Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

99 Accent çalışmama sorunu ..

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda FreQueency tarafından 18 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    99 yumurta accent sahibiyim aracı 5 ay once aldıgımda canavar gıbıydı hiç bi sıkıntısı yoktu. Son 1ay'dır arabayı sabah calıstırmak ıcın gittiğimde araba çalışmıyor sürekli marş çeviriyor bir türlü çalışmıyor.ittire kaktıra bi şekilde çalıştırdıkmı motor ısındığında o gün boyunca bi dha çalışmamazlık yapmıyo enjektöre gelen benzin hortumunu söküp içime çekiyorum ama benzın gelmıyor. Acaba benzın pompasındamı bir sıkıntı var .. hangi ustaya götürdüysem bulamadı en son motorcu birine götürdüm bogaz kelebeğini temizledi 2 3 kablo değiştirdi yine aynı.. Arabamda tüp yok benzinli..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    Bugun aracımı sonunda yaptırdım ; aynı sebebden başka arkadaşların başına böyle bişey gelirse tavsiyem olsun.. Aracın beynine bile giremediler bu yüzden hatta çırak bunun beyni yanmış geçmiş olsun bile diyerek usta gelene kadar beni şoka uğratmıştır.. Çalışmama sebebi ; Benzin deposunun içindeki dalgıc pompaya elektirik anlık ritimlerle geliyor ve bunun için enjektöre benzini yollayamadan yarı yolda kesilmesini geçiktiriyordu.. Direksiyon altından benzin pompasına giden kabloları bulup benzin role sinde problem oldugunu gördük.. Benzin rolesını parçacıda bulamayınca mecbur kontağa baglamak zorunda kaldı dalgıc pompanın elektiriğini.. Artık kontagı acınca benzını otomatık yolluyor.. Eski stili kontagı acıp marşa basınca benzını yolluyordu.. Sorunu bulana kadar denedıgım bütün yöntemlerden gına gelmişti arabayı yakmayı bile düşündüm.. Ama çok fazla marşa basmaktan marşı yakmakla yetindim şimdilik :))) Yorum yazan arkadaşlara tşkler fikirleriniz için :)

Düzenleyen : FreQueency

2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    ateşleme yapmıyor sanırsam.. bujiler + buji kablolarını kontrol ettirmek lazım

3. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    buji buji kablolarını yenı değiştirdim + kendim baktım atlama yapıp yapmadıgına ateşlemede hiç bi sıkıntı yok benzin enjektöre gelmiyor vurdursak bile çalışmıyor araba..

4. yusufsay07

yusufsay07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıtın gelip gelmediğini yakıt hortumunu enjektör kolonundan söküp marş yapın marş anında yakıt geliyorsapompada sorun yoktur .

5. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    bence tamamen elektrik-ateşleme problemi. ateşleme sisteminin parçaları tek tek denenmeli. basit bi arıza fakat zaman alabilir.

6. yusufsay07

yusufsay07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    birde enjektör kolonunun üzerinde yakıt geri dönüş regülatörü var oda arızalı olabilir.basıncı düşürür araç çalişmaz
    Düzenleyen : yusufsay

7. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hava soguk oldumu calısması cok güç oluyor.Hava sıcak veya motor sıcak oldugu zaman 2 3 marşta çalışıyor..Dediğiniz kabloyu çıkarıp agzıma alıp içime cektıgımdede benzın gelmıyor..

8. Cotanak28

Cotanak28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçmiş olsun nası bi dugu olduğunu biliyorum deli ediyor adamı forumda bununla ilgili baya bi konu var hatta bende acmıştım bitane.neyse benim aracım lpgli benzini doldurdum denedim olmadı 1 ay benzinde kullandım olmadı bujiler ateşleme sistemi btek tek değişti olmadı.benzin pompasını denedik başka araçlardan gene olmadı ustada bende kafayı yedim en son deim ustaya al ne edersen et. 1hafta onda kaldı sonra aradı gel yaptık oysaki sadece bi soketi değiştirdi bana demedi ama bu işlimi yapalı 1,5 ay oldu şimdi tek marşda çalışıyor hatta önceden zorla calışıodu calışsada belli bi zaman yerinden kalkmıodu şimdi o da kesildi.Allah yardımcın olsun valla millet arabaya biner bizim arabanın çalışmasını beklerdi.

9. PoyrazEfe

PoyrazEfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  10. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam ne soketını degiştirdi acama :S kafayı yıcem biri diyor benzin filtresi biri diyor dalgıc pompa biri diyor deponun ıcınde hortum kıvrılmısdır..hepsı hurafe cıktı denedım olmadı :S işin enteresanı hava sıcakken tek marşda alan araç hava sogukken nasıl calısmaz anlamıyorum :S marjı bitirdim bugun calıstırcam dıye boşa dönüp duruyor off off :S :S

11. duyursesini

duyursesini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kardeşim bende yeni 2001 accent 1.3 lx aldım. Benim arabada seninki gibi sabahları soguk havalarda çalışmıyor. Bir kere çalıştımı akşama kadar aynı sorunu yapmıyor. İmmobilizer rölesi, buji, tesisat bakımı, bir çok şey yaptılar problemi çözemediler. Gerçi çözümü yamışsın ama yinede ben ustaya ne yapmasını istiycem yardımcı olursan sevinirim. cep numaranı versen görüşsek olur mu bir zahmet

Bu Sayfayı Paylaş