Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

A1 ve A2 Motor Ehliyeti Almak Hakkında...

'Sohbet' forumunda koray2907 tarafından 27 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaşlar. Ufak hacimli ve şehir içinde çarşı pazara gitmelik motor kullanmak istiyorum ama ehliyetim yok. :(

Nette araştırdım ama kafam allak bullak oldu.. Yok A sınıfı, yok A1, yok A2 tipinde motor ehliyeti diye yazıyor.. Bunların arasındaki fark ne? Sınava girersem bu üçünden de almış mı oluyorum? A2 ehliyeti olan A1 kullanabiliyor mu? B sınıfı ehliyeti olanlar sadece vitesli motor ve ehliyet sınavına katılıyormuş bu doğru mu? Fiyatlar ne kadar ıvır zıvır evraklarla beraber? Toplamda 1000 lirayı bulur mu?
    Ben bu zamana kadar hiç motor kullanmadım, hep bisiklete binerim. Motor kullanan arkadaşlar yada konu hakkında bilgili olanlar bana bi yardımcı olabilirler mi? :oops:

2. cenker_baba

cenker_baba Guest

B ehliyeti olan sadece vitesli motor ve ehliyet sınavına katılıyor.
    almışken a2 al
    scoter alacaksan sym den asla vazgeçme derim
    ben alalı epey oldu şuan fiyatlar ne durumda bilmiyorum ama 1000 tl bulmaz
    scoter ehliyeti varsa onuda alabilirsin eğe scoter kullanacaksan
    antalyada kask dizlik dirseklik eldiven bir hayli zorlar seni o sıcaktan bunalıp aman çıkartma onları en önemliside full face kask al diğer kasklar korumaz kaza anında

Murat bunu beğendi.
  3. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Gecen sene sordugumda 400 lira demişti kursçu. Mesela B ehliyetim var. A2 ekleyecek sınava gidecegim bu kadar.
    a2 vitesli vitessiz daha kullanışlı.Bide motor alacaksın değil mi ?

Elektrikli motorlar varmış birde 2000watt diyo 60 70 yapıyormus hızlı hızlanıyormuş. ehliyette yakıtta yok.

4. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    çok saol bilgilendirdiğin için :) Almışken a2 olsun o zaman.. a2 hepsini kullanabiliyorsa hepsine bineyim diyorum. scooter olur, harley olur, tamer karadağlının kullandığı uzun bi motor var, modelini bilmiyorum, o tarz olur :) peki A sınıfı diyor bi de A1 diyor.. Bu eyliyetler ne işe yarıyor?
    Ben düz motor kullanırım ama vitesli kullanmayı bilmiyorum. Vites nerden değiştircem bilmiyorum. Sınavda test sürüşü yaptırıyorlar mı? vitesli ile mi yapıyoruz sürüşü?
    Disk dizlik eldiven alırız ya :) Yazın kullanmam, kullanırsam ya sabah, ya akşam kullanırım, antalya da polis hiç acımıyor kasksız gezenleri :)

5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Sadece kursa 400 lira verip sınava mı gircez? peki ne soruyorlar? aynı b sınıfı gibi mi sorular?hazırlanalım mı sınav için? Vitessiz daha kolay evet :) vitesli hiç kullanmadım ve kullanmayı bilmiyorum :) Motor almayı düşünüyorum, acaba önce motor alıp boş alanda biraz pratik mi yapsam.. Vitesli mi vitessiz mi daha iyi acaba?
    Bu arada elektrikli bisikletler güzel ama akü çabuk ölüyor ve akü hırsızları çok fazla.. 60-70 km yapıyorsun ama menzili 80 km felan.. yolda kalırsak napcaz :)

6. cenker_baba

cenker_baba Guest

sol el debriyaj sol ayak vites
    sağ el gaz + ön fren sağ ayak arka fren
    ben a2 aldığım için vitesli ile sınava girdim test sürüşü yok direksiyon dersine katılman lazım
    a ile a1 a2 arasındaki farkı bilmiyorum a2 vitesli kullanıyor a1 sanırım scoter ehliyeti olması lazım
    motordan zevk almak istiyorsan vitesli kullanma scoter en iyisi bence :) sym markasının piston ları özel yapım seramik kaplıdır motor içinde kurum tutmuyor diyorlar uzay meği teknolojisi idi zamanında. ben alsam sym alırdım

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İnan kafam karman çurman oldu :D Gazı biliyorum, o sağ el.. Frenler de bisiklet gibi.. Ama debriyaj ve vitesi anlamadım :( Ben a2 alayım da bulunsun, scooter tarzı istiyorum bende.. resim veya ilan var mı o dediğin motora bakıyım.. Bir de ben 750-1500 liralık 50-100 cc arası bişey alayım diyorum ilk etapta :) Acemiliği atalım :) Bunlarda motor km si ne kadar olmalı?

8. cenker_baba

cenker_baba Guest

vites çok basit ayağının üzerinde suran bir mandal var. ilk çalıştırmada vites boş ışığı yanacak yeşildir genelde. sonra çalıştırıcan :)
    ilk yani birinci vites için o mandala ayağın ile aşağı doru basıcaksın 1 cm 2 cm falandır vites aralığı zaten birinci vitese geçti debriyaj fren gaz ayarı yapıp kalıcan.
    ikinci vitese geçmek için o mandalı ayağın ile yukarı kaldıracaksın 3-4-5 aynı şekilde yavaşlarkende aynı şekilde bir aşağı bir şağaı basarak vites düşürücen

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    A1 vitessiz olanları scooter mı diyorlar ne onu kullanıyor, A2 ise büyük bildiğin motosikletleri kullanıyor. sınavında, sınav alanında motoru sen tek kullanıyorsun sınav gözetmenlerinin görebileceği bir mesafede git dön gel diyorlar, sınav ücreti, kurs ücreti, vergisi, ehliyet yenileme ücreti filan var. 1.000tl yi bulmaz ama yaklaşır tahminim 700-800 civarı bir şey tutar, esnek olan fiyat sadece kurs ücretidir. eğer ilerde almayı düşünüyorsa "E" sınıfı filan onlarıda al tek seferde ucuza gelir.

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    E sınıfı arkadaşım aldı da, otobüsü park ederken çizginin üstünde durursa tekerlek, hemen puan kırıyorlarmış, baya zormuş.. sınav alanında vitessiz motor olsa daha iyi olurdu :(

11. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    yolda kalırsan minibuse devam :)))

derse alıyolardı .en güzeli a2 ehliyet alırsın bide chopper yaparsın onu bobber mis gibi.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-monero-v-twin-custom-bobber-210333930/detay

http://www.hangikredi.com/hangikred...kredi-search&gclid=COHdytudlsUCFSEXwwodKL0ApA

http://www.ehliyetiniz.com/

::D::D hep senmi link vercen al sana link hadi acele et .D:D:D:D

koray2907 bunu beğendi.
  12. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    böyle bişey alsam da olur :) O kadar para çıkamam :D
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-125-mt-mondial-207796702/detay

şunlar hoşuma gidiyor : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-temiz-ucuzz-208588545/detay

canhakan bunu beğendi.
  13. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
  14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    uygulama derslerine gidersin, hiç büyük araç kullanmadıysan zorlar biraz ama imkansız değil, ayrıca kalmış olsanda sıkıntı yok direksiyon sınavına tekrar girersin 60tl filan fazladan masrafın olur kalınca. niyetin, buyuk araç kullanma ihtimalin varsa al, yok lazım olmaz diyorsan uğraşma tabi.
    eger A2 alırsan vitesli ile olur sınavın.

15. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    ufak bi scooter alcam 750-1500 arası :) bu ideal

Bu Sayfayı Paylaş