Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

abs fren sistemi hakkında

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda hyundai_engine tarafından 20 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar, benim öceki aracım getz idi ve ABS fren sistemi yoktu..yeni aldığım
    araçta ABS var..ama ABS 'nin özel bir farkını göremedim..yani frenlediğim zaman öyle ahım şahım bir fark göremedim...

ABS'nin farkını hangi şartlarda görebilirim..yada freni köklemem mi lazım devreye girmesi için?

açıkçası kafam karıştı bu konuda...ne dersiniz arkadaşlar?

Düzenleyen : hyundai_engine

2. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet Ani Frende Aracınızın Sağa Sola Savrulmasını Engeller ve lastiklerinizi kitlemedendurmanızı sağlar.

Farkı Canınızı Kurtaracak Kadar Çokdur.
    Düzenleyen : okanalgun

3. hyundai_engine

Alınan Beğeniler:
    0
    tşk.ederim okan hocam..ya ABS'nin hayat kurtardığını zaten biliyorum..çünkü normalde önler disk, arkalar kampana iken, ABS de arkalar da disktir..teorik olarak tamam doğru da..
    pratikte fren yaptığımda önceki ABS olmayan aracımla kıyasladığımda ciddi bir fark göremedim..onu söylemek istedim yani

4. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifanladım ozaman şöyle diyim bende bir abs li birde abs siz aracım var farkını şöyle anladım...

Hyundaimle ( abs yok ) hızlı giderken frene bastığımda aracım genelde sola doğru yatıyor ve arkamda derin uzun lastik izleri kalıyor ve genelde duramadığından freni pompalıyorum 1,2 defa ....

Abs de ise Lastik izlerim kesik kesik oluyor ve direksyonu sabir tutabiliyorum pompalamada yapmıyorum ama bunun için çok ciddi frene asılman lazım anlamaya bilmek için..

İnşallah böyle birşeye de gerek kalmaz....

5. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Günaydın.

ABS fren sistemi bilindiği üzere sadece kızaklama esnasında devreye girer. Aracınızın kızaklama durumu yoksa, frenleme performansı normal frenle hiçbir farkı yoktur. En büyük faydası, kaygan bir zeminde fren yaptığınızda dreksiyon hareketlerini devam ettirebiliyor olmanızdır.

ABS fren sisteminde arkaların disk olma şartı yoktur. Arka fren balataları aracın dengeli duruşuna yardımcı olmak amacıyla görev yaparlar. Disk olan sistemler genelde daha büyük ön disk kullanabilmek amacıyla geliştirilmiş, ayrıca performanslı araçlarda uzun frenlemelerde arka balataların ısınmaması için tercih edilmiş bir yöntemdir.

6. hyundai_engine

Alınan Beğeniler:
    0
    tşk.ederim demek ki frene bayağı bir asılmak lazım bunun için..

ama inşaallah, Allah öyle bir durumla karşılaştırmaz..

7. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifaklıma bi anım geldi konuyu dağıtmak istemem ama yazıyım...

Hyundai Accent 2002 aldım ve maltepe sahil yolunda ( dragos ) sabahın köründe kalktım ve frenleri test etmek için yola çıkdım biraz hızlandım ve frenlei kökledim ... :p araba kaydı sallandı titredi ve stop etti :) tabi ne olduğunu anlamadım ve 30 dk çalıştırmakla uğraşdım... :) çok komik bi durumdu

8. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Rica ederim. ABS'yi siz değil yol şartları devreye sokar. Yani çok kaliteli temiz bir asfaltta, hafif bir yukarı eğimde frene sonuna kadar basarsınız. Aracınız çok güzel durur ama ABS teker kilitlemesi olmadığından devreye girmez. Gün gelir yokuş aşağı bir frenleme yaptığınızda o anki fren şiddetiniz, yoldaki hafif bir kayganlık bile ABS'nin devreye girmesine neden olur.

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Araba korkmuştur....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif...tırsınca "ne çalışıpta başımı derde sokacağım. Paşa paşa çağırır abim çekiciyi. Biner yolu seyrede syerede giderim" demiştir.

Şaka bir yana. Özel bir nedeni yoktur sanırım. Siz ard arda marşa basınca, diesel aracı boğmuşsunuzdur.

10. Misafir

Misafir Guest

Frene bastığında zemin yağmurlu, kumlu ,buzlu vs ise kayma başladıysa fren bedalında tırrr diye tıkırtıyı hissedebilirsin. Aracının abs sini toprak bir yolda test et istersen.

ABS nin avantajı arkadaşların dediği gibi fren mesafesinde değil , kızaklama esnasında direksiyonla manevra yapabilme avantajında.Zira diğer frenlerde manevra için frenden ayağımızı çekmemiz lazım.

11. Misafir

Misafir Guest

Bende şimdi bu konuya değinecektim, doğrudur, ABS herhangi bir engelden kaçarken güvenli fren yapmayı sağlar, esas amacı budur. Fren mesafesi ise ABS'siz frenekarşılık yol durumuna göre kısalır yada uzar. Yani anlayacağınız ABS var diye gazlamayın.

12. captan

captan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Era nızda ABS arıza verdimi?

13. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Normal frende abs devreye girmez sert frenlerinizde devreye girer. Güvenli yol tutuşu sağlar.

14. reelerdener

reelerdener Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende sadece fireni köklediğimde hissediorum abs yi(ayağınızın altına vuruyo) ama illada yağış olmasına kaygan zemin olmasına gerek yok, ayrıca abs fren mesafesini kısaltmaz sadece ve sadece kızaklamayı engelleyerek direksiyon hareketlerinize tepki almanızı sağlar ki buda çok çok çok önemli bi iştir

15. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Nisan ayında ABS siz bi Era ile yaptığım frende arkadam bıraktığım lastik iziyle beraber iki ön lastiği kesilmiş kaşar gibi erittim. ABS olsa o duruma gelmezdi. O yüzden aldığım araçta en çok ona dikkat ettim. Gerçekten gerekli bi donanım...

16. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşım abs firenin tek faydası güvenli duruşu sağlamak ve kaymayı önlemektir.ABS demek daha cobuk duracağın anlamına gelmez. Bazı durumlarda abs li araç daha geç durur.

17. hyundai_engine

Alınan Beğeniler:
    0
    ben önceden abs deyince, absli araç daha çabuk durur diye zannediyordum ama şimdi işin aslını öğrenmiş oldum....frene köklenildiğinde ve araç kızaklıyken devreye giriyor , hem frenlerin kitlenmesini önlüyor, hem de ayak frendeyken direksiyon hakimiyetini koruyor...peki hangi durumlarda abs'li araç daha geç durur?

Düzenleyen : hyundai_engine

18. Misafir

Misafir Guest

Özelliklekuru zeminlerde kızaklama yapmadığı için fren mesafesini uzatıyor.

19. Yunus KINALI

Yunus KINALI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ayak altına vurmak??? Nasıl yani...?

20. Misafir

Misafir Guest

Yani siz pedala bastığınız halde pedal geri yani yukarı geliyor gibi olur.

Bu Sayfayı Paylaş