Arkadaşlarmerhaba. Ben Murat Özdemir,Çankırı'da öğretmenlik yapıyorum. 2009 şubatta 98 accent lx fema lpg'li bir araç aldım. Yakıtla ilgili sorun yaşıyorum. Sizin konuyla ilgili yazılarınızı okudum. Benim araba şehir içi 250 kuruş yakıyor. 1.65 lpg litresi. Genelde 3-5 km yol yapıp okula varıyorum.Arabayı alıncaYıldırım Hyundai servisinde triger,tüm filtreler, motor-şanzuman yağı, bujiler ve kablo takımı, aks keçe, üst kapak contası vs. kapsamlı bakım yapıldı, 4 lastik sıfırlandı. Yani bakımlı da araba ama bana çok yakıyo gibi geliyor. Tavsiyelerinizi alabilir miyim? Bu arada ilk çalışmada araba 3000 devire çıkıyor, otomatik jigle dolayısıylanormal ve bu arabalarda standart mıdır? İlgilenirseniz sevinirim. Hyundai sahibi olmak ve bu kulübe üye olmak da çok güzel, umarım beni de aranıza kabul ederseniz.
Aramıza hoş geldiniz hocam, öncelikle mesajınızı LPG bölümüne taşıdım..., sanırım sıralı sistem kullanıyorsunuz, bu durumda LPG'nin size bir faydası olmaz, bu yolu katedene kadar zaten araç benzinde çalışıyor, bu durumda siz LPG değil benzin kullanıyorsunuz, yani 250 yakan LPG değil benzin, yani sizin sorununuz yakıtla ilgili değil kullandığınız mesafe ile ilgili, arabanın kabahati yok yani, yaptırdığınız bakımında bu işte bir faydası olmaz, bence arabayı direk benzinde kullanın,bu arada 3000 devirde normal değil...aramıza kabul etme konusuna gelince hiç şüpheniz olmasın..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
aracınız 98 lx ise karbüratörlü motor ve drek gazda calışıyor olmalı 250 kuruş çok yüksek bir fiyat ancak aracın otomatik jiglesi normalden cok yüksek devirde çalışmakta bende de aynı aractan var ve ilk marşta 2000devrlerde calışmaktaydı ve 1200lere rolanti gelip jigle kendini kapatmıyordu.. jigle temizliği ve karbiratör bakımı yaptırdım şimdi 1800lerde ilk marşta çalışmakta.. 1800 normal değerleri karbüratörde..
hoş geldiniz murat bey bende öğretmenim ev okul arası 500 metre yok.zaman zaman yol bilgisayarının kışın 14 litreye çıktığını gördüm ama uzun yolda 6 litreye düşüyor agresif kullanmama rağmen.yani bende problem kendim ve yolun çok kısa olması.
Arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkürler. Coşkun Bey arabada lpg düz sistem, sıralı değil. Bora Bey, bu jigle olayını düşürmek için karbüratörbakımı ve jigle temizliği yaptırırsam sorun gider diyorsunuz bir de onu deneyeyim. Bu arada sizin yakıt durumunuzu da söylerseniz belki bir kıyaslama yapabilirim. Bunun dışında lpg ne zamandır takılı bilmiyorum. Acaba beyni değiştirsem faydalı olur mu?
Temizlik ve bakım çok fark edicektir bendeki jikleyi kapatmama sorunuydu.. ama ayarda fayda var.. km''de yakıta gelince 100km'de 9-9,5litre gaz yakııkıyor..burda litresi 1.70lira 165krşlar yakmakta.. Düzenleyen : ukalaboy
Kardeş sen beyin değiştirip masraf yapmakyerine,lpg'yi sök bence.çünkü kısa mesafede senin karın olmuyor.... Düzenleyen : hyundaı_era_06
kış aylarında lpgde şehir içi 150- 200 kuruş arası normal bir değer bence ama üstü değerler biraz abartı. çünkü benim tempra lpg 1.78 olduğu halde bile şehiriçi 300 kuruşu agrasif kullanımda geçmiyordu.1.3 araba daha az yakmalı. 180-200 kuruş arası. beyne bir baktır. beyne giden su hortumunda tıkanma varsa oda fazla yaktırır.