Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

98 model accent 1.5 GLS 12 valve amortisör sorunu

'Accent Forum - Club' forumunda ozantavsan tarafından 3 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. ozantavsan

ozantavsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2. el aldığım Hyundai Accent 98 1.5 GLS 12 Valve aracımın arka amortisörlerinden ses gelmeye başladı.Sanayide arka amortisörler orinaliyle değiştirildi.Fakat eskisinden daha kötü oldu.Artık ses gelmiyordu ama araç düz yolda bile altında ufak tümsekler varmış gibi titriyordu.Tekrar sanayiye gittim ustaya durumu anlattım.Satın alındığı firma bunların garantisinin olmadığını değiştiremeyeceklerini söyledi.Orjinallerinde fabrikasyon hata olduğu belirtildi.Orjinali diğerlerinden pahalı ve garantisi yokmuş.Çin işi isterseniz var dediler fiyatı daha ucuz ve garantisi var DEDİLER.Şaşırdım.Ustanın hatrına amortisörler yeniden değiştirildi.Maysan marka takıldı.

Maysan amortisörlerde düz yolda tümsek var gibi davranıyor.Yoldaki hız kesen setlerde önümdeki araçları gözlemliyorum.Arka tekerler sadece yukarı aşağı hareket ediyor , araç sabit gibi.Bende söför koltuğunu bile sarsıyor.Arkadakilerin poposu biraz havalanıyor yeniden yerine ,sonra araç sağa doğru yayalanıp normal konumuna geliyor.

Firmaya ustayla giderek memnuniyetsizliğimizi belirttik .Değiştiremeyiz dediler.Şu an piyasada amortisör sorunu var , amortisörleri geri iade ettik.2 ay içinde sonuçlanır deidler.Çin işi amortisörler gelecek ,Tofaş bunları kendi grubuna aldı dediler.Onları bekliyoruz.

Sonuçta nasıl olsa cebimden tekrar para çıkacağı için idareten kullanıyorum.Monroe taktırmayı düşünüyorum.Teknik bilgisi olan varsa yorumlarını istiyorum.Aracı aldığımda takılı amortisörlerin yayları daha geniş ve kalındı.Geçen tekerlek kısmına eğilip bir bakayım dedim , yay daha dar ve ince .Bu nasıl iştir.Bu işin bir tekniği yokmudur ? hiçbir hak arama özgürlüğümüz yok ,güvence yok.Cebimizden çıkan paranında önemi yok sanırım. Bir de bizim araçların amortisörlerini orjinalinde dar çanak amortisör deniyor.Bilgisi olan varmı.Bu araca ait kitapçık döküman varsa bilen varmıdır ???

Düzenleyen : ozantavsan

2. Misafir

Misafir Guest

Monreo diğer markalardan çok daha iyi, ayrıca yayların daha ince olması aracın süspansiyonunu daha esnek hale getirir ve yol tutuşunu azaltır.

3. AloneHero

AloneHero Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Batuhan Kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Kendi aracıma internette amortisör ararken bu konuya denk geldim.. Helezon ile ilgili sizi bilgilendirmek isterim.. Çünkü bahsettiğinizden anladığım kadarıyla dar çanak helezon takılmış aracınıza... Hyundai accentlerde arka amortisör dar ve geniş çanaklı olmak üzere iki tiptir.. Eğer geniş çanaklı amortisöre dar çanaklı helezon takarsanız bu sorunu yaşarsınız.. Konunun bu yönünü incelemenizi öneriyorum. İyi günler, kolay gelsin.

4. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Cevap için teşekkürler yalnız konu tarihi gözden kaçmış galiba.

Bu Sayfayı Paylaş