selam arkadaşlar bir süredir formları izleyici olarak takip ediyorum ilk baslığımı da bir arıza üzerine acmak nasip oldu adım murat sorunuma gelince 98 accent lx kalbüratörlü distribütörlü aracım var araba rolantide calısırken lambalarımı acıyorum birşey yok ama herhangi baska birşeyi actığımda hooppp rölanti düşüveriyor pat stop ediyor sonra calıstırmak için marş a basıyorum ama o an almıyor tam marşı bırakırken ufak ufak calışmaya baslıyor ve durum gayet normal sonra yine lamba yakıyorum pat yine gidiyor bunun sebebi nedir acaba bilgisi olan varsa acıklarsa sevinirim
benzinli aracım farlar yanmaz iken hiç bir problemim olmuyor farları yakınca oluyor rolanti 1000 devirde farları yaktığım an küt stop
hocam bu yazdığının bizim olayla hiç alakası yok amayumurta kasalarda kontağı kapamana gerek yok bas almassa bırak bi daha bas geri cevirmene gerek yok yani anlayacağın
Sanıyorum şarz devresinde problem var....şarz motoru arızalı olabilir, yük binince motoru zorluyor....
bende de yumurta var ancak mars almassa kapatıp tekrar acmam gerekiyor yokca cııırrt diye bir ses.. Ama probleminiz karbüratör ayarsızlığından.. Karbiratörü temziletip ayarlatmanız gerekli ve cıkmadan önce farlarınızı kaloriföri ve rezistansı acmanızı öneririm...
sorunu hallettik bu elektrik bobininin üstünde beyaz bir taş var oraya vidalanan bir kablo var arabanın içinden geliyor onun vidası gevsemiş aşırı akım cekince ısınıyor ve elektriği az iletiyormuş ve stop ediyormuş usta onu sıktı problem kalmadı
sarj dinamosunun kömürleri bitmiş olabilir.veya buji ve buji kablolarından yapabilir.ama 100 de 100 elektiriksel bir sorun
Konuların tarihlerine ve tam olarak kişilerin yapmış olduğu açıklamaları okumadıkları için böyle birşeyin olması çok normal..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif