Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

99 Elantra Otomatik Beyaz/Siyah Duman

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda foreverpdr tarafından 16 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. foreverpdr

foreverpdr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar öncelikle herkese selam,

99 elantra otomatik 1.6 GLS araç sahibiyim. Zavoli sıralı sistem LPG mevcut. şehir içi 0.18-0.19 TL yakıyor bence gayet iyi. 1 hafta öncesine kadar arabamdan çok memnundum. Hala da çok memnunum ancak bir kaç problem var. Düşünce ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
    Sorunları alt alta sıralıyorum:
    - Sabahları benzinde veya gazda biraz zor çalışmaya başladı.
    - İlk çalıştırmada çoğunlukla beyaz birazda siyaha kaçan bir duman atıyor.
    - Rölanti ibresi ara ara inip çıkıyor, araba kasılıyor.
    - Ayrıca ilk çalıştırmada dehşet bi koku var, sanki çiğ benzin kokusuna benzer.

Gelelim ustaların dediklerine :)
    - Rolanti motorundan dolayı dalgalanma olur dediler, temizlettirdim, düzeldi ama yine başladı.
    - Araba yağ yakıyordur, silindir kapak contası aşınmış olabilir, subaplar kontrol edilmeli, keçeler.....teker teker elden geçmeli (Bana kaça mal olur bilmem :( )
    - Gaz sisteminde sorun vardır dediler kontrol ettirdim sorun yok.
    - Zor çalışmasının sebebi bujilere veya kablolarına su kaçmış olabilir dediler, bujileri söktürdüm usta ışıkla içerisine baktı inceledi içinde su kaçağı falan yok.

Biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın.

Düzenleyen : foreverpdr

2. Misafir

Misafir Guest

ne desek yalan olur bu konuya en iyi cevap coşkun abiden gelecektir..umarım en kısa zamanda problemi çözüp aracınıza keyifle binmeye devam edersiniz..

3. Misafir

Misafir Guest

- Sabahları benzinde veya gazda biraz zor çalışmaya başladı.

Havaların soğuması sebebiyledir, jigle devresini kontrol ettirin, sanırım devreye girmiyor, aracınız sıralı sistemse zaten ilk çalıştırmadaLPG devrede değildir.

- İlk çalıştırmada çoğunlukla beyaz birazda siyaha kaçan bir duman atıyor.
    Beyaz duman atması normal, bu da havaların soğumasıyla ilgili, siyah duman ise yakıt karışımında problem olduğunu gösterir, ayarların kontrol edilmesi lazım

- Rölanti ibresi ara ara inip çıkıyor, araba kasılıyor.
    yakıt sisteminizde problem var.

- Ayrıca ilk çalıştırmada dehşet bi koku var, sanki çiğ benzin kokusuna benzer.
    Buda yine yakıtla ilgili, motor düzgün yakmıyor.

Sonuç olarak yakıt sisteminiz düzgün çalışmıyor iyi bir servise göstermekte fayda var.

4. foreverpdr

foreverpdr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun Bey çok teşekkür ederim yardımınız için, her usta farklı birşey söylediği için insan şaşırıyor hangisini göstersem diye, dolayısıyla her birinin dediği parçaya baktırsam bir aylık maaşımızı sevgili ustalarımıza vermek zorunda kalacağız. Allahtan sizin yorumlarınıza göre hedef öncelikli olarak "yakıt sistemi". En kısa sürede yakıt sistemini kontrol ettireceğim. Tekrar teşekkürler...

5. Misafir

Misafir Guest

Bu arada bilginiz olsun, yağ yakan araba "açık mavi duman" atar....

Bu Sayfayı Paylaş