Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

99 1.5 gls rölanti devri

'Accent Forum - Club' forumunda ressamyuva tarafından 27 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar 99 1.5 gls (emülatörlü sistem)lpg li aracımda sabah yada motor soğukkenilk çalıştırma (benzinde) 1300-1500 arası devirlerde çalışıyor lpgye geçtiğindede aynı şekilde çalışıyor ,sonra lpg de çalışır yol aldığımda motor 3-5 dakika içerisinde ısınıyor ve aracımla ışıklarda filan durduğumda rölanti 1300 lerden 10- 15 saniye içerisinde 800 devirlere düşüyorbenzinde ise1200 lerdenbiraz daha kısa bir sürede 800 lere düşüyor bazende çok sıkışık trafikte sıcak havada ilerlerkendur kalk dur kalkayağımı gazdan çektiğimde vites boşta rölanti devri lpg de 1300 lerde sabit duruyor rölanti düşmüyor hatta sanki yükseliyor 1500 lere filan geliyor.Sadece sıkışık trafikte yapıyor benzinde daha çabuk düşürüyor.Normal trafikte yolda ilerlerken vitesi boşa aldığımda rölanti 1300 lere iniyor sonra yine yavaş yavaş 800 lere düşüyor.
    Benim merak ettiğim konu bizim yumurtalarda bu normal bir durummu yoksa benim aracımda bir sorunmu var merak ediyorum.
    Sizlerde bu konuyla ilgili araçlarınızın rölanti durumlarını yazarsanız sevinirim.

Sabah yada motor soğukken ilk çalıştırmada rölanti devriniz:

Motor ısınınca vites boşa alındığındarölanti devriniz ve biraz bekleyince(kaç saniye sürüyor)rölanti devriniz:

Sıkışık trafikte dur kalklardarölanti devriniz (Hemen düşüyormu yoksa benim araçtaki gibi mi?)

Birde benim araçtakigibi sıcakta sıkışık trafiktesizde de rölantinin düşmediği hatta biraz yükselip 1500 lerde çalıştığı oluyormu?
    Şimdiden herkeseteşekkürler
    Not aracımda klima yok

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Eğer araç injeksiyolu ise maf sensörü yanlış basınç okuyordur. Temizlernmesi yada değişmesi gerekebilir.Normalde bu kadar dalgalanmasının başka açıklaması aklıma gelmiyor. Selamlar.

3. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar başka yazan yokmu?

Bu Sayfayı Paylaş