Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

99 Accent Aracım Silkeleniyor Ve Stop Ediyor

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda teomn tarafından 1 Nisan 2017 tarihinde açılan konu

1. teomn

teomn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    teomn Uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    öncelikle herkese iyi aksamlar arkadaşlar aracım son 1 aydır beni delirtti resmen 300 tlilik yakıt aldım 20 günde aracımdaki sorun araç gazda iken 2000 devirde hafif tekleme başlıyor 2500 deviri aşınca 3000 devire varana kadar araç tekliyor tutup bırakıyor sanki ve bazen araç seyir halinde virajlara yanaştığım zaman veya da vites değiştimek için debriyaja bastığımda rölanti 0 düşüyor ancak araç stop etmiyor
    Aracı benzine alıyorum seyir halinde iken gaz vermessem devir ibresi düşüyor araç stop ediyor gaz versem gaz yemiyor eksozdan aşırı siyah duman atıyor ve motor giderken gaz verdikçe zıplıyor tekliyor araç sabit dururken benzinde çalıştırıyorum gaz vermessem stop ediyor araç yada rölantisi resmen can çekişiyor stop etti edecek gibi oluyor gaz vermeye kalktığımda ise eksozdan patır patır ses geliyor motor aşırı şekilde sansıtılı çalışıyor ve aşırı şekilde çiğ benzin kokusu geliyor ve son bir şeyi farkettim aracın yağ eksiltiyordu ara ara ekliyordum ancak dün baktım resmen yag zift olmuş hiç böyle yapmazdı
    Aracım sıralı sistem değil yarı sıralı sistem dedikleri sistem mevcut marşa bastığımda ilk benzin de çalışıyor gaz verdiğimde direk gaza geçiş yapıyor

2. Şemistant

Şemistant Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Namik
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Ateslemeyi kontrol ettiniz mi hocam buji -buji kablolari

teomn bunu beğendi.
  3. teomn

teomn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    teomn Uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    hocam buji ve buji kabloları olsa araç gazda iken 3000 deviri geçince de sorun çıkartmazmıydı mesela aldığım yakıtın markası kötü olursa bujilerim sürekli patlıyor ama iyi olursa baya bir kesiliyor önceden markası kötüde olsa böyle sorunlar olmazdı ve motor aşırı şekilde boğuk bir sesle çalışıyor

4. Şemistant

Şemistant Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Namik
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Benim bir onceki aracimda 3 bin devir alti sarsintili idi 4 bin devirden sonra sikinti olmuyordu buji kablolari ve buji degisti sikinti gitti

5. teomn

teomn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    teomn Uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    hocam benzinde ki sorunada buji kabloları neden olurmu artı motor sesinde boğulma ve motor yağında çok erken olan bir kararma zift gibi yağ olmuş hocam artı araç benzinde stop ediyor ben buji kablosunun bu kadarına etki edeceğini sanmıyorum ama sizin için o kabloları bi deneyim kablolar kore malıydı ama bi deneyim yine de ben enjektör pisliğinden şüpheleniyordum

6. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    benzin enjeltörleri işetiyor gibi geldi yanma odasında aşırı benzin birikiyor boğduruyor gazda sorun yoksa ateşleme değil yakıt sisteminde bi sıkıntı var gibi

teomn bunu beğendi.
  7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,948
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. teomn

teomn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    teomn Uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    hocam aracın 1 ay önce hiç bir şeyi yoktu ilk benzinle çalışma sisteminde sorun çıkardı aracı benzine alıyorum eksozdan öyle bir aşırı siyah duman çıkıyor ve patır patır ediyor araca gaz vermessem stop ediyor sürekli gaz vermem gerekiyor 2000 ve 3000 devir arası resmen zıplıyor tekliyor rölanti tutmuyor ustaya götürdüm enjektör dedi tam teşhis koyamadı bu dediklerim benzinde aracı gaza alıyorum çalıştırıyorun 2000-3000 devir arası araçta bir teklme silkeleme başını aldı gidiyor motor boğuk bir sesle çalışıyor birde motorun içinden bilya gibi bir ses geliyor ve motor yağı zift gibi olmuş araç seyir halinde iken debriyaja bastığımda devir ibresi sıfırın üstüne yapııyor ancak stop etmiyor ama bu bazen oluyor

9. teomn

teomn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    teomn Uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    hocam iyi aksamlar size bir sorum olucak aracımdaki sorunlar için siteyi baya bir gezdim ve aracımı bilgisayara bağlatmak istiyorum ve sizin bu konuda bir mesajınıza denk geldim siz msjda telefonla bile araca bağlandığınızı söylemişsiniz.bende zamanında 99 accentim için "http://urun.gittigidiyor.com/otomob...-arac-ariza-tespit-cihazi-obd2-v1-5-270102952" bu linkteki cihazı almıştım ancak bağlanamamıştım siz hangi programı ve hangi cihazı kullanarak bağlandınız yardımcı olabilirmsiniz belki sorunlarımın sebebini ordan görebilirim

10. Avast

Avast Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Yasin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Usta senin sorununu söylüyorum aşagı ün hava akışmetremin soketini çıkar çalıştır düzelecek araç

teomn bunu beğendi.
  11. Avast

Avast Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Yasin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aynı soeunla gittim önce benzinde aracı ailkeliyordu tutuo bırakıyordu buji buji kablosu fiktreler hepsi değişti çözülmedi aonra akısmetre bozuk cıktı cıkarınca patlamada dumanda gitti ama şuanda lpg beyni arızalı sanırım sogukken gaza geçince stop ediyor

teomn bunu beğendi.
  12. teomn

teomn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    teomn Uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    aşşağı ün hava akışmetre hangisi oluyor hocam ben onu anlamadım birde sadece seyir halinde iken değil benzinde normal durduğu yerdede araç rölantide durmuyor ya stop ediyor yada ibre can çekişiyor

13. Maturi

Maturi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Ahmet eren
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Buji ve buji kablosu etki eder özellikle LPG de benzinde bir nebze etki eder başıma geldi güçlendirilmiş buji kablosu aldım 8 mm lik ngk buji aldım arabanin masllahi var çok değişti aracım 1.5 GLS 96 otomatik

teomn bunu beğendi.
  14. Avast

Avast Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Yasin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hava filtresine doğru giden boruda bi soket var onu sök dene

deza ve teomn bunu beğendi.
  15. teomn

teomn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    teomn Uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    öncelikle herkese teşekkürler sorunum çözüldü arkadaşlar avast kardeşim sanada ayrıyetten teşekkür ederim sorun dediğiniz gibi hava akış sensöründe çıktı aracı aracım benzinde patır kütür çalışırken soketi söktüm araç normale bindi tekrar taktım araç direk stop etti söküp tekrar aracı çalıştırdım araç normal şekilde çalıştı.
    ancak soket söktüğümden motor arıza lambası yanıyor bu soket takılı olmadan aracı bi süre bu şekilde çalıştırsam sorun olurmu

deza bunu beğendi.
  16. Avast

Avast Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Yasin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Geç gördüm kusura bakmayın sorununuzun çözüldüğüne sevindim parçacılarda 200 lira falan alıp takın bi sorunu kessin böyle yakıt artar benimde akış metrem arızalı şuanda ama şehir dışındayım birde sanırım lpg beynim arızalı ankaraya dönmeyi bekliyorum

17. dogtrainer

dogtrainer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ali ersoy
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    iyi akşamlar arkadaşlar, 99 accent kullanıcısıyım bende, 21.10.17 de aracım 2 sefer lpg de iken tekleme yaptı sonrasında benzine aldım 1 sefer de o zaman yapmıştı, aracı sonradan park ettiğimde kaputu açtım baktım radyatör üst hortumu delinmiş olarak gördüm ancak hararet durumu olmadı, yaklaşık 8-9 ay öncede buji ve kabloları değiştirmiştim ancak hem benzin hem de lpg de zor gaz yeme ve tekleme problemi var bunun nedeni de akışmetre mi olabilir acaba?
    ayrıca bazen stop etmelerde başladı

Bu Sayfayı Paylaş