Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

98 accent calışmıyo acil yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ceyrancı tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar 98 accent 1,3 motor bi aracım var arkadaşlar arabamda söyle bi sorun var arabayı 2 veya 3 gün kulanmayım sabahları arbayı calıştıramıyorum ama güneşi görüp arac ısınınca tek kontakta calışıyo bazen 1 günde yapıyo bide sunu keşvetim eğer arabaya cıh düşmemişse üzerine vere soğuk değilse calışıyo bide dun akşam arabayı park etim evin önüne bugun yagmur vardı öğlen calıştırma kalktım yıne calıştıramadım haa bide arabanın motor ustası benlık değil arac calışıyo karburatorcusude bende sorun yok diyo ya bu arabada bi sorun var ama ne arkadaşlar yardımcı olur sanız sevinirim acıl en yardıma ihtiyacım var bide dip not olarak sunuda soyleyim arabanın motorunu yapalı 8 ay olacak pistonlara kesme piston taktırdım daha iyi olur dediler akü yeni değişti ateşleme trafosu yeni değişti yağ yeni değişti hava filitresi yeni değişti yag filitresi yeni değişti ama aractakı arıza devam ediyo

2. öncelikle hoşgeldiniz

aracınızda jigle varmıydı?
    calıştırma esnasnda değer jigle varsa jigleyi çkip çalıştırıyormusunuz?
    soğuk demissiniz bujileri soğukta nem yapıp su almış oalbilirmi ki güneste calıyor arac

çok ilginç bir durum gibihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

3. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım arabamda otomatik çikle var bujileride temizlesem calıştıramıyorum aracı tek kontakta ciklede elektrikçi usta kontrol etti calışıyor benzinde geliyo bide arac bikere calıştırayım motor ısınsın bıdaha devemlı calıştıra biliyorum ama arabaya bigün yada iki gün dokunmayım calışmıyo sabahları

4. burda boradvay var ondand aynı sorun avr arcı ilk çalıştırmada calıştıramıyor stop ediyor arac ama çalıştırıp bir yere gitsin gelsin tekrar beinsin çalışıyor... bilenler yarım edecekleridir size...

5. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya araba sıcakta calışması değil gecenın yarısı acil bişey oldu araba calışmadı ozaman 1 litre benzin dokup yakmam gerekiyo galiba ben ondan yardım istiyorum yoksa sıcakta calışsın onemli değil okadar ama acıl bi durum olsa neolacak

6. siz konuyu sürekli GÜNCEL tutun bilenler elbet cvb atacaktır...

7. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım güncel tutmak icin ne yapmam lazım bilmiyorum ama gercekten yardım gerekiyor

8. buraya paso GÜNCEL yazmanız yeterli olacak...

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, servis manuellerinde olası nedenler;
    Motor ısı sensörü,
    Vakum hortumu,
    Kelebek pozisyon sensörü,
    Slow-cut isimli selenoid valf,

Bunlardan birinde arıza olabilir, aracı tanıyan bir ustaya yada servise götürmeniz gerekmekte. Selamlar.

10. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey aracı servise cekhap yaptırmayı düşünüyorum bunlarıda kontrol ediyolarmıdır aceba bunları servis yerine hangi ustaya baktırmam lazım elektrikci yeterlimidir sizce

11. normal bir hyundai serviisne gidin onlar kopmle hi scana soksunlar aracnızı...

12. caddeci38HZ646

caddeci38HZ646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    buji ve kablolarına baktınızmı ? haa benzin pompan arızalıysa o benzini iletmezse çalışmayabilir.durdukça benzin depoya geri iner oda çalışma güçlüğü çıkartır ben yaşadım :)

13. Misafir

Misafir Guest

Söz konusu arızanın bir kaç nedeni olabilir, ben buji kabloları ve distribitör kapağından şüpheleniyorum, marşa basmadan evvel gaz pedalına sonuna kadar (dip gaz) basıyorsun, daha sonra pedalı hiç bırakmadan marşa basıyorsun, bu arada sakın pedalı bırakma, sonuna kadar basılı dursun...bunu bir dene bakalım...

14. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi söylediğini yaptım ama sadece gıy gıy yapıyo başka bişey yok

15. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    caddeci arkadaşım bujileri dahi cıkarıp tel fırcasıyla temizledim kablolarında patlak catlak yok ayıptır söylemesi benim mesleğimde bina tesisatcisiyim ve fabrikda vardiya elektriçiliği yapıyorum azda olsa düşük voltajdan anlarım bunun buji ile alakası yok bence bunda daha farklı bi sorun var

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Benzin pompanızın soketlerine bakın, oksitlenme olabilir. Arka koltuğu sökünce görebilirsiniz.

17. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey benzin pompasıyla bi sorunu oldugunu sanmıyorum niye diceksiniz cunku motor kısmının hemen arkasında benzin yazan çaybadahı kadar plastık bi kab var onun sokup boşaltımızda gaza basmamızla hemen doluyo bence benzin pompasıyla alakalı değil cunku sıcaklarda araba cok rahat calışıyo ama arabayı bıgun hiç elemeyim sabahlarıda cıh düşün üstüne calışmıyo sabah 7:30 da calışmayan araca saat 9:15 te tek kontakla nası calısıyo sıcağı görünce calışıyo

18. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bide arkadaşlar iki günden beri arabayı hiç calıştıramıyorum yagmur yağdığından beri araba calışmıyo bugun bujilerini cıkardım temizledim ısıtım taktım hava fılıtresi tertemiz kontrol etim ama yıne kontagı cevrdiğimde giylamaktan başka bişey yapamıyo birde arkadaşrlar bi arkadaşıma anlatım sorunu ondada ben 98 accentten varmış odada aynı sorun vardıyo vurdurmayla calıtıryodum bi sure sonra calıştıramadım dedi bana sonra istanbulda bi oto elektrikci arkadaşı varmış ona gitmiş bu usta kontak anahtarının marş motoruna gıden otomatık kablosunu kesmiş ve oraya bi role takmış rolenın kontak uclarınada akuden direk uc cıkarmı marş motoruna bağlamış ve arac ondan sonra hiç tekleme yapmadı tek kontakta calıştı dıyor peki ben marş motorunun ön ve arka runman larını yeni değiştirdim 2 ay oldu komurler yeni dedi usta değiştirmedik bu arkadaşın ustasının dediğin yapsam işe yararmı aceba nediyoyunuz deneyimli arkadaşlar acıl hala yardıma ihtiyacım var

19. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  20. ceyrancı

ceyrancı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sedar bey bakın benim arabamda öyle bişey olduğunu sanmıyorum hava debimetresi motorun resimini ekledim bide siz görün benim sorunum soğukta calışmaması yada chi veya yağışlı havada calışmıyo 3 günden beri yağmur yayo arac calışmıyodu bugub güneş çıktı saat 1de arabayı calıştırdım bikerete calıştı soğuk havada calışmıyo benim arabam arkadaşlar motorun resmini eklicektim ama buturlu olmadı yardım ederseniz motorun resmini eklerim arkadaşlar

Bu Sayfayı Paylaş