmayın aracınızı

11. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok şükür o günden beri sorun çıkmadı. Dediğiniz gibi arabayı kurcalatmadım.

Bu Sayfayı Paylaş