Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

99 Accent 1.5 Benzin+LPG hararet sorunu

'LPG Sistemleri' forumunda akaraoz tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar Merhaba,
    Öncelikle herkese kazasız , belesız ve arızasız bir hayat diliyorum.Ben 1 ay önce bir Hyundai -Accent-1999 ile tanıştım, tanıştığımdan bu güneden bir çok sorunla karşılaştım. Aracımı 2. el olarak aldım. Akü, egzos,merkezi kilit, cam açılıp kapanma sorunları yada çatlayan camı bir yana bıraktım şimdiki sorunum araç LPG de iken uzun yolda hararet sorunun var. G.O.Paşadan Selimpaşa'ya gidene kadar araç yarı yolda kumburgaza gelmeden harararet tavan yaptı. Rampalarda zorlanması da çabası. Yeni başımdan geçen bir olayı anlatayım ve neden olabileceğine sizler yardımcı olun. G.O.Paşa dan Selimpaşaya Otobandan gitmek istedim hava sıcaktı fazla yolun durumuna göre zorlamadan 4-5 hafif gazla yola devam ettim bir rampada biraz zorladım ondan sonra araba giderken stop etti. Sağa çekip baktığımızda motorun arkasında kalan su devirdaim borusu yarılmış.(benim hatam harareti sıklıkla kontrol etmeyi ihmal etmişim). Radyotörde su kalmamış ve tahliyeden akan su ise çok paslı ve pis bir su idi. Bir usta bulduk ve patlayan boruyu değiştirdik. Fakat hala hararet sorunu devam ediyor LPG ile çalışırken biraz zorlasan hararet yerinden fırlıyor..Bu kadar nazlı mı bu arabalar..Gitmek istedimide gitmem demiyor ama giderken de hararet yapıyor.. LPG yerine benzinlemi çalıştırsam (bu da maddi külfet ya?) Acaba neden olur..Şimdiden teşekkürler..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

2. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    lpg karısım oranı yetersız oldugundan hararet yapmaktadır lpg ayarı yaptırmalısınız daha fazla bılgıyı tolga hocadan alabılırsınız

3. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu karışımı sağlayan parçada mı .?(bu parçanın adının ne olduğunu bilmiyorum ) yoksa ayarlarda mı sorun var sizce.?
    İlginize teşekkürler..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    lpg ayarı kısılmıs oldugundan fakır karısım oluyor buda hararete sebep oluyor sıralı sıstemmı lpg kıtınız

5. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayır sıralı değil, normal...Araç İnjeksiyonlu diye sıralı taktırmamışlar..

6. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    enjeksıyonlu araclara sıralı takılır sızınkısı aynı benım eskı aracımda oldugu gıbı karburatorlu tıpe bı kac parca uydurarak yapılan sıstem lpg hava fıltresınden verılıyor kesınlıkle fakır karısım oldugu ıcın yapıyordur hararet olayını bılgısayarlı bır lpg cıde ayarlatın antıfırızınızı ekleyın sorun yasamazsınız hyundaı kolay kolay harraet yapmaz

7. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Radyotör suyunun paslı ve kirli olmasıda antirifriz olmamasından mı olmuştur sizcede. Çünkü radyotör aliminyum pas yapmaz. Motor içindeki diğer aksamda pas olmuştur diye düşünüyorum nacizane. Bu benim ilk aracım ve üstüne titredikce de sorun çok oluyor ... İlk olmasımı, tipinden midir nedirbilmiyorum fakat arabamıda sevmeye başlamıştım, bu sorunlar olacak ama arka arkaya bu kadar sorun olmasıda yani.... Neyse buda bu işindiğer kısmı..Teşekkürler

8. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    birde hararet için bir usta tüm accent ve ERA larda motor üzerindeki şasenin yetersiz kaldığı ve topraklamayı tam yapmadığı için hararet yapabileceği ve motorun herhengi bir yerinden şaseye topraklama yapılınca sorunun gececeği yönünde bir bilgi geldi ne derece doğrudur bunuda bilemiyorum.Bilgi olur diye yazdım

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    yaw ne sallamıs bu adam oyle sıteyı arastır hararet yapan bır hyundaıye ben rastlamadım yaptıramazsınız yanı sız dedıgım gıbı lpg ayarını yaptırın bıde su kanallarını pasdan arındırın antıfırızınızı ekleyın ıslem tamam

10. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eywallah...Teşekkürler..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

11. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle arabanız hayırlı uğurlu olsun, ancak yaklaşık 10 yaşında bir araba almışsınız bu tür sorunlarla karşılaşmanız gayet doğal, bu tür olaylar sadece Hyundai marka araçlar için geçerli değil, 10 yaşındaki her hangi bir arabadada yaşanabilecek sorunlar. Hararet konusuna gelince yine kabahati arabada bulmuşsunuz ama"benim hatam harareti sıklıkla kontrol etmeyi ihmal etmişim" şeklindeki ifadenizdede görüldüğü gibihatanızıda kabullenmişsiniz. Sanırım hararet yaptırdığınız için arabanız "conta yakmış", bu durumdaister LPG'de olsun ister benzinde motor hararet yapmaya devam edecektir ancak LPG'nin yanma gücü daha fazla olduğu için daha çabuk hararet yapacaktır, dolayısıyla silindir kapak contası değişmeden hararet sorununuz çözülmez. Yani arabanın bir kabahati yok, kapak hararet görmüş ve doğal olarak silindir kapak contası yanmış. Ayrıca bu olay sadece Hyundai motoruna özel bir şey değil, aynı şey Mercedes motorunun başına gelse o da conta yakar.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

12. Yunus KINALI

Yunus KINALI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Konuyu nereden takip edicem şaşırdım.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

13. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler Çoşkun Bey,
    Evet zaten 2. el alırken bunları göz öünde bulundurutyorsunuz..Kötü bir tesadüf diyelim artık hepsinin arka arkaya gelmesine..Siz conta yakmıştır diyorsunuz şuan arabanın gitmesinde özellikle düz yoda problem yok rampalar da kasıyor bunun dışında durmasında kalmasında yürümesinde herhengi bir sorun yok. Hararet dışında conta başka bir şeye sebeb olur mu , kısa bir süre daha böyle kullanamın bir mahsuru varmıdır sizce.Birdemaliyet olarak yaklasşık kaça patlar bu iş bana.. çok teşekkürler.

14. Misafir

Misafir Guest

Haklısın bir kaç yerde birden açılınca böyle oluyor....:)

15. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    hayır dogru yer burasıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

16. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle şu sorulara cevap bulmamız lazım'ki ona göre yorum yapayım.

1 - Hararet yaptığında su kaynatıyor'mu
    2 - Tahmini hararet yapmış vaziyette ne kadar yürüdünüz.

17. Yunus KINALI

Yunus KINALI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı sorunu az kalsın bende yaşıyordum.hararet yaptığımı farkeder farketmez (ki gözüm hep hararet göstergesinde olur) moturu durdurdum.Şükür ki kıl payı kurtuldum conta yakmaktan.Tamircim araç su kontrolunun her zaman radyator kapağı açılarak bakılmasının daha iyi olduğunu tavsiye etmişti.Ben her zaman normal suluktan kontrol ederdim hep.Conta yakması durumunda 500-750 ytl.arası bır masraf çıkabileceginide eklemişti.Dikkatimi çeken radyatör fanı çalıştıktan sonra kontak kapatılınca hyundaı lerde fanında stop etmesi normalmi? (Şahin marka aracımda kontak kapatılsa bile fan motoru bir müddet çalışıyor.)

18. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilk olayda hararet yaptığında su kaynatmıştı, motorun arkasındaki boru yarılmıştı ve ben stop etikten sonra 50 mt bile yürümedim, stop etti bastım ve sağa çektim. Boru değiştikten sonra akşam normal bi şekilde yaklaşık 50-60 km yol yaptım hararet fazla çıkmadı, çıkmaya yaklaştığında ben düşmesi için yormadan yürüdüm. İkinci olayda yine öglen vakti 12:00 -13:00 arasıhararet yükselince sağ çektim,kaynatma yoktu ama tabii ki motorun sıcaklığı ile havası vardı.Yine akşam dönüşümde harareti çok sık kontrol ettim ve çıkmaması için normal kullandım.
    Düzenleyen : akaraoz

19. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İlk olay sonrası gösterdiğim tamirci kılpayı atlatmışsın az kalsın contayı yakıcakmışsın demişti sanırım contada sorun yok cünki birde motorun yagına baktık oradada yagda su yok yağ normaldi. birde evet çok garip ama kontak kapanınca fan duryor..bende de oldu..bir çözümü vardır elbet..

20. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    hyundai hararet mi yapıomuş bu ustalar insanı katil eder ne topraklaması ya 1994 excel ler bile yapmıo yuh yanii

Bu Sayfayı Paylaş