Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

98 LS yakıt sorunu

'LPG Sistemleri' forumunda A_d_R_e_N_a_L tarafından 15 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. A_d_R_e_N_a_L

A_d_R_e_N_a_L Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 4 ay önce 98 hyundai accent ls aldım ( karbüratörlü ) sorunum şu arabayı aldığımda hiç Gaz tüketimini ölçmedim ( Lavato düz LPG ) . aracın 10.000 bakımını yaptırdım bujiler filtreler değişti ( tabi bu Kasım ayındaydı havalar tam soğumamıştı ) o günlerde 12-13 krş yakan aracımın yakıt tüketimi bi anda 17-21 krş a çıktı soğuklardandır diyorum ama bu kadar artmamalı diye düşünüyorum. herhangi bi kaçak olduğunu sanmıyorum. fakat şöyle bir detay vereyim işe gidip geliyorum günlük ve işyerim evime 10 km mesafede ( yani motor tam ısınmadığındanmı aceba böyle diye düşünüyorum ) bi fikir verebilirseniz sevinirim bi anda bu kadar tüketimin artması normalmi sizce ? kontrol etmem gereken neler var sizce. bu arada bu değerler ş.içi ve dışı karışık ş.içi 21 krş a çıktı ve LPG fiyatı aynı son 2 aydır ... fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler ( lastik havalarını kontrol ediyorum sürekli )

2. behram

behram Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam iyi günlerde kullanın aracınızı

bende aralık ayında aldım 98 model lx olanını aldım hocam lpg yoktu atiker marka (karbiratörlü) lpg taktırdım. havaların soğuk olmasından kaynaklanıyor galiba bende hava filtresini bujileri yağ ve yağ filtresini değiştirdim. aracımda gaz yoktu usta 6 liralık gaz al ayar yapalım dedi litre fiyatı 2.080 liradan gaz aldım bpden. usta ayarını yaptı. Şimdi gaz bitene kadar git geri gel dedi bende şehir merkezinden çıktım 6tl 'lik lpg ile 33 km yaptım. yaklaşım 185kuruş Usta iyi dedi. Sonra bi 10tl lik daha aldım bu sefer şehir içinde bindim 40 km yaptı. yaklaşık 25kr. galiba havalardan oluyor. sizin söylediğiniz aralıklarda yazın benim arabam yakarmı bilmem ama lpg litre fiyatı çok arttı. benimde evimle işim arası 3km felan arabam tam ısınmadığından böyle yakıyor diye düşünüyorum.

hocam benimki de çok yakıyor gibime geliyor ama eğer sizin aracınız düzeldiyse tavsiyelerinizi alabilirmiyim??herkes 1.3 araba az yakar diyor

Bu Sayfayı Paylaş