Arkadaşlar merhaba.. 98 accent 1,3 karbiratörlü lpgli aracımda gaz problemi var.. Gaz pedalına basıp ayağımı çektiğimde gaz takılı kalmış gibi oluyor.. Bu olayı ilk başlarda lpgde iken yapmaktaydı benzinde böyle bir sorun yoktu şimdi ise benzinde de yapmakta.. 2 farklı ustaya götürdüm ama care bulamadılar gaz telini yağladılar ama nafile.. Lpg montajı yapan bir yerde 98lerde bayanların aracı kalkışlarda stop ettirmemeleri için motorun gazı kapamadığını istersem bu delikleri tıkayabileceklerini söylediler ama motora sonradan bir işlem uygalanacağı için ben pek sıcak bakmadım.. Benim sorum 1,3 karbiratörlü arkadaşlara sizde de bu sorun var mı yada böyle bir sorunu çözdünüz mü? Gaz pedalından ayağımı çektiğim halde hala aynı dewirde kalıyor sonrasında yavas yavas gaz düşüyor..
öncelikle slmlar... bu sorunun aynısı benim 1,5 99 sıralı sistem accent imde de var arkadaşlar tecrübesi olan yardımcı olursa çok sevinirim
karbüratörü temizletin problem kalmaz diye düşünüyorum kelebek kirlenip sıkışma yapabiliyor. olmadı karbüratör üzerinde gaz kelebeğinin yayı var o zayıflamış olabilir.
Sorun kelebekten arkadaşım.Bendede accent vardı sizin servisten söledikleri gibi bi olay söz konusu değil.98 model arabada bunu düşünmeleride imkansız zaten.Gaz kelebeğini temizletin sorun çözülmezse değiştirme işlemine gidin.