Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Abonelik Ücreti..kim Haklı?

'Sohbet-2' forumunda joy_ride tarafından 26 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merabalar herkese perşembe günü daire satın aldık kooparatiften tapu alma işlemi pazartesiye kaldı bu gün aldık tapumuzu hayırlısıyla.daire nin durumu eksik olarak parke yok,mutfak dolapları,kapılar yok boya badana işleri,lavabolar yok bide.neyse evin sahibi cumartesi aradı murat su aboneliğini pazartesi senin üstüne yapalım ücret 300 tl tutuyor haberin olsun dedi bende tamam dedim.o zaten aboneliği 20 ay önce almış.neyse buski ye geldik kayıt kuyut işlerini verdik görevli tamam işiniz bitti dedi.bende para yatırcaz diye bekliyorum.sadece isimler değişecek ben ona ücret ödeyeceğim zannediyorum daha önce böyle alım satım yapmadım şimdiki oturduğumuz evde kartlı değil.neyse ev sahibi dedi abone ücreti ne olacak o dedi kendi aranızda halledin.çıktık dışarı dedi murat ben abone ücretini alırım neden dedim ben senin yerine actırdım telefondada söledim alırım demiştim.dedimki bende abicim ben ücreti içeriye yatırcaz biliyorum sana değil ikincisi benim yerime niye actırıyosun sen 20 ay önce sana lazım olmuş banyo tuvalet fayans için almışın aboneliğini bana 20 ay önceki abonelikten bahsetme.şöle böle derken baya tartıştık ama şunu söliyim adam inadın inadı.neyse baktım olmayacak dedim tamam abi bunu biz kardeş payı yapalım yarısını vereyim yok efendim öle olmaz.tamam verme dedi sana hakkımı helal etmiyorum o parada senden çıkar dedi gitti.5 dakika sonra aradı murat gel buskiye ben kapatayım aboneliğimi sen açtır bende öle şey olmaz onu başta düşüncektin yarısını tekrar vereyim dedim yok gene olmaz dedi kapattık.kooparatif başkanını aradım ev sahibini tanıyor dedim kemal hocam durum bu yarısını vereyim kabul etmiyor oda dedi sizin aranızda ben ne diyeyim inatcının teki dedi konuşurum tamam dedi.neyse eve doğru yola çıktım yolda tekrar aradı murat eve gel malzemeleri alıcam malzemede 2-3 kutu fayans çimento bi el arabası kum tamam geliyorum dedim bekledim bekledim gelmedi saat oldu 12:30 gittim eve bende.eşime dedim böle böle ben yatıyorum,eşime demiş yok su sayacını alırım yok paramı verin bilmem ne hakkımı helal etmiyorum.tekrar aramış babamın nosu nu istemiş sonra siz anahtarı bırakın sayacın üzerine ben malzemelerimi alıcam bizde korkuyoruz kombiyi falan söküp gitmesin.pazar günü saat 16:00 da işe girdim pazartesi sabah 08:00 da çıktım hala uyumamıştım yattım yatağa sinirimden uyuyamadım valla dön saga dön sola başım ağrıdı yemin ediyorum.arkadaşlar evin elektrik tesisatı yarım kalmış mesela prizlerin anahtarların olduğu kutuya bir kısmında kablo var bir kısmında kablo yok,kombinin takılacak sigorta yerine boru uzatmış kablosu yok.tavanın üst taraflarında kabloları bağlamamış her taraf arman çorman.elektrikci arkadaşı götürmüştüm dedi bu işin içinde cıkamam ben yarım kalmış dedi kutularda kablo yok nereye geliyor nereye gidiyor kablolar çok zamanımızı alır.ondan sonra sıfır balkonun kapısı kilidi bozuk anahtar boşa dönüyor.bize dedi elektirk döşeli sıkıntı yok demişti.bende hiç olmazsa ondan aldığım parayı oralara harcarım diye düşünüyorum yarın ararsa gene öle dicem aklıma gelmedi konuşurken.baya uzun oldu kusura bakmayın olduğu gibi anlattım.bide diyoki ben 300 liranın peşinde değilim madem değilsin o zaman suyla işin bittiyse kardeşim kapattır suyunu evi alacak olan kişi actırsın mevzu buralara gelmesin.o zannediyo ki alacak arkadaş nasıl olsa actıracak ben açtırdım ondan alırım.sizce ne yapayım ücreti vereyim mi ben mi haksızım birde size danışmak istedim...

Duygu bunu beğendi.
  2. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Öncelikle hayırlı olsun. Ama ben olsam ne muhatap olurum nede o adamı konuştururum veririm 300 TL defolsun gitsin. Bu ülke de sadece 5 TL için adam öldürüldüğünü düşündüğüm de değmez insanın sağı solu belli olmaz bir anca cinnete bağlarsın vurur bir tarafına adamı indirirsin onun da eceli gelmiş olur ölür filan başını daha büyük belaya sokarsın başımın gözümün sadakası diyeceksin vereceksin bir daha da karşıma sakın ama sakın çıkma deyip kovacaksın bu kadar basit.

Asel Kaan Efe, Duygu ve SaMeTT bunu beğendi.
  3. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Evimizi kiraya verirken biz bütün abonelikleri kapattirdik kiracı yeniden açtırdı mesela. Bizim böyle yapmamızdaki amaç olası bir borçlu kalmasında bizim sıkıntı yasamayi engellemek. Satış durumda o kişi aboneliği sizin adınıza aktartmış. Eğer kapattirsaydi siz tekrardan actirip ödeme yapacaktiniz.

HTC Desire 500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. aliii0752

aliii0752 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    534
    Ad Soyad:
    Ali İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Diğer elektrik ve sıkıntılar için birşey diyemem.

HTC Desire 500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Mantıklı olan önceki kişinin aboneliğini kapattırıp güvence bedelini(depozito) kendisi alması, daha sonra sizin tekrar abonelik ücreti+güvence bedeli odemeniz idi ama siz direk aboneliği borcuyla alacağıyla devralmışsınız. Bu durumda yapabileceğiniz, eğer şu an itibari ile su borcu yoksa depozito/teminat/güvence bedeli olan 198 lirayı iade etmeniz olur, kişi kendi aboneliğini kapattırdıgında da sayaç okunur o endekse kadar olan su borcu bu tutardan düşülür kalanı iade edilir, yani abone olurken bahsedilen 300 liranın hepsi abone sonlandırıldığında iade edilmez.

Diğer eksik kalanlar zaten 300tl ile kapanmaz ayrı mevzu.

SaMeTT bunu beğendi.
  6. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yusuf hocam bizim muhabbet kartlı sayaç karta yüklediğin miktar kadar kullanıyorsun.borçu olacağını zannetmiyorum

7. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet o konuda hem fikiriz ama aboneliği kapatmadığı için muhabbet uzadı

8. SaMeTT

SaMeTT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    336
    Ad Soyad:
    samet açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun can sıkıcı bir durum. Bence verin parayı defolsun gitsin. Bir alışveriş olmuş ne biçim laflar haram olsun falan.

GT-I9082 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    ne cıns ınsanlar var.
    hayırlı olsun

10. azman

azman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    136
    Ad Soyad:
    Ersin Deniz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    şimdi tabi sizin açınızdan evin eksikleri var onlari bir tarafa koyup kendi nacizane fikrimi yorumluyorum... evi satan kişi size telefonda bildirmiş 300 lira diye sizde kabul etmissiniz bu parayi odemeye nitekimde odeme icin gitmissiniz. eger ki telefon konusmanizda kabul etmeseydiniz eski ev sahibi kendi aboneligini kapatip depozit ucretini alirdi ve su saatleri sökülürdü.. ve siz tekrardan abone olup su saati taktiracaktiniz buda bir iki günüzü alırdı.. ama eski ev sahibi direk devir yapip zamandan kazanma dusuncesi ile bu yola başvurmus diye tahmin ediyorum yine şahsi fikrimi söylüyorum ben olsam verirdim.

Not : evin eksikleri konusunda bir sey diyemeyecegim nasilsa araba alirken inim inim inceliyorsak evide ufak detaylarini incelemek gerekir var ise göze takilan detaylar o an pazarliga katilir ona gore anlasilir velhasıl bunlar hep en başta anlaşmaya bagli

11. cenker_baba

cenker_baba Guest

hocam eviniz hayırlı olsun evin parasıın yanında 300 tl devede kulak kalır verin gitsin zaten gece de çalışıyormuşsunuz uğraşacak vaktinizde yok sizde allaha havale edin varsa hakkınız mahşerde görüşürsünüz

12. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla sormayın ya çattık belaya

SaMeTT bunu beğendi.
  13. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anlaşmada su abonesi benim üzerime sana devrederken ücretimi alırım muhabbeti geçmedi. Telefonda su aboneliği 300 tl tutuyor haberin olsun dedi bende problem yok dedim ama ben elden alırım ücreti bana vereceksin demedi. Ev sahibi teminat ücretini uedas dan alamadığı için benden almaya çalışıyor.uedas teminat ücreti geri ödemiyormuş. Ev sahibide ücreti benden almak için muhtemelen suyu kapattırmadı diye düşünüyorum

Cilo bunu beğendi.
  14. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sağolun zaten bir daha ararsa gel kardeşim uedaş a benim aboneliğimi kapatalım ben yeniden abone olucam diyecem. Ücret onada yar olmasın banada

15. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sagolun. Aynen böle cinsler cok adama iki poşet para verdik hala 300 lira nın peşinde. Kardeş payı yapalım diyorum onada olmaz diyor. İpler benim elimde tapumu almışım,suyu üstüne almışım,anahtarları almışım üçkağıt cı biri olsam telefon larını acmam olur biter ama vicdanım el vermiyor.

16. cenker_baba

cenker_baba Guest

madem öyle sizde onu uğrastırın gel su iadaresine kapatayım al oradan paranı ne verirler bilmiyorum de.
    sonrada sen kendine aç bir abonelik oda vakit kaybetmiş olsun artık 300 mü çıkar 200 mü çıkar şansına

17. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zaten öyle yapıcam ararsa gel abicim kapatayım ben aboneliğimi sende gör tekrar acarım ben diyecem. Kararımı verdim uğraşamıcam bununla

18. cenker_baba

cenker_baba Guest

en kısa zamanda da kapı kilitlerini değiştir bence

19. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anahtarlar bizde problem olurmu ki?

20. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,296
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    İyi'de o adamın almaya hakkı kalmamışki, siz zaten devir işlemlerini yapmışınız, eski sahibinin üzerinde abonelik yok ki kapatsın ve siz tekrar açesiniz.
    Bence siz sorun normal abonelik ne kadar ve parayı verin, abonelik ve depozito ne kadar ise fazladan bir kuruş bile vermeyin.

Bu Sayfayı Paylaş