Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ABS denilen şey bumu?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda levent06y tarafından 13 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    dün işe giderken hafif rampa aşağı bir yolda önümde giden araç aniden durdu. aradaki mesafe 50 metre kadar,hafif sürat var,yol kuru,aniden frene asıldım neoldu dersiniz?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif tar tar tar diye bir sesbaktım araba durmuyor aracın üzerine çıkacağım sandım, allahtan arada mesafe vardı ve durdu 10 metre falan olsaydı,yada yerler ıslak olsaydı araba durmayacak öndeki araca girecektim..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif
    daha öncede bir kaç kez böyle gereksiz yerlerde abs nin devreye girdiği oldu risk olmadığı için aldırmadım ama dün yaşadığım olay abs ye olan güvenimi tamamen bitirdi.. inanin o pozisyonda ABSsiz bir araç olsa daha çabuk durudu,bırakın onu eski doğanım bile ondan kısa mesafede dururdu

ABS denilen şey buysa ABS olmayan araç tercihimdir arkadaş
    Düzenleyen : levent06y

2. mehmetali37

mehmetali37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ABS bahsettiğinizin ta kendisidir fren mesafesini uzatır ama direksiyon hakimiyetini sağlar(tabi öndekine patladıktan sonra direksiyon hakimiyeti ne işe yararsa)https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

3. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ayağını biraz geri çekip abs nin devre dışı kalmasını sağlıyacaksınız,(abs nin çıkardığı sesi uzun aralıklarla çıkarttırmaya çalışacaksınız yani)soğuk kanlı davranıp..50-60 km hızın altındaki ani frenlerde abs devreye daha çabuk giriyor.
    Düzenleyen : mdx78

4. canberan

canberan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    :) Abs Boyle bir şey işte...''Antiblock Brake System''in kısaltması olan ABS, sürücülere, tekerlekler kilitlenmeden fren yapma olanağı sağlar. Ani frenler veya ıslak zeminlerde devreye giren ABS, kullanılan aracın manevra ve kontrol yeteneğini artırarak, sürücüye yardımcı olur. Sizin yaşadığınızı ben de sık sık yaşıyorum..2 Ay kadar önce ben de önümdeki aracın sırtına çıkmaktan son anda bankete çıkarak kurtulmuştum..Abs dediğimiz sistem kızaklamayı önlemesinden dolayı aracın manevra yeteneğinin devamı açısından önemli bir özellik bence.. Canınızı sıkmayın..Zamanla alışıyor insan..Kazasız Belasız sürüşler dilerim..

5. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bizdede full era var.hemde abs+ebd var.freni hiç tarmin etmiyor.sanki abs yokmuş gibi.yani şöyle diyeyim.era yı almadan önce 99 accent ls vardı.frenleri hemen hemen aynı.çalıştığım şirketin arabası var fiat doblo.en boşundan.ama bir freni var.yani bimiyom kullanan varmı.frene basmaya korkuyom yani.en hafif dokunuşta sanki beni cama yapıştırcak.pat diye duruyor araç

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    işte dogru bilinen bir yanlısı anlamanıza sebeb olmuş..evet siz tam arac durdu diyorsunuz o bir tar tar yapıyor bi bakmışsınız biraz daha ilerlemişsiniz..ıslak zeminde bu mesafe dahada uzar..

7. ilkercan

ilkercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence de abs nin bu tür bir dezavantajı var.Biraz daha yumuşak hamurlu bir lastikle bu dezavantajı bertaraf edebilirsin diye düşünüyorum. Fren mesafen kısalır.

8. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araştırmalara göre aynı model ve özelliklerdeki 2 adet aracı fren testi yapmışlar birinde abs diğerinde yok fren mesafeleri sonuç olarak abs li araç 1-1.5metre tüm zemin ve şartlarda erken durmuş ne olursa olsun abs erken durur aynı zamandada aracı frene basılı şekilde araçı yön verip sevk ve idare edebilirsiniz

9. aracım abs+ebd fren sistemli gayet memnunum kayma gibi bir olay olmuyor biraz fren pedallarının orda kıpırdanma oluyor çapraz frene göre biraz daha uzun sürede duruyor ama kesinlikle hakimeyeti çok iyi sağlıyorsunuz direksiyonda benim tercihim ABS siz frende olabilir aracınzıda...

10. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kusura bakmayın ama bayır aşağı hızını almış bir Doğan bırakın arkadan vurmayı;
    Üstünden geçer diğer öndeki araca vururdu..
    Bu zamana kadar ABS sayesinde 4 sefer çok riskli olayları sorunsuz atlattım..
    ABS kullanmak ayrıcalık ister Teknik ve Faydalı bilgiler bölümünde ABS kullanımı , sistemi detaylıca anlatılmıştır..
    Girip incelemenizi tavsiye ederim..

Düzenleyen : Mustafa

11. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar.
    Yaşadığınız sıkıntı sonrası ABS ile ilgili kaygılarınız doğal. Ancak ABS tek başına bir fren sistemi değildir. ABS arkadaşların da belirttiği gibi yardımcı bir sistemdir. Frenleme sürecinde lastik özellikleri, diş deriniliği, lastik hava basınçları,fren balatası sertliği, fren disklerindeki aşınma veya çarpılmalar (fren disklerinde oluşan çizikler, yamulmalar, frenlerinizin erken kilitlenmesine neden olmaktadır), hatta fren hidroliğinin azlığı, eskiliği bile direkt etkileyen unsurlardır. Bütün bunların sağlıklı olması durumunda, şayet freniniz kilitlenirse, ABS ekstra yardımcı olacaktır.

12. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abs off roadda dezavantajdır sadece sigortasını söküyorum hatta ... dik toprak çamur rampa inişlerinde araç durmuyor ... zaten tutunma minimum seviyede araç lastiklerini kilitlemişken dahi kayıyor birde abs olunca durması imkansızlaşıyor ...

asfaltta abs : HAYAT KURTARIR !!!

13. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    asıl siz kusura bakmayın ..9 yıl kullandığım doğanın nasıl nerde duracağını çok iyi biliyorum..ve o andaki pozisyonda eradan daha iyi duracağına adım gibi eminim, çok gereksiz yerlerde devreye giriyor

14. djnone

djnone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abs nin amacı mesafeyi kısaltmak değilki zaten . amaç fren yaparken kontrolü kaybetmemek fren esnasında bi yere vurmamak için aracı istediğiniz yöne yöneltebilmektir. abs siz bir arabada sadece tekerlerın durması için dua edersiniz ve aracın durmasını beklersınız ama abs olursa aracın önünü vuracagına örneğin daha az masraf cıkaracak arkayı vurabilirsiniz.abs budur

15. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Yanlız manevra yapmak için arada mesafe olması lazım.

16. djnone

djnone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

e tabiiki mesafe olmadan kütlersiniz hatta bütün yardımcı sistemler olsa bile bir işe yaramaz. mesafe şartt

17. levent06y

levent06y Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    tabiki manevra yapacak boş bir alan bulursanız sağınızda solunuzda araç yoksa

18. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    ABS ssiteminiz gereksiz yere sıklıkladevreye giriyorsa, lastik basınçlarınızı, lastik özelliklerinizi balata ve disklerinizi kontrol ettirmelisiniz. Şöyle düşünün. ABS'nizi devre dışı bırakarak aracınızın aslında çok fazla frenlerinin kilitlendiğini göreceksiniz. Bu nedenle önce fren sistemini bir gözden geçirin derim.

19. ahmetva

ahmetva Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <a href="http://www.uzmantv.com/abs-fren-sistemi-surus-guvenligi-acisindan-ne-saglar" target="_blank">

http://www.uzmantv.com/abs-fren-sistemi-surus-guvenligi-acisindan-ne-saglar

Auto-drom da bu eğitimi almıştım. hatta videodaki modusu kullandım. Mutlaka bu eğitimi alın derim. </A>

20. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    çıkartın o zaman absnin sigortasını oyle deneyin bakalım nasıl durcak keşke benim erada olsa abs

Bu Sayfayı Paylaş