Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

99 accent 1,5 gls için kılavuz

'Accent Forum - Club' forumunda bozoklu tarafından 30 Ekim 2007 tarihinde açılan konu

1. bozoklu

bozoklu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar 99 accent 1,5 gls için kullanma kılavuzu arıyorum.hiç bir yerde maalesef bulamadım.benzin deposunun bile kaç lt olduğunu bilmiyorum.hatta servistekiler bile tam olarak bilmiyor.30-45 arası diyorlar.teknik bilgiler vs lazım.şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

2. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%">

<TD colSpan=5>Araç Bilgileri :

Marka :
    HYUNDAI

Model :
    ACCENT

Model Uzantısı :
    Accent 1.3 LX

Yıl :
    1998

<TD colSpan=5>

Hyundai Excel`in yerini alan Hyundai Accent da yeni nesil yerliler kervanina katildi. Yerli Accent 1.3 litre karbüratörlü ve 1.5 litre enjeksiyonlu motorlarla üretiliyor. Hyundai, Accent için 6 yillik paslanmazlik garantisi veriyor

<TD colSpan=5>İç ve Dış Görünüm :

Accent, dista yuvarlak ve aerodinamik hatlara sahip. Kokpitte estetik anlamda sadece sürgülü havalandirma kumandalariyla iki kollu tasarima sahip direksiyon simidi göze batiyor; bunun disinda kokpitin ve gösterge panelinin formu hem estetik, hem de ergonomik. Vites kolunun arkasindaki cam açma dügmelerinin de yeri kötü. Ön koltuklar rahat ayarlaniyor. Koltuk dolgu malzemelerinin sertlikleri yeterli. Kompakt bir otomobile göre önde ve arkada yeterli genislik bulunuyor. Accent`in 303 litrelik bagaj hacmi kompakt bir sedan için oldukça küçük. Üstelik arka koltuklar yatirilamadigi için bagaj hacmini genisletmek de mümkün degil. Plastik aksamin birlesim noktalarindan zaman zaman çitirtilar ve sürtünme sesleri çikabiliyor. Gövde panellerinde ve bagaj kapagi kenarlarindaki bosluklar da olmasi gerekenden fazla

<TD colSpan=5>Motor ve Performans :

Accent`in 1341 cc`iik, 12 supapli, karbüratörlü motoru 5500 d/d`de 70 HP güç üretirken 3500 d/d`de 107 kgm`lik maksimum tork veriyor. Distribütörsüz atesleme sistemi atesleme zamanlarim optimum ölçüde ayarlarken yakitin verimli yakilmasini sagliyor. Accent`in motor hacmi ve motor gücü düsük olmasina ragmen vites oranlan uzun seçilmis; yine de motor hacmine ve gücüne oranla yeterli hizlanma ve performans degerleri saglanabiliyor. Yapilan hizlanma testlerinde Accent 100 km/s hiza 14.1 saniyede ulasti. Esneklik ölçüm degerlerinin yüksek çikmasi, sollamalarda Accent sürücüsünün sikça vites degistirmek zorunda kalacagim vurguluyor. Test sartlarinda yapilan ölçümlerde Accent 9.8 litre (100 km`de) yakit tüketti. Bu tüketim 1.3 litre motorlu bir otomobil için hiç de düsük sayilmaz. 460 litrelik menzil de yeterince uzun degil

<TD colSpan=5>Sürüş :

Direksiyon sistemi düsük hizlarda ve park manevralarinda biraz agir kalmakla birlikte yüksek hizlarda yeterli sertlige sahip. Yerli Accent, hafif bir otomobil olmasina ragmen yüksek hizlarda stabil bir yol tutus sergiliyor. Sert süspansiyon sistemi çok iyi darbe emis saglayamasa da düz çizgide ve virajda otomobile yeterli yol tutus karakteri kazandiriyor. Ancak kuvvetli yan rüzgarlarda otomobil düz çizgisini korumakta oldukça zorlaniyor. Test otomobilimiz 100 km/s hizda yapilan fren tesrinde 53 metre mesafede durdu. Yavas kullanimlarda fren dozunu ayarlamak zor degil; ancak hiz artinca ön tekerlekler daha çabuk kilitleme egilimi gösteriyor. Aerodinamik açidan basarili olan otomobil kabin içine çok fazla rüzgar sesi almasa da karbüratörlü motorun hava emis gürültüsü ve bozuk zeminlerdeki lastik gürültüsü sürüs konforunu olumsuz etkiliyor. 130 km/s sabit hizda, besinci viteste yapilan ölçümlerde Accent`in kabin içi gürültüsü 75 dB(A) olarak tespit edildi

<TD colSpan=5>Donanım :

Merkezi kilit, elektrikli ön camlar, içeriden açilabilen bagaj kapagi, emniyet kemeri ve kapi açik ikazi, içeriden açilabilen benzin depo kapagi, devir saati, radyo-teyp ön hazirligi ve teleskopik anten, arka koltuk bas dayanagi

<TD colSpan=5>Test Sonuçla

faruk55 bunu beğendi.
  3. bozoklu

bozoklu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    onur bilgi için teşekkürler.donanım kısmında kapı açık ikazı yazıyor.ekranda gördüğümüz ikaz mı yoksa sesli olanlar var.bip bip diye olanlar.acaba ondan mı demek istiyor.bende o tür bir ses yok.ama olmasını isterdim.sonradan takılıyormu bilmiyorum.ama çoluk çocuk için keşke olsaydı derim.

4. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    sadece ısıklı uyarı seslısıne daha rastlıyamadım
    Düzenleyen : onur-d

5. sur_

sur_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    "Test sartlarinda yapilan ölçümlerde Accent 9.8 litre (100 km`de) yakit
    tüketti. Bu tüketim 1.3 litre motorlu bir otomobil için hiç de düsük
    sayilmaz."

Ben bu satıra anlam veremiyorum bunlar testi 140kmh hızlamı yapıyorlar acaba? benim arabamda 1.3 98 accen ben 1 depo ile uzun yol tam 600km yaptım 9.8 Litre çok fazla bence yok böyle birşey ama şehir içi için geçerli olabilir tabiyki.

6. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    9,8 lte ortalaması ama sehır ıcı ve dısı karısık
    Düzenleyen : onur-d

7. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    resımdekı aracın orjınal jantlarına hasta kaldımbenım jantlarla degısmezmısahıbıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

8. sur_

sur_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yok hocam karısıktata 520km filan gidiyor. neyse bilemicem. Birde benim arabanın karbiratörü filan ayarsız.

9. bozoklu

bozoklu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben şehiriçinde ankara trafiğinde 30 ytlik benzinle (10 lt) 100 km gidiyorum ve ışığım yanıyor.(yani ışık yandığında daha ne kadar gidilir o ayrı bir konu ama onuda aslında bir konuda tartışalım.)hemen benzinciye giriyorum.

10. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    neyine hasta oldun onur.orjinal jantı 3 parmaklı bence seninki ondan bin kat daha güzeldir.

11. bozoklu

bozoklu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu istediğim kılavuzu ,istanbul merkezi aradım ellerinde varmış bana kargoya vereceklermiş.2 güne elime geçermiş.müşteri hizmetlerimiz de gayet iyi çalışıyor.

12. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    neee nasıl yanı bıraz daha ayrıntı verebılırmısın

13. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    sen sımdı onu scanerde taratır sıteye eklersın demıııhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

14. bozoklu

bozoklu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    önce adapazarı hyundai assan ı aradım.ordan bilgi istedim.onlarda istanbula yönlendirdi.müşteri hizmetleriyle görüştüm.bi dakka bakayım elimizde varmı dedi.sonra benden adresl istedi bugün kargoyla göndereceklerini ve 2 güne elimde olacağını söylediler.kargo parasını ben vereyim dedim.hayır bizden dediler.bende teşekkür ettim.

scan ederim tabi.ben hiç bir yerde bulamadım.balim herkes yararlansın dimi.

15. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    opucem agabey https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif senı yanaklarındanbuyuk bır hayır yaparsın ınternetın kahramanı olursun yılın altın ayı pardon altın adam odulune sahıp olursunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

16. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    alkışşşş şak şak şak şak https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

17. M.Aksoy

M.Aksoy Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    Mevlüt Aksoy
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Arkadaşlar Accentin Kullanma Klavuzunu Hyundai Kendi sitesinde Pdf formatında yayınlamış Kitabı olmayıpta bakmak isteyen arkadaşların dikkatine.

http://www.hyundai.com.tr/ burda satış sonrası menüsünden tanıtım kullanım klavuzu yazıyor pdf formnatında okuyabilir kaydedebilirsin.. Yasal olarak kendi sitesine koymuş ve save yetkisini kendisi vermiş.

18. hımhım

hımhım Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eyvallah kullanma klavuzunu basılı kitap halinde arabayı teslim aldığımızda aldık ancak elektronik ortamda olmasıda ayrı bir rahatlık genelde mesaimizin büyük bölümünü bilgisayar başında geçirdiğimizi düşünürsek bilgiye ulaşma babından iyi bir hizmet olmuş
    emeğinize sağlık

19. GKHNDN

GKHNDN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    EMEGE SAYGI...

20. kimimben58

kimimben58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Hüseyin BEKSOY
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    arkadaşlar ben accent 1.5 gls 2001aldım . radyo teyp'te nereye dokunduysam sırayla 1cd,2cd,3cd yazıyor fakat ne radyo ne teybi kullanabiliyorum.bilen varsa yardımcı olsun

Bu Sayfayı Paylaş